Andreas H. Jensen slog til lige før mål

32 kørere leverede et kanon race i DD2 klassen til første RMC / DM afdeling i Ikast. Først til prefinalen var Andreas H. Jensen fremme i top 5 – men i finalen tog han sejren alligevel.

Her er Andreas H. Jensen, som I år kører CRG for J.S. Racing. Det gjorde han også ved første afdeling af Euro Challenge, hvor jeg fik vist Andreas i hans First Kart, som han kørte i sidste år.

Dennis Ladefoged satte tempoet det meste af weekenden

Efter de to tidtagninger var det Dennis Ladefoged, der var hurtigste mand på banen. Dennis var knap 2/10 sek. foran Jan Andreasen, der var efterfulgt af Peter Lundstrøm, Michael Espersen og Nicolai Thaarup. Andreas H. Jensen var nede som nr. 10 i tidtagningen.

Også efter de 3 kvalifikationsheats var Dennis Ladefoged klar til at starte prefinalen på pole position – hvor top 5 i startrækkefølgen var:

1. Dennis Ladefoged
2. Jan Andreasen
3. Jan Christensen
4. Peter Lundstrøm
5. Michael Espersen

Andreas H. Jensen var nu nede som nr. 12.

Her er DD2 kørerne klar til starten på prefinalen, med Dennis Ladefoged og Jan Andreasen i første startrække.

Flere nye kørere i DD2 klassen i år

Igen i år er der kommet nye kørere til DD2 klassen. Blandt nytilkommerne var det Jan Christensen – en af de senere års topkørere i KZ2 – som var med længst fremme i feltet, og startede som nr. 3 i prefinalen. Her tog han 2. pladsen fra Jan Andreasen i starten, men han kunne ikke holde tempoet, og sluttede prefinalen på en 9. plads, og dermed også overhalet af en af de andre nytilkommere – Kasper Dalby – som sluttede prefinalen lige foran Jan Christensen.

Her er starten lige gået til DD2 prefinalen, hvor Dennis Ladefoged (3) holdt sin førerposition, men blev skarpt forfulgt af Jan Christensen (87).

Her er Kasper Dalby, som var en af topkørerne i de hedengangne Pop og National A klasser, men som også tidligere har vist flaget i KZ2 klassen.

Top 5 i prefinalen blev

2. Andreas H. Jensen
3. Jan Andreasen
5. Henrik Bruun

Her er Henrik Bruun, der fik ladet udmærket op til prefinalen, hvor han avancerede en enkelt plads fra sin startposition som nr. 6.

Man kunne tro, at der var udstedt teamordre om at følges ad i Team Guldborg Racing – her er Mike Hansen (642), Kim Nielsen (60) og Jeppe Nielsen (97) på vej i kampen mod toppen. Det blev Jeppe, der sluttede prefinalen forrest af de 3, da han nåede frem som nr. 6, mens Mike tog 7. pladsen og Kim udgik 8 omgange før mål.

5 omgange før mål slog Andreas H. Jensen til i finalen

I finalen var Jan Andreasen super skarp fra start og tog føringen fra Dennis Ladefoged, der også måtte se sig passeret af Andreas H. Jensen. I de første mange omgange så de tre ud til at have stabiliseret positionerne, ligesom Peter Lundstrøm og Henrik Bruun var stabile på de efterfølgende pladser.

Med ca. 5 omgange tilbage blev der imidlertid rykket rundt i toppen, hvor Andreas lagde sig i front, og Dennis snuppede 2. pladsen, så Jan måtte nøjes med 3. pladsen. Peter Lundstrøm og Henrik Bruun byttede også pladser et par gange på de sidste omgange – og på sidste omgang endte den kamp med at falde ud til Peters fordel, og endda med at Henrik også måtte se sig passeret af Christian Høgh og Jeppe Nielsen.

Top 5 i DD2 finalen blev altså

1. Andreas H. Jensen
2. Dennis Ladefoged
5. Christian Høgh

Du kan se alle resultater på Mylaps.com

Der er 200 billeder fra løbet på facebook.com/gokartweb.dk – husk at ‘synes godt om’ og ‘tagge’ dig selv og dine venner på billederne 🙂