2. Afd. af Rotax Max Challenge i Thy

Der blev endnu en gang blev leveret tæt og hårdt race i det svære vejrforhold med både snevejr, regnvejr og tørvejr, så det blev en weekend hvor der ofte skulle ændres setup. På billedet er vinderen af Super Senior klassen, Dennis Ladefoged (taget fra åbningsløbet i Ikast).

17 deltagere i Rotax Micro

Efter sejr i Rotax Vinter Cup og 1. Afd. af DM i Rotax Micro klassen på hjemmebanen i Ikast, så var Marius Kristiansen en af klassens store favoritter forud for 2. Afd. af DM i Thy. Endnu en gang viste Marius, at han er en af de helt store kandidater til at tage titlen i Rotax Micro klassen. Han vandt foran Marcus B. Topp og på 3. Pladsen sluttede Marius Lyager Rose efter fulgt af Mikkel Gaarde Pedersen, søn af den tidligere racerkører og nu baneejer af Padborg Park, Tom Pedersen og sidste mand på podiet var Malthe V. Hansen i hans Kosmic kart.

Rotax Micro – top 5
1. Marius Kristiansen – Tony Kart
2. Marcus B. Topp – Tony Kart
3. Marius Lyager Rose – CRG
4. Mikkel Gaarde Pedersen – Tony Kart
5. Malthe V. Hansen – Kosmic

22 deltagere i Rotax Mini

I Rotax Mini satte Julie Friis endnu engang alle drengene på plads, og viste hvad hun kan selvom hun er pige og har lidt længere hår end hendes konkurrenter. Julie sejrede nemlig for 2. Afd. i træk foran Dino Kart kørerne Mingus Falk, Carl-Emil Hartmann og Mie Pedersen. Sidste mand på podiet blev CRG køreren Magnus Dannesboe, som kører for det ny op startende i 2016 team AP Performance.

Rotax Mini – top 5
1. Julie Friis – Tony Kart
2. Mingus Falk – Dino Kart
3. Carl-Emil Hartmann – Dino Kart
4. Mie Pedersen – Dino Kart
5. Magnus Dannesboe – CRG

16 deltagere i Rotax Junior

Mathias Lund kunne efter finalen i Rotax Junior løfte den største pokal, da han vandt Rotax Junior klassen 1 sekund foran Tony Kart køreren Emma Weinreich der også havde god fart i karten. På 3. Pladsen sluttede Dream Concepts Mikkel Lange foran Tony Kart køreren Largim Ali og CRG køreren Martin Harritz fra AP Performance. Finalens hurtigste tid blev i øvrigt sat af den unge Mikkel Thygesen, som i år kører i en BirelART kart, men han måtte desværre udgå med en omgang tilbage af Finalen.

Rotax Junior – top 5
1. Mathias Lund – Tony Kart
2. Emma Weinreich – Tony Kart
3. Mikkel Lange – Kosmic
4. Largim Ali – Tony Kart
5. Martin Harritz – CRG

8 deltagere i Rotax Senior

Alexander Kirch der har hjemmebane i Thy vandt sikkert finalen foran konkurrenten Søren Pedersen, og Max Eneberg som ellers vandt 1. Afd. af DM i Rotax Senior i Ikast for blot to uger siden. De to BirelART kører Marcus Simonsen og Charlotte Poulsen tog sig af henholdsvis 4 og 5. Pladsen. 

Rotax Senior – top 5
1. Alexander Kirch – Tony Kart
2. Søren Pedersen – Exprit
3. Max Eneberg – Energy
4. Marcus Simonsen – BirelART
5. Charlotte Poulsen – BirelART

7 deltagere i Rotax Super Senior

En gammel kending, Dennis Ladefoged kørte først over stregen til 2. Afd. af Rotax Max Challenge i Thy i Rotax Super Senior klassen efter suveræn kørsel i finalen sikrede han sig sejren med kun 7 tinedele af et sekund foran den ellers hurtige AP Performance kører Mathias Sponholtz, som sluttede P2 i Rotax Max Challenge i 2015. Kristian Espen Asaa kørte en sikker 3. Plads i hus foran Nicklas Bertelsen og Nicklas Manager tog den sidste plads på podieskamlen.

Rotax Super Senior – top 5
1. Dennis Ladefoged – BirelART
2. Mathias Sponholtz – CRA
3. Kristian Espen Asaa – Mach1
4. Nicklas Berthelsen – BirelART
5. Nicklas Manager – Tony Kart

16 deltagere i Rotax DD2

Rotax DD2 Finalen blev endnu en gang en gyser, da der var tæt kamp om sejren mellem Thomas Smith (605) og Nicolaj Christensen (18), som desværre resulterede i et rigtig grimt uheld, som satte begge kører ud af kampen om sejren i Finalen, men begge kører heldigvis uskadte.
Det betød at Marc Dueholm igen stod for sejren i Rotax DD2 klassen efter han vandt sin første Rotax Max Challenge Finale sejr nogensinde til åbningsløbet i Ikast. Martin Buch Bertelsen sluttede på 2. Pladsen i hans nye MS Kart foran Kasper Nykjær der sluttede på en flot 3. Plads foran Jonas Clausen og Theis Kroot.

Rotax DD2 – top 5
1. Marc Dueholm – DR Kart
2. Martin Buch Bertelsen – MS Kart
3. Kasper Nykjær – Dino Kart
4. Jonas Clausen – Zanardi
5. Theis Kroot – Dino Kart

10 deltagere i Rotax DD2 Master / XL

I Rotax DD2 Master kørte sidste års Rotax Max Challenge vinder sejren hjem I sikker stil foran hjemmebanekøreren Steen Graversen og på 3. Pladsen sluttede Henrik Bruun.

Rotax DD2 Master – top 3
1. Jan Andreasen – BirelART
2. Steen Graversen – Dino Kart
3. Henrik Bruun – Kosmic

Du kan finde alle informationer om serien og resultaterne på drmc.dk

Scroll til toppen