Dansk Super Kart 2008

Vinderne af årets Super Kart blev kåret ved et kanonflot finaleløb den 30-31. august, arrangeret og gennemført på bedste vis af Grindsted Gokart Klub – jeg har næsten lyst til også at give dem æren for det gode vejr 🙂

Her nyder tilskuerne det gode vejr på den nye tribune i Grindsted.

Dansk Super Kart 2008 har budt på deltagerrekord i alle 3 klasser – dette på trods af meget få udenlandske deltagere. De direkte TV-transmissioner på DK4 har også været med til at løfte løbsserien, så på rigtig mange måder må det siges, at Dansk Super Kart 2008 har været en succes.

Stramme tidsplaner, meget omskifteligt vejr til de første to løbsweekender, og et nyt pointsystem med ekstra point i de sidste finaler har været med til at give stor spænding om det samlede resultat i løbsserien.

Det er derfor også på plads at give de samlede vindere af Dansk Super Kart 2008 et ekstra stort tillykke med den præstation de og deres teams har ydet for at nå deres velfortjente topresultat i denne hårde løbsserie.

De samlede vindere i KF3 blev

1. Nicolaj Møller Madsen, Tony Kart
2. Jonas Hansen, Maranello
3. Thomas Krebs, Maranello
4. Michelle Gatting, Gillard
5. Jacob Kristensen, Gillard

I alt 33 kørere har deltaget i KF3

De samlede vindere i KF2 blev

1. Bo Sørensen, Red Speed
2. Dear Schilling, Zanardi
3. Mikkel Mac Jensen, Tony Kart
4. Rasmus Bastkjær, Gillard
5. Jakob B. Sørensen, Zanardi

I alt 50 kørere har deltaget i KF2

De samlede vindere i KZ2 blev

1. Henrik Lilja, Zanardi
2. Gian Cavaciuti, GP Kart
3. Andreas Fasberg, Zanardi
4. Jan Christensen, Top Kart
5. Morten D. Jensen, Energy

I alt 56 kørere har deltaget i KZ2

Du kan se den samlede slutstilling og de tællende resultater på mylaps.com

Finaleløbet i Grindsted var både godt og spændende
Rammerne om løbet var, som nævnt i indledningen, noget nær perfekte. De frivillige hjælpere i Grindsted Gokart Klub havde gjort et kæmpearbejde op til løbet – bl.a. var der lavet ny tilskuertribune, udsigtsplads til mekanikerne på volden, nye strøminstallationer i hele ryttergården og meget mere. Vejret viste sig fra sin bedste side, da solen skinnede fra en næsten skyfri himmel lige fra fredag morgen til søndag aften.

Der var lagt op til et løb, hvor de førende kørere i den samlede stilling skulle køre sikkert for at undgå at miste de vigtige placeringspoint, mens andre ville være nødt til at satse mere for at samle point nok til at avancere i den samlede stilling, og andre igen måtte nøjes med at køre for et godt resultat i weekendens finaler.

KF3 – 22 deltagere i Grindsted
Inden finalerne i Grindsted var rækkefølgen i toppen: Michelle Gatting, Nicolaj Møller Madsen, Thomas Krebs, Jonas Hansen og Jacob Kristensen. Som det fremgår ovenfor, var det de samme 5, der sluttede i top 5 – bare i en lidt anden rækkefølge.

Et sort flag i lørdagens finale blev afgørende for Michelle Gatting, der satte 54 point til på den konto. For Thomas Krebs var det lørdagens prefinale, der gjorde udslaget – her måtte han ned på en 16. plads, og mistede dermed vigtige point til Jonas Hansen, der kørte stabilt hele weekenden.

Finaleresultaterne i Grindsted var som følger

Lørdag
1. Nicolaj Møller Madsen
2. Andreas S. Hansen
3. Jeppe D. Christensen
4. Jonas Hansen
5. Lars Sørensen

Søndag
1. Andreas S. Hansen
2. Nicolaj Møller Madsen
3. Thomas Krebs
4. Jonas Hansen
5. Jacob Kristensen

KF2 – 34 deltagere i Grindsted

Inden finalerne i Grindsted var rækkefølgen i toppe: Bo Sørensen, Jonas Sunke, Kevin Munkholm, Rasmus Bastkjær, Jakob B. Sørensen – men det var meget tæt, og en del andre havde også tænkt at blande sig i kampen om både weekendens pokaler, og de samlede pokaler med tilhørende præmiepenge.

Især Dear og Daniel Schilling var i kanonform til weekenden, hvor de startede med at besætte de to første pladser i lørdagens tidtagning. De fortsatte med at give fuld gas hele weekenden, selvom et motorhavari satte en stopper for Daniel om lørdagen.

Jonas Sunke og Kevin Munkholm havde alt andet end heldet med sig i de to afgørende finaler – selvom de gennem kval-heats og prefinaler havde været med i den rigtige ende af feltet. De to dårlige finaleresultater betød, at de måtte vige pladsen i den samlede top 5.

Finaleresultaterne fra Grindsted var som følger

Lørdag
1. Dear Schilling
2. Mikkel Sørensen
3. Jacob Nørtoft
4. Daniel Schilling
5. Mikkel Mac Jensen

Søndag
1. Jacob Nørtoft
2. Bo Sørensen
3. Mikkel Mac Jensen
4. Jannik Nielsen
5. Ayla Ågren

KZ2 – 32 deltagere i Grindsted

Inden løbet i Grindsted var rækkefølgen i top 5: Henrik Lilja, Morten D. Jensen, Michael Ringstrøm, Gian Piero Cavaciutti og Andreas Fasberg.

Til sidste afdeling i Roskilde var Jan Christensen et uheldigt offer for et sammenstød, der sammen med den håbløse tidsplan satte ham ud af spillet om finalepointene, mens Michael Ringstrøm samlede godt ind på kontoen. I Grindsted kørte det stabilt for Jan Christensen, mens Michael Ringstrøm var plaget af det ene uheld efter det andet – så vidt jeg ved, dog ikke forårsaget af tidsplanen.

Det betød, at Michael røg ud af den samlede top 5, og blev erstattet af Jan.

Finaleresultaterne fra Grindsted var som følger

Lørdag
1. Frederik H. Hansen
2. Andreas Fasberg
3. Jan Christensen
4. Gian Cavaciuti
5. Thomas Dam

Søndag
1. Andreas Fasberg
2. Jan Christensen
3. Gian Cavaciuti
4. Frederik H. Hansen
5. Henrik Lilja

Det bliver spændende at se om Lilja kan fortsætte med at holde de mange nye konkurrenter fra toppen af Super Kart Podiet næste år.

Det bliver også spændende at følge opgøret om DM i de tre klasser i Roskilde den 26-27. september – selvom jeg må indrømme, at det virker lidt omvendt at den officielt højest rangerende Danske Mesterskabstitel afgøres på en enkelt weekend, efter at den langt mere krævende løbsserie Dansk Super Kart er afsluttet. Jeg er sikker på, at vi er mange der betragter Dansk Super Kart som det reelle DM, selvom de højere instanser har valgt at kalde det noget andet. Måske nogen engang får den geniale idé, at lave om på det?

Links til billeder og video fra Dansk Super Kart

/Torben R. Gokartweb.dk

Scroll til toppen