Christian Sørensen bedst ved WSK World

7 danskere var taget til første afdeling af WSK World Series i Portimao ved Algarve i Portugal – 4 i KF3 og 3 i KF2. Christian Sørensen var bedst, og sluttede som nr. 4.

Her er Christian Sørensen (t.v.) sammen med Rickard Franchini fra svenske Italsport, som yder en stor støtte til Christian. Foto: Åge Kirketerp.


En helt nyanlagt bane i Portugal gav svære betingelser, med meget skiftende baneforhold og rigtig varmt vejr. Christian Sørensen var den af de danske kørere, der klarede de svære forhold bedst.

Christian startede weekenden med en 4. plads i tidtagningen. Efter de 3 kvalifikationsheats var han avanceret en enkelt plads, og havde dermed et godt udgangspunkt for prefinale og finale.

I prefinalen holdt han sin tredjeplads, men i finalen måtte han desværre rykke en plads tilbage, og sluttede dermed weekenden, hvor han startede – som nr. 4.

Nicolas Beer, Kevin Rossel og Nicklas Nielsen holdt sig stabilt i den bedste halvdel af de 35 KF3 kørere, med placeringer svingende fra nr. 6 til nr. 17 i løbet af weekenden.

Finaleresultatet i KF3 blev som følger

1. Robert Visoiu, RO, Tony Kart / Vortex
2. Max Verstappen, NL, CRG / Maxter
3. Damiano Fioravanti, I, Tony Kart / Vortex
4. Christian Sørensen, DK, Birel / BMB
5. Dennis Olsen, N, Energy / TM

10. Kevin Rossel, DK, Tony Kart / Vortex
11. Nicklas Nielsen, DK, DR / Parilla
12. Nicolas Beer, DK, Tony Kart / Vortex

De 3 danskere i KF2 havde det svært blandt de 37 deltagere

Michelle Gatting startede ligesom Christian Sørensen med en 4. plads i tidtagningen, hvor Nicolaj Møller Madsen og Lars Sørensen var nede som nr. 10 og 22.

Efter kvalifikationsheatene var Nicolaj dog rykket op på en 6. plads, mens Michelle var rykket ned som nr. 15 og Lars Sørensen op som nr. 18.

I prefinalen viste Michelle igen farten og kom ind som nr. 6, mens Nicolaj blev nr. 9 og Lars nr. 20. I finalen lykkedes det slet ikke for danskerne, der sluttede som nr. 15, 20 og 22.

Finaleresultatet i KF2 blev som følger

1. Chris Lock, GB, Tony Kart / Vortex
2. Luke Varley, GB, Tony Kart / Vortex
3. Jordan King, GB, Birel / BMB
4. Yu Kanamaru, JAP, Tony Kart / Vortex
5. Sebastien Bailly, B, Kosmic / Vortex

15. Michelle Gatting
20. Nicolaj Møller Madsen
22. Lars Sørensen

Nyck De Vries vandt Super KF

Der var 20 deltagere i Super KF, hvor lille Nyck De Vries løb med sejren foran Armand Convers, Gary Catt og Libor Toman.

Jonathan Thonon vandt i KZ2

Der var 16 deltagere i KZ2 klassen, hvor Jonathon Thonon vandt foran Rick Dreezen, Gary Carlton (noget så usædvanligt som en amerikaner) og Marco Ardigo.

Scroll til toppen