Walther tæt på titlen til Verdensmesterskaberne

Verdensmesterskaberne for OK og OK Junior 2021 bød på fuldstændig nervepirrende race hele weekenden igennem – især set med danske øjne. Danske David Walther var nemlig med helt i toppen hele weekenden, og han satte forventningerne om, at vi kunne få den første danske verdensmester siden Jan Magnussen højt!

Lynhurtige David

Allerede fra starten viste David, at han var i stand til at tage titlen, da han satte tidtagningens hurtigste tid i det 109-mand store felt og foran navne som Freddie Slater, Alex Powell, Dion Gowda og mange flere, som man også ser helt til tops i de store internationale løbsserier.

Og herfra gik det også stærkt for den unge dansker: Sejre i to heats, en tredjeplads, en andenplads og en femteplads – som tilsammen resulterede i en startplacering fra pole position i finalen!

Misser lige præcis podiet efter tæt finalekamp

Finalen i OKJ feltet var intet mindre end spektakulær!

David havde igen fuld fart på, men det havde flere af hans konkurrenter desværre også. Ingen af dem kom dog forbi uden intens kamp og finalen bestod af både flotte overhalinger og forsvar fra Walther. Til sidst lykkedes det dog både Freddie Slater, Kean Nakamura og Anatony Khavalkin at slippe forbi. Det blev altså til en afsluttende 4. plads til David, der altså lige nøjagtigt missede podiet – det flotte resultat er dog stadig det bedste danske resultat siden Nicklas Nielsens tredjeplads i 2015!

Selv fortæller David om deltagelsen ved VM:

“Jeg synes virkelig, at det har været en god weekend, selvom det har været en masse hårdt arbejde. Tak til teamet og min mekaniker Nanne”

Så overordnet er det en glad og tilfreds David, der også kan være utroligt stolt af det flotte resultat. Stort tilykke til David.

På trods af, at det var britiske Freddie Slater, der kørte forrest og jublende over målstregen, blev det Japanske Kean Nakamuro, der tog verdensmestertitlen – du kan læse mere om, hvordan det gik til og se den vilde finale lige her.

Weywadt slutter som nr. 8 i finalen

Blandt de danske deltagere var det ikke blot Walther, der havde fart over feltet. Også danske Jonathan Weywadt nåede lang vej – faktisk sikrede en 7., 7., 11., 7., og 5. plads i de kvalificerende heats ham en startplacering som nr. 15 i finalen!

I finalen kørte Weywadt også et flot heat, hvor han var helt fremme på 6. pladsen – herfra røg han dog lidt tilbage i det hårde felt og sluttede på en rigtig flot 8. plads!

OKJ top-5:

  1. Kean Nakamura, Japan
  2. Freddie Slater, Storbritannien
  3. Anatoly Kavahlkin, Rusland
  4. David Walther, Danmark
  5. Tomass Stolcermanis, Letland

August Therbo med i OK finalen

I OK nåede danske August Therbo hele vejen til finalen, hvor han havde startplaceringen som nr. 16. Herfra kostede en 5-sekunders tidsstraf ham dog et par placeringer og han faldt lidt tilbage i feltet til en afsluttende 22. plads.

Det blev finske, tidligere viceverdensmester Tuuka Taponen, der løb med titlen som verdensmester foran italienske Luigi Coluccio og britiske Arvid Lindblad.

OK Top-5:

  1. Tuuka Taponen, Finland
  2. Luigi Coluccio, Italien
  3. Arvid Lindblad, Storbritannien
  4. Ugo Ugochuckwo, USA
  5. Nikola Tsolov, Bulgarien

Vi kan i høj grad være stolte af de danske drenges præstationer til VM. Faktisk deltog hele 7 danskere, her er et overblik samt deres afsluttende placeringer:

(OKJ) David Walther: Nr. 4

(OKJ) Jonathan Weywadt: Nr. 8

(OKJ) Tobias Bille Clausen: Nr. 52

(OKJ) Louis Levau: Nr. 77

(OKJ) Freya Normann: Nr. 91

(OK) August Therbo: Nr. 22

(OK) Mathias Bjerre Jacobsen – Nr. 85

Du kan se alle weekendens resultater her.

Scroll til toppen