Dansk stjernetræf i Racehall

Henrik Simonsen og Racehall havde arrangeret “Bremerjagten”, hvor danske junior-kørere kunne prøve kræfter med både Ronnie Bremer og Michael K. Christensen på Nordeuropas største indendørs gokartbane i Århus. Det blev et rigtig godt arrangement.

Her sidder nogle af kørerne klar til race før 2. heat. Fra venstre er det: Jonas Hansen, Mathias Dupont, Ronnie Bremer, Michael K. Christensen og Kevin Magnussen.

På trods af at indbydelsen til arrangementet først blev offentliggjort få dage før dagen, blev der lynhurtigt booket op med 24 deltagere, som fik et rigtig sjovt race med tidtagning og 3 heats i Racehall i Århus. Med en banelængde på over 1.000 m er det den længste indendørs bane i Nordeuropa. Der blev kørt løb med 24 karts på banen ad gangen.

Sjov udfordring for de unge kørere
Der var især 3 kørere, som de øvrige 21 deltagere gerne ville vinde over i arrangementet:

Ronnie Bremer har tidligere vundet adskillige gokartløb i ind- og udland, og kun en svinestreg forhindrede ham i at vinde gokart VM i 1999. Efter gokartkarierren gik turen over Formel Ford og Formel 3. Senest har Ronnie kørt Champ Car, Toyota Atlantic og DTC.

Michael K. Christensen er nok et af de mest varme navne i International gokart i øjeblikket. Han vandt Europamesterskabet for juniorkørere i 2005 og i 2006, hvor han debuterede i gokartsportens Formel 1 – Formula A blev han nr. 2 ved VM, kun overgået af 30 årige Davide Foré som fik sin 4. VM sejr.

Kevin Magnussen er regerende Dansk og Nordeuropæisk juniormester, kåret til årets kartingtalent og uden tvivl en af dem vi kommer til at høre mere om i Dansk og international motorsport fremover.

Den sjove udfordring, og muligheden for at møde vennerne fra gokartbanen til en hyggesnak og lidt godt at spise i Restaurant Monza, fik da også flere af landets bedste juniorkørere til at tilmelde sig arrangementet – heriblandt vinderne af DASU Ungdomscup i hhv. Formel Junior og Pop 1, Jonas Hansen og Mike S. Hansen, samt en række andre af de danske kartingtalenter.

Rigtig godt initiativ af Henrik Simonsen og Racehall.

Her er de 3 vindere af løbet: 1. Kevin Magnussen, 2 Jacob Simonsen, 3. Mads R. Thomsen. De næste i rækken blev:

4. Jannick Flygenring
5. Kasper H. Jensen
6. Ronnie Bremer
7. Michael K. Christensen

Selvom alle kørerne helt sikkert gjorde deres bedste for at vinde, var der en meget afslappet stemning til løbet, hvor alle var klar over at store vægtforskelle og mindre forskelle i gokarternes hastighed også havde betydning for resultaterne. Der blev trukket lod om gokarterne, så fordelingen af gokarter til tidtagningen og de tre heats blev helt tilfældig.


Det er ikke hver dag, man som juniorkører får lejlighed til at køre fra en viceverdensmester i Formula A. Mads R. Thomsen (t.v.) vandt dagens sidste heat i flot stil foran Michael K. Christensen. Efter at have ligget i Michaels baghjul et par omgange overhalede Mads og trak fra Michael. Oven på den præstation måtte han naturligvis sige pænt tak for kampen.

Scroll til toppen