Bøllingtoft bedst ud af 7 danskere i Italien

Første afdeling af Italian Open Masters blev kørt i Sarno, Syditalien den 23-25. marts. Nikolaj Bøllingtoft sluttede løbet på 4. pladsen i KF1, mens Kevin Magnussen var bedste junior med en 8. plads i KF3.

Her går starten i KF3 til første afdeling af WSK, som også blev kørt i Sarno. EM-finalen for KF3 skal køres i Sarno til sommer. Foto: Circuito Internazionale Napoli.

Italian Open Masters anses for verdens hårdeste løbsserie. Serien køres over følgende 5 afdelinger:

• Kevin Magnussen, Nicolaj Møller Madsen, Michelle Gatting og Lars Sørensen i KF3

Patrick Zenka er den eneste af de 7, som ikke stiller op for et udenlandsk team – Patrick supporteres af Dansk Karting Center.

Michael K. Christensen og Nikolaj Bøllingtoft kører for hhv. P.D.B. Racing og Kosmic Racing.

Kevin Magnussen og Nicolaj Møller Madsen kører for Svenske Ward Racing, Michelle Gatting for P.D.B. Racing, mens Lars Sørensen kører for Birel teamet Savani Competition.

Vejret gav ekstra udfordringer til både kørere og mekanikere
Vejrguderne var absolut ikke med løbsarrangørerne i det sydlige Italien – løbet blev kørt i en blanding af tørvejr og silende regn. Det gav ekstra travlhed hos mekanikerne, og ekstra udfordringer til kørerne.

Tidtagning 2-4 kvalifikationsheats og 2 finaler
Antallet af kvalifikationsheats afhænger af antal deltagere. Derfor er der 2 kvalifikationsheat i KF1 og KZ2, 3 i KF2, mens der er hele 4 kvalifikationsheat i KF3. Kun de bedste 34 fra hver klasse kommer med i finalerne. De 28 bedste efter kvalifikationsheatene går direkte til finalerne, mens resten må igennem opsamlingsheat,hvor der køres om de sidste 6 pladser i hver klasse.

Med 36, 69, 83 og 50 deltagere i hhv. KF1, KF2, KF3 og KZ2 måtte alle klasser have gang i opsamlingsheatene for at finde deltagerne til søndagens to finaler.

Bøllingtoft hurtigste Dansker lige fra starten
Nikolaj Bøllingtoft blev nr. 3 i tidtagningen, mens man skulle ned til 14. pladsen for at finde de næste danskere, vor både Michael K. Christensen og Kevin Magnussen lå placeret.

4 ud af 7 danskere i opsamlingsheat
At konkurrencen er hård i den Italienske løbsserie fremgår tydeligt af resultaterne. Kevin Magnussen, Nikolaj Bøllingtoft og Michael K. Christensen var de eneste af de 7 danskere, der gik direkte fra kvalifikationsheatene til finalerne. Nicolaj Møller Madsen kom på 4. pladsen i opsamlingsheatet, og var således kun en enkelt plads fra også at komme videre til finalerne. Ingen af de øvrige danskere kom videre fra opsamlingsheatet.

Bøllingtoft igen igen
Nikolaj Bøllingtoft måtte ned og vende på en 20. plads i første finale, men kom så stærkt igen i 2. finale, hvor han tog sig af 4. pladsen. Det var lige omvendt med Michael K. Christensen, som blev 4’er i første finale og 13’er i anden finale.

Kevin Magnussen kom længere og længere frem som løbet skred frem. I første finale blev han nr. 12, mens 2. finale sluttede med en 8. plads.

Michael K. Christensen på en samlet 7. plads efter første afdeling
I det samlede resultat efter første afdeling, var det Michael K. Christensen, der fik samlet flest point sammen – det blev til 16 point, som var nok til en 7. plads. Nikolaj Bøllingtoft ligger på en 11. plads med 13 point, mens Kevin Magnussens 12 point også rækker til en 11. plads i den samlede stilling.