Dansk Super Kart, DM, DASU og NEZ Mesterskaber

Det blev en rigtig spændende weekend på Roskilde Racing Center, hvor der var kamp om topplaceringer i mange klasser lige til det sidste. På billedet ovenfor går starten til et Cadett Junior heat. Foto: DASU på Facebook

Det officielle DIF Danmarks Mesterskab blev afholdt for klasserne KZ2 og KF. Resultatet af mesterskabet blev opgjort ved at sammenlægge point fra lørdagens og søndagens indledende heat og finaler ved løbet i Roskilde.

KZ2 klassen var weekendens største klasse med 32 deltagere.

Mads Bild, som ellers kun har deltaget i ganske få løb i 2015 var meget suverænt kørende hele weekenden. Han satte tiden både lørdag og søndag, og kom først over målstregen i samtlige heat. Han lavede faktisk kun én fejl den weekend – en tyvstart i lørdagens finale. Tyvstarten betød at han ikke vandt lørdagens finale selvom han kom først over målstregen, da han fik 10 sek. tidsstraf.

Han var dog ikke den eneste, der lavede fejl den weeekend, og derfor stod han også som samlet vinder af både DM og NEZ mesterskaberne, da der skulle uddeles pokaler søndag aften.

DIF DM for KZ2 – top 5

1. Mads Bild
2. Toke Christensen
3. Nicolaj Larsen
4. Michael E. Christensen
5. Michael Bo Andersen

PS: Norske Nikolaj Stien samlede point til en 2. plads i DIF DM, og står også med denne placering i resultatlisterne, men det er kun danske statsborgere, som kan opnå placering i det officielle DM.

Dansk Super Kart for KZ2 – top 5

1. Michael E. Christensen
2. Michael Bo Andersen
3. Patrick B. Hansen
4. Thomas Dam
5. Michael Kristensen

NEZ Mesterskabet 2015

Der har gennem tiden været lavet mange forskellige versioner af nordiske og / eller Nordeuropæiske mesterskaber eller løbsserier, men det virker som om at hverken organisationen eller kørerne tager initiativerne særlig alvorligt.

Personligt tror jeg, at der skal en meget større kommunikationsindsats til, hvis det skal lykkedes at lave et løb eller en løbsserie, der bliver taget alvorligt som Nordisk eller Nordeuropæisk Mesterskab. Jeg tror dog godt det kunne lade sig gøre.

NEZ mesterskabet blev opgjort ved sammentælling af point fra lørdagens og søndagens finaler ved løbet i Roskilde – derfor er resultatet også lidt anderledes end DIF DM.NEZ Mesterskabet – top 5

1. Mads Bild
2. Toke Christensen
3. Nikolai Stien
4. Michael E. Christensen
5. Michael Bo Andersen

NEZ Cup for KZ2 – top 5

NEZ Cup’en blev afgjort ved sammenlægning af point fra et løb i Helsingborg i maj, samt Dansk Super Kart i Vojens og Dansk Super Kart i Roskilde. Kun ganske få kørere deltog i alle 3 afdelinger.

1. Toke Christensen
2. Michael Bo Andersen
3. Mads Bild
4. Michael E. Christensen
5. Jonas Hansen

KF klassen havde 13 deltagere til løbet i Roskilde, og har haft 17 forskellige deltagere gennem sæsonen

På trods af beskedne 13 deltagere i KF, så var der også masser af tæt race og dramatik i den klasse – og Alexander Müller kom på ingen måde let til sejren. F.eks. var det Peter Bielefeldt, der satte tiden både lørdag og søndag. Da regnen pludselig satte ind i søndagens tidtagning måtte Alexander nøjes med en 5. plads i tidtagningen – men det lykkedes ham altså at køre DM sejren hjem alligevel.

DM top 5

1. Alexander Müller
2. Peter Bielefeldt
3. Julius Lassen
4. Andreas Friis-Larsen
5. Valdemar Risom

Dansk Super Kart 2015 top 5

Efter der var blevet lagt sammen og trukket fra i opgørelsen af det samlede regnskab i Dansk Super Kart 2015, var det Valdemar Risom der løb med sejren – 22 point foran Alexander Müller.

