9 Danskere kvalificerede sig til EM

4 fra KF2 og 5 fra KF3 kvalificerede sig. Andreas Fasberg blev bedste Dansker med en flot 5. plads. Michelle Gatting havde fortjent at vinde KF3 finalen, men måtte nøjes med en 8. plads efter nærkontakt med en konkurrent i sidste finale.

Michelle Gatting vandt første finale efter et fantastisk spændende og tæt race. Hun førte den sidste finale, da hun blev ramt af en konkurrent og mistede ca. 20 pladser. Med nr. 149 er det Patrick Hansen. Foto: Åge Kirketerp.

For 21 af de 30 deltagende danskere blev det velgennemførte løb i Belgien en resultatmæssig skuffelse. Skuffelsen var størst i KF2, hvor kun 5 af de 19 deltagere kom med i søndagens finaler. I KF3 var der 8 ud af 11 Danske deltagere, der kom med i søndagens finaler.

Efter det samlede resultat af søndagens to finaler i hver klasse, kvalificerede følgende Danskere sig til EM i hhv. Salbris (F) og Sarno (I):

KF2 – 67 deltagere i klassen

 5. Andreas Fasberg
20. Søren Mosebo
24. Rasmus Bastkjær
25. Kevin Munkholm

KF3 – 53 deltagere i klassen

 8. Michelle Gatting
12. Nicolaj Møller Madsen
13. Bo Sørensen
14. Lars Sørensen
18. Kevin Magnussen

Perfekte rammer for et godt løb
Et rigtig godt baneanlæg i Belgiske Genk dannerede rammen om et velgennemført kvalifikationsløb. Vejrforholdene op til løbet gav desværre ret dårlige betingelser for forberedelse til tidtagningerne, da det regnede både torsdag og fredag, mens tidtagning og alle heats blev kørt i dejlig varmt og tørt vejr.

Der var Belgisk sejr i både KF2 og KF3
Det så ellers længe ud til, at vi skulle have Dansk sejr i KF3. Michelle Gatting havde taget to 2. pladser og en 1. plads i kval. heatene, og skulle derfor starte i Pole position til den første af de to afgørende finaler. Efter en rigtig ‘herredyst’ med 3 overhalinger på sidste omgang, vandt hun første finale foran Henri Rajala, Jorrit Pex, Petri Suvanto og Clemente Picariello.

I den sidste finale tog Michelle igen starten og lagde sig i spidsen af løbet indtil der var ca. 4 omgange tilbage. Her forsøgte Petri Suvanto en overhaling, hvor han ramte Michelles kart bagpå så hun spandt rundt og faldt tilbage til en placering omkring nr. 20. Hun fik kørt sig op til en 16. plads, og fik dermed en 8. plads i det samlede resultat – meget ærgerligt efter den flotte indsats.

Top 5 i KF3 blev Clemente Picariello (B), Petri Suvanto (FIN), Jorrit Pex (NL), Dylan Davies (NL) og Sebastien Bailly (B)

I KF2 var Andreas Fasberg med i den forreste gruppe begge finaler
I første finale kunne han måske have taget en placering mere, men han kørte en 6. plads sikkert hjem i stedet for at risikere en afkørsel for en enkelt placering. I den sidste af de to finaler blev der satset lidt mere, og Andreas fik en 5. plads som også blev hans samlede placering.

I toppen var Belgieren Yannick De Brabrander helt suveræn – han vandt alle sine kval. heat og begge finaler (fik dog en tidstraf for tyvstart i et kval. heat). Efter Brabrander kom to andre Belgiske kørere: Laurens Vanthoor og Michael Ryall. På 4. pladsen kom Norske Janis Kristensen – der dog også havde Belgisk support fra det Belgiske Kosmic team.

Du kan se alle resultater fra løbet på cikfia.com

Scroll til toppen