3 danskere og en Formel 1 kører til VM

Her er det Michael K. Christensen – som endnu ikke kører Formel 1. Foto: Erik Madsen Kartnyt.dk

Ronnie Quintarelli som kører Spyker MF1 stiller op til VM i Formula A for Birel Motorsport. For dem som ikke kender Ronnie, har han siden han holdt med at køre gokart, kørt Formula Nippon i Japan og Formel Renault 2000 i Europa.

De Danske kørere i Formula A
3 danskere er med ved dette VM: Joachim Stephansen (FA-kart / Vortex), Nikolaj Bøllingtoft (Tony-kart / Vortex) og Michael K. Christensen (Gillard / Parilla). Chancerne for en Dansk Verdens-mester har nok ikke været stører siden Ronnie Bremer tilbage i 1999 førte VM indtil sidste omgang. Sidst Danmark fik en Verdens-mester var i 1990 ved Jan Magmussen.

Farvoriter
Blandt favoritterne er de 2 Danskere Nikolaj Bøllingtoft og Michael K. Christensen. Marco Ardigo Europa-mester i Formel A må være det bedste bud på en Italiensk Verdens-mester. Frankrig har en hel række af dygtige kart kørere og med hjemmebane fordelen kunne det nemt blive en af disse 3 der løb af med titlen:  Jules Bianchi, Armand Convers eller Arnaud Kozlinski.

Sidste års vinder Oliver Oakes kommer ikke til start i år og skal det blive en Englænder igen må budet her være Riki Christodoulou.
Se listen på alle kørere

Banen
VM køres i år på den Franske bane Angerville lidt syd for Paris. Banen er med sine 1198 m. en af de mest benyttet til CIK løb
Tag en tur rundt på banen (video download)

TV
Løbet bliver vist LIVE på Eurosport fra kl. 14.00 til 15.15 med Peter Måløe som komentator og alle resultater kan ses på CIK´s hjemmeside.

Scroll til toppen