1. Valdemar Risom
2. Alexander Müller
3. Julius Lassen
4. Peter Bielefeldt
5. Andreas Friis-Larsen

NEZ Mesterskab top 5

1. Alexander Müller
2. Peter Bielefeldt
3. Andreas Friis-Larsen
4. Julius Lassen
5. Amalie Sofie Wichmand

NEZ Cup top 5

1. Christian Rasmussen
2. Aske Nygaard Bramming
3. Lasse Karlshøj
4. Frederik Vesti
5. Simon Ohlin

31 kørere har deltaget i Dansk Super Kart for KF Junior 2015 – heraf var 26 med til løbet i Roskilde

De 26 KF junior kørere til gav hinanden kamp til stregen ved løbet i Roskilde. Desværre for spændingen i det samlede resultat, var Frederik Vesti taget til LaConga for at træne til VM. Frederik førte ellers Dansk Super Kart inden løbet i Roskilde, men valgte naturligt nok at satse på sin deltagelse i VM. Det lykkedes ham dog alligevel at holde fast i en 2. plads i det samlede resultat.

Dansk Super Kart 2015 KF Junior top 5

1. Christian Rasmussen
2. Frederik Vesti
3. Lasse Karlshøj
4. Aske Nygaard Bramming
5. Mikkel Meyer Hansen

DASU Mesterskaberne for KF Junior blev jo afgjort efter de første 6 afdelinger af Dansk Super Kart, så de resultater vil jeg ikke gentage her.

NEZ Mesterskabet for KF Junior – top 5

De to finaler ved KF Junior løbet i Roskilde talte også som NEZ Mesterskab. Her blev top 5:

1. Aske Nygaard Bramming
2. Lasse Karlshøj
3. Christian Rasmussen
4. Henrik Bøclmann
5. Kasper Ylänen

NEZ Cup for KF Junior – top 5

1. Christian Rasmussen
2. Aske Nygaard Bramming
3. Lasse Karlshøj
4. Frederik Vesti
5. Simon Ohlin

27 Cadett Junior kørere har deltaget i Dansk Super Kart 2015 – heraf var de 24 med til løbet i Roskilde

Jeg er sikker på, at der var godt med nerver på i toppen af Cadett Junior feltet ved løbet i Roskilde. Da weekenden var overstået var der kun 15 point mellem nr. 1 og 2, 8 point mellem nr. 2 og 3 og 14 point mellem nr. 3 og 4.

Det har altså været en tæt sæson, og det var det også i Roskilde, hvor Mikkel Højgaard Petersen og Bastian Buus vandt en finalesejr hver. Det var dog ikke nok til at tage den samlede Dansk Super Kart sejr fra Lucas Sommerlund – som også har vundet årets DASU Mesterskab tidligere på året.

Top 5 i Dansk Super Kart for Cadett Junior blev:

1. Lucas Sommerlund
2. Bastian Buus
3. Mikkel Højgaard Petersen
4. Oliver Skjellerup
5. Carl-Anton Gerner Larsen

15 Cadett Mini kørere har deltaget i DASU Mesterskaberne 2015

For Cadett Mini kørerne var det de sidste 6 afdelinger i DSK serien, der talte som DASU Mesterskaber – og hvor der skulle køres med lejede motorer. Eftersom der var 26 forskellige kørere med til de første 6 afdelinger, så kan man sige at Cadett Mini klassen ikke har taget så godt imod konceptet med at leje motor til 3 løb.

I toppen af klassen er har Conrad Laursen og Mickey Magnussen været dominerende hele sæsonen, både i Dansk Super Kart og i DASU Mesterskaberne.

Top 5 i Cadett Mini klassens DASU Mesterskaber blev:

1. Conrad Laursen
2. Mickey Magnussen
3. Frederik Lystrup
4. Emil Tanggaard
5. Magnus Taulborg Madsen

Du kan se alle mesterskabsresultater på MyLaps.com her

Scroll til toppen