9 danskere i finalen til Rotax Euro Challenge

Hele 9 danskere kvalificerede sig til finalerne i Genk. Bedste danske resultat blev Andreas H. Jensen med sin tredjeplads i DD2 finalen.

Andreas H. Jensen, der blev samlet vinder af Rotax Eurochallenge i 2010, lagde flot ud med en 3. plads i finalen i Genk.

Løbet blev kørt under svære forhold med meget omskifteligt vejr på det flotte anlæg i den hollandske by Genk.

Rotax Junior – 7 danskere

I Rotax Max Junior gik tre kørere videre til finalerne. Det var henholdsvis Jan Jønck, Alexander Weiss og Mikkel B. Johnsen. Her kunne Jan Jønck score bedste danske resultat med sin 29. plads i pre-finalen og 24. plads i finalen.

Mikkel B. Johnsen scorede det andenbedste danske resultat, ved at køre en 25. plads hjem i pre-finalen og en 28. plads i finalen.

Alexander Weiss skulle køre Second Chance heat og her sluttede han på en flot 6. plads, hvilket sikrede ham en plads i finalen. I pre-finalen blev det til en 33. plads og i finalen en 32. plads.

Endvidere kørte Emil Andersen Second Chance, og her blev han nr. 17. Dette var desværre ikke nok til en plads i finalerne. Heller ikke for Tobias Holm, Tonni Larsen eller Mathias Kristensen var heatplaceringerne nok til at kvalificere sig videre til finalerne.

Rotax Senior – 11 danskere

Også i Rotax Max Senior gik tre kørere videre til finalerne. Her var det Kasper H. Jensen der fik det bedste udbytte af finalen. I pre-finalen blev det til en flot 3. plads og i finalen kunne Kasper H. Jensen slutte på en 9. plads.

kasper-mads620.jpg

Kasper H. Jensen (351) var ellers helt fremme og føre feltet an i finalen, men de havde desværre satset på forkert dæktryk, så føringen holdt ikke hele vejen hjem, og han måtte nøjes med en 9. plads. På billedet er han foran Mads Thomsen til et løb i Ikast.

Christian Sørensen scorede det næstbedste resultat med sin 31. plads i pre-finalen og 26. plads i finalen. Magnus Freck var tæt på Sørensen, og det blev til henholdsvis en 27. plads i pre- og en 30. plads i finalen.

Nicolai Nielsen, Nicki Petersen, Michael Markussen, Niklas D. Knudsen og Christian Rahbek skulle alle sammen køre Second Chance. Her gik det bedst for Nicki Petersen som nappede en flot 9. plads.

Endvidere kunne Nicolai Nielsen køre over stregen som nr. 15, Niklas D. Knudsen som nr. 17, Markussen på en 19. plads, og Christian Rahbek på en 24. plads. Det betød også at ingen af danskerne her gik videre til finalen på deres sidste chance.

Jacob Kallestrup, Benjamin Karlog og Frederik Hove gik desværre ikke videre til finalerne.

DD2 – 3 danskere

Her dominerede Andreas H. Jensen. Danskeren kunne køre en rigtig flot pre-finale og sluttede på en 2. plads. I finalen gik det også rigtig godt for Andreas og her sluttede han på podiet med en 3. plads. Mike Hansen blev den næstbedste dansker i finalen med sin 10. plads. I pre-finalen blev det til en 18. plads.

Dennis Ladefoged var også godt med og kunne køre en 12. plads hjem i pre-finalen og endvidere en 16. plads i finalen.

Næste Rotax Euro Challenge løb er d. 29. Maj på Wackersdorf i Tyskland.

Alle resultater kan downloades på rgmmc.com – direkte link her

Scroll til toppen