Danske KF3 kørere havde det svært i Tyskland

Christian Sørensen fra GGK startede bedst af de 5 Danske deltagere. Han var også den Dansker, der fik samlet flest point, og ligger nu på en samlet 9. plads i mesterskabet.

Christian Sørensen var den Dansker, der fik samlet flest point til Tysk Junior Mesterskab i KF3. Han ligger nu nr. 9, mens Kean Kristensen ligger nr. 11. Foto: Åge Kirketerp.

41 kørere – heraf 5 Danskere – deltog i første afdeling af DJKM – det Tyske Junior Kart Mesterskab, som blev kørt i Oschersleben den 24-26. april.

Det blev et vanskeligt løb for Danskerne. Med en 9. plads var Christian Sørensen eneste Dansker i top 10 i tidtagningen, men en 20. plads i det ene kvalifikationsheat sendte Christian ned på en 19. plads efter kvalifikationen, selvom han fik en 7. plads i det andet kval. heat.

I stedet var det Kean Kristensen, som kom bedst igennem kval. heatene med en 14. plads. I sprinten var det Nicolas Beer og Kean Kristensen, der klarede sig bedst, som nr. 13 og 14, mens Christian Sørensen igen måtte nøjes med en 20. plads, og de øvrige Danskere var endnu længere tilbage.

I finalen lykkedes det endelig for Christian Sørensen at komme frem i feltet, da han kørte sig frem til en 6. plads, med finalens næsthurtigste tid – kun overgået af en suveræn Nyck De Vries, som havde være helt suveræn hele weekenden – det er ikke uden grund, at de kalder den lille sympatiske Hollænder for “Speedy”.

Kean Kristensen blev næstbedste Dansker med en 11. plads, mens Nicolas Beer udgik efter et sammenstød i starten af finalen.

Her er KF3 finalens top 5, samt de Danske finaleplaceringer:

1. Nyck De Vries, NL, Zanardi / Parilla
2. Jeffrey Schmidt, SCH, Birel / Parilla
3. Hendrik Grapp, D, Birel / TM
4. Jason Kremer, D, Tony / Vortex
5. Marc-Aurel Coleselli , A, Birel / Parilla

6. Christian Sørensen, DK, Tony / Vortex
11. Kean Kristensen, DK, CRG / TM
24. Philip Orcic, DK, Mach 1 / Vortex
28. Patrick Jensen, DK, Energy / Vortex
30. Andreas S. Hansen, DK, Intrepid / TM
33. Nicolas Beer, DK, Maddox / Maxter

Du kan se alle resultater fra DJKM KF3 klassen på kartsport.de

DCKM – 25 deltagere, 1 Dansker

De tidligere år har det officielle Tyske Kart Mesterskab – DKM – været udskrevet for KF1. I 2009 er reglementet ændret så mesterskabet køres med KF2 grej. Samtidig fortsættes en separat KF2 klasse, hvor der køres med samme grej, men konkurrencemæssigt skulle være på et lidt lavere niveau end den officielle DKM klasse.

En enkelt Dansker har valgt at deltage i DCKM klassen – Lars Sørensen, som kører sin første KF2 sæson for det tyske Birel team KSB Racing Team.

Det blev en lidt skidt weekend for Lars, da han startede med en 11. plads i tidtagningen og efterfølgende gik yderligere tilbage, så han sluttede på en 20. plads.

Du kan se alle resultater fra DCKM KF2 klassen på kartsport.de

Scroll til toppen