Andreas S. Hansen til tops i KF3

Andreas S. Hansen har været rigtig meget igennem i denne sæson, så det må have været en stor fornøjelse både for ham og teamet, at slutte Viking Trophy med en førsteplads i KF3. Hele weekenden var desværre præget af kaotiske starter med mange sammenstød.

Her er Top 3 i KF3 finalen: 1. Andreas S. Hansen, 2. Kean Kristensen, 3. Sergei Sirotkin.

Kaotiske starter
Starterne i KF3 var nok det værste der længe er set på en gokartbane. Samtlige starter resulterede i mindst 3 afkørsler i sving 1-2 – ofte var der deciderede massesammenstød, og flere gange så man kørere, der i fuld fart kørte igennem pitten for at undgå problemerne i sving 1. I søndagens prefinale gav det så bare flere sammenstød da de mere eller mindre uden at se sig for kørte ind på banen igen.

Desværre blev der på trods af de mange sammenstød givet meget få straffe, og de forsøg der blev gjort for at få kørerne til at ændre adfærd, havde også kun meget begrænset virkning.

Som en følge af de mange sammenstød var det meget få kørere, der var konstante i toppen – mange af afkørslerne skete nemlig ved at kørere bagest eller midt i feltet, skubbede på de forankørerne i starterne – eller bremsede alt for sent i første sving – med det resultat, at de forreste ofte blev skubbet af banen.

Top 5 i KF3 tidtagningen var

1. Gustav Malja
2. Sergei Sirotkin
3. Dennis Olsen
4. Andreas S. Hansen
5. Martin Mortensen

Gustav Malja (102) – her foran Kean Kristensen (111) var hårdt ramt i starterne, og var helt nede som nr. 24 efter kval. heatene – da han blev kørt af i 2 af de 3 kval. heats, og blev nr. 2 i det sidste.

Efter de 3 kvalifikationsheats var der denne stilling i top 5

1. Christian Sørensen, 23 point
2. Max Klinkby Silver, 28 point
3. Kean Kristensen, 29 point
4. Patrick Jensen, 31 point
5. Jannick Flygenring, 33 point

De meget høje pointtal taler sit tydelige sprog – ingen tvivl om at de 5 kørere i toppen havde fortjent deres placeringer – men at kunne få pole position efter 3 kval. heats med placeringer som nr. 1, 11 og 12 er helt uhørt. Til sammenligning havde de 3 første i KZ2 0, 6 og 13 point, hvilket er mere normalt.

Kasper Larsen var en af de kørere, der blev hårdt ramt af de kaotiske starter. Han blev nr. 7 i tidtagningen, men sluttede allerbagest efter de 3 kvalifikationsheat, da han røg af i alle 3. Kaspers uheld fortsatte også i finalerne – her er han i et desparat forsøg på selv at rette sine styrestænger, så han kan gennemføre finalen efter endnu en påkørsel i starten. Man må sige, at han er kreativ den unge mand.

Christian Sørensen (107) havde farten til at han kunne have udnyttet sin pole position, og i prefinalen forsøgte han han lave en mere sikker start, hvor han holdt lav fart, gav sent gas og bremsede tidligt. Det betød, at han mistede 4-5 pladser i starten, men til gengæld slap igennem første sving uden at blive skubbet af. Det lykkedes ham også at hente placeringerne igen, og vinde prefinalen. Til gengæld blev han igen kørt af i starten af finalen, og måtte kæmpe sig fra bagest i feltet til den 5. plads, han sluttede på.

Andreas S. Hansen fik en rigtig skidt start på prefinalen, men kørte hurtigste tid i prefinalen, og fik sig kørt frem til en 10. plads, som dermed blev hans startplacering til finalen. På billedet har han lige overhalet Kean i finalen.

En anden dansker, der gjorde det godt i prefinalen, men ikke kom til tops i finalen, var Martin Mortensen. Efter sin 5. plads i tidtagningen røg han af banen i to af sine kval. heats, og vandt det tredje. Det gav ham en startplacering som nr. 11 til prefinalen, hvor han fik kørt sig flot frem til en 3. plads. Desværre gik det igen galt i finalen – hvor han ellers fik en god start, men sluttede som nr. 10.

Her er top 5 i KF3 til præmieoverrækkelsen.

Se over 800 billeder fra løbet her
– husk at spørge om lov, hvis du skal bruge nogle af billederne offentligt

Vinderne af Viking Trophy i KF3 – og de kvalificerede til World Cup blev

1. Andreas S. Hansen, DK, Intrepid / TM
2. Kean Kristensen, DK, CRG / TM
3. Sergei Sirotkin, RUS, Tony Kart / Vortex
4. Stepan Karasev, RUS, Tony Kart / Vortex
5. Christian Sørensen, DK, Tony Kart / Vortex
6. Max Klinkby-Silver, DK, Tony Kart / Vortex
7. Kalle M. Andersen, DK, Tony Kart / Vortex
8. Dennis Olsen, N, Tony Kart / Vortex
9. Jannick Flygenring, DK, Tony Kart / Vortex
10. Martin H. Mortensen, DK, Sodi Kart / Parilla
11. John Bryant-Meisner, S, Birel / Parilla
12. Gustav Malja, S, Tony Kart / Vortex
13. Jacob G. Nielsen, Haase / VKR
14. Tore Valvik, N, Spirit / Vortex
15. Øystein Helgheim, N, Parolin / Vortex

Du kan se alle resultater på cikfia.com

Scroll til toppen