Asia Pacific på Suzuka

På billedet ses en glad Max Klinkby-Silver der kørte en andenplads hjem i finalen. Foto: KSP.fr


CIK FIA Asia Pacific KF2 mesterskabet blev i weekenden afholdt på Suzuka i Japan. Her var et stærkt felt bestående af de bedste japanske kørere og nogle få internationale kandidater. Bl.a. kunne den garvede WSK-kører Sathienthirakul Tanart, indonesiske Sean Gelael, Damiano Fioravanti, danske Nicolaj Møller Madsen, Kevin Rossel og Max Klinkby-Silver nævnes som nogle af de hårde kandidater der kørte med i løbet.

Weekenden startede også rigtig godt ud for nogle af danskerne. I tidtagningen satte Damiano Fioravanti tiden med 48.942. Som andenhurtigst var Nicolaj Møller Madsen med tiden 49.015 og lige efter ham var Kevin Rossel suverænt som tredjehurtigst med tiden 49.123. Max Klinkby-Silver var også fint med som tiendehurtigst med tiden 49.329.

Efterfølgende skulle hver kører igennem fire kvalificerende heats, og her var det Kevin Rossel der sluttede med det bedste samlede resultat. Han havde kørt nogle rigtig flotte heats og formået at holde sig helt i top som hhv. nr. 3,5,3 og 4. Dette sikrede danskeren en startplacering som firer til prefinalen. Max Klinkby-Silver var også rigtig godt med i sine heats hvor han var blevet 10, 5, 5 og 6. Samlet set gav det ham en startplacering som otter til pre-finalen. Nicolaj Møller Madsen var også rigtig godt med i sine heats, men var især plaget af uheld. Han måtte udgå fra to af sine heats pga. teknisk defekt, begge gange fra en førsteplads. I de to resterende heats gik det rigtig godt, og her blev han henholdsvis nummer to og ét. I sidste ende blev de sammenlagte heats til en startplacering som nr. 22 til pre-finalen.

I pre-finalen skulle danskerne henholdsvis starte firer, otter og 22er. Her gik det virkelig forrygende for alle tre danske drenge. Kevin Rossel sikrede sig det absolut bedste resultat med en flot tredjeplads. Max Klinkby-Silver på en fjerdeplads, og Nicolaj Møller Madsen havde altså formået at avancere fra 22. pladsen og helt op på en flot 11. plads.

I finalen gik det også fint for danskerne, og her bedst for Max Klinkby-Silver som sikrede sig en podieplads med sin rigtig flotte andenplads. Nicolaj Møller Madsen nåede helt op på en syvendeplads og Kevin Rossel på en ottendeplads, men her gav dækkene altså op efter en hård pre-finale og finale.

TOP 3 finale KF2:

1. Arata Saeki (Bridgestone dæk)
2. Max Klinkby-Silver (Vega dæk)
3. Damiano Fioravanti (Bridgestone dæk)

action_620x243.jpg
Her ses Nyck De Vries som sikrede sig World Cup mesterskabet i KF1 klassen. Foto: KSP.fr.

Der blev også kørt sidste afdeling af World Cuppen for KF1 klassen. Her var Kevin Rossels teamkammerat, Karol Basz, rigtig godt med og vandt de to første races om lørdagen. Race 3 om søndagen blev vundet af Ignazio D’Agosto og søndagens fjerde og sidste race blev vundet af Nyck De Vries. Det blev også Nyck De Vries der suverænt kunne løbe med mesterskabet efter en helt formidabel sæson i KF1.

Der køres også mesterskab for KF1 og KF3 i Asia Pacific. Dette sker i starten af December i Macau.

Alle resultater kan ses her.

Scroll til toppen