5. Afd. af Rotax Max Challenge i Ikast

Lidt over 100 kørere stillede til start i weekendens 5. Afd. af Rotax Max Challenge 2016, så det var endnu et godt ræs i Ikast.

Rotax Micro – 15 deltagere

For en gang skyld var det ikke Marius Kristiansen der stod øverst på podiet efter finalen i klassen Rotax Micro, som er yngste klassen på stammen. Marcus B. Topp var køreren der for første gang i år kunne sætte den ellers suveræne Marius Kristiansen på plads.

Marcus B. Topp vandt en rigtig flot finale foran Marius Kristiansen på 2. Pladsen. 3. Pladsen gik til Kasper Lorenzen efter tæt kørsel med Malte V. Hansen og Mikkel Gaarde Pedersen der sluttede på de efterfølgende pladser. Et rent OTK podie i den yngste klasse. 

Rotax Micro – Top 5

1. Marcus B. Topp – Tony Kart 
2. Marius Kristiansen – Tony Kart 
3. Kasper Lorenzen – Tony Kart 
4. Malte V. Hansen – Kosmic 
5. Mikkel Gaarde Pedersen – Tony Kart 

Rotax Mini – 23 deltagere

Der er stadig ingen der kan røre den hurtige Tony Kart kører Julie Friis, det beviste hun ved endnu en gang ved at vinde 5. Afd. af DM i Rotax Mini klassen. Julie var dog tæt forfulgt af en hurtig kørerende William F. Mikkelsen, som virkelig pressede på og sluttede på 2. Pladsen. Mathias Dall kørte en rigtig flot finale og kørte sig ind på 3. Pladsen foran Lasse Ploeg og Magnus Dannesbo på henholdsvis 4 og 5. Pladsen.

Rotax Mini – Top 5

1. Julie Friis – Tony Kart
2. William F. Mikkelsen – 
3. Mathias Dall – Dino Kart 
4. Lasse Ploeg – Tony Kart 
5. Magnus Dannesbo – CRG

Rotax Junior – 18 deltagere

Martin Harritz sejrede foran Mathias Lund, som også har vist gode takter i den Tyske Rotax Max Challenge. 3. Pladsen gik til en hurtig kørerende Mikkel Tygesen. På de efterfølgende pladser sluttede de to Tony Kart kører Valdemar Eriksen og Victor Frost Bay.

Rotax Junior – Top 5

1. Martin Harritz – CRG  
2. Mathias Lund – Tony Kart 
3. Mikkel Tygesen – BirelART
4. Valdemar Eriksen – Tony Kart
5. Victor Frost Bay – Tony Kart 

Rotax Senior – 13 deltagere

I Rotax Senior tog Brian S. Larsen sin første sejr i år, og det gjorde han for BirelART køreren Charlotte Poulsen på 2. Pladsen, som tidligere i år har taget en sejr i klassen. Hjemmebanekøreren Emil Agersnap Sørensen nappede 3. Pladsen foran Marcus Simonsen og Alexander Kirch på 4 og 5. Pladsen.

Rotax Senior – Top 5

1. Brian S. Larsen – RK Kart 
2. Charlotte Poulsen – BirelART 
3. Emil Agersnap Sørensen – BirelART
4. Marcus Simonsen – BirelART
5. Alexander Kirch – Tony Kart 

Rotax Super Senior – 7 deltagere

Lasse Andreasen tog sejren i Rotax Super Senior klassen, og det gjorde han foran hjemmebanekøreren Mathias Sponholtz på 2. Pladsen. 3. Pladsen indtog Mads Holm Hansen, som kørte hans første afdeling i år. Den rutinerede kører Dennis Ladefoged måtte tage til takke med en 4. Plads foran Nicklas Manager på 5. Pladsen.

Rotax Super Senior – Top 5

1. Lasse Andreasen – Kosmic
2. Mathias Sponholtz – CRG 
3. Mads Holm Hansen – Tony Kart 
4. Dennis Ladefoged – BirelART 
5. Nicklas Manager – Tony Kart 

Rotax DD2 Master/XL – 15 deltagere

I Rotax DD2 Master/XL er det næsten blevet en selvfølge, at vinderen er den rutinerede Jan Andreasen, som altså også har rigtig mange år på bagen. Han tog i weekenden sejren igen i Rotax DD2 Master klassen foran Henrik Bruun og Steen Graversen på 2 og 3. Pladsen.

Rotax DD2 Master/XL – Top 3

1. Jan Andreasen – BirelART
2. Henrik Bruun – Kosmic 
3. Steen Graversen – Dino Kart 

Rotax DD2 – 19 deltagere

Marc Dueholm har fundet rigtig god speed i hans DR Kart til denne sæson, og det har båret frugt for ham. Marc vandt finalen foran Dino Kart køreren Thomas Smith på 2. Pladsen. DD2 Master køreren Jan Andreasen nuppede 3. Pladsen foran Christian Sørensen og Jonas Clausen på 4 og 5. Pladsen.

Rotax DD2 – Top 5

1. Marc Dueholm – DR Kart 
2. Thomas Smith – Dino Kart 
3. Jan Andreasen – BirelART
4. Christian Sørensen – Dino Kart 
5. Jonas Clausen – Zanardi Alle resultater kan ses på www.mylaps.com og alle mesterskabsstillingerne kan du finde på www.drmc.dk
Næste afdeling af Rotax Max Challenge køres på Als Gokart Bane d. 24-25. Juni, som er sidste løb inden sommerferien i Rotax Max Challenge. 

Scroll til toppen