Danske kørere satte sit præg på Tysk Mesterskab

Nicolai Kjærgaard (#22) fik ellers den dårligste start af de danske KF kørere, med en 14. plads i tidtagningen. Over resten af weekenden var han dog den dansker, der fik samlet flest mesterskabspoint, og er nu på en 3. plads.

Storm Development stillede op med 5 danskere, TK Racing med 2 danskere, en tysker og en svensker mens Dino Racing stillede op med 2 danskere og en hollænder

Ud over de tre danske teams bestod den danske delegation af Amalie Sofie Wichmand med Tony Kart i KF, Casper Pilgaard med Kosmic i KZ2 og Andreas Fasberg i KZ2, som – efter sin flotte EM sejr – var blevet indkaldt i sidste øjeblik KZ2 af den tyske Tony Kart importør KSM Racing Team.

Christian Sørensen, Kristian Thorsen og Andreas Jochimsen udgjorde Storm Developments line-up i KF klassen, mens de stillede op med Emil Dose og Mads E. Hansen i KF Junior.

Nicolai Kjærgaard og Julius Lassen stillede op i KF for TK Racing, som også havde tyske Patricija Stalidzane og svenske Isak Sjökvist på startlisten.

Dino Racing stillede op med Jonas Hansen og hollandske Finn Kooijman i KZ2, samt dansk/tyske Kaj Schubert i KF Junior.

emildoseinterview-dkm1-640.jpg

Her interviewes Emil Dose til den tyske hjemmeside. Storm Development fik en kanonstart på weekenden, da Emil Dose og Mads E. Hansen satte sig på P1 og P2 i lørdagens KF Junior tidtagning, samtidig med at Kristian Thorsen, Andreas Jochimsen og Christian Sørensen blev nr. 6, 8 og 10 i KF tidtagningen – så altså alle 5 kørere i top-10 fra start.

I KF tidtagningen kom Julius Lassen ind som nr. 11, Amalie Sofie Wichmand som nr. 12 og Nicolaj Kjærgaard startede mest beskedent med en 14. plads ud af de 25 deltagere i KF klassen.

I KF Junior startede TK kørerne Patricija og Isak som nr. 8 og 12, mens Kaj Schubert fra Dino Racing startede weekenden som nr. 24 af de 25 KF Junior kørere.

I KZ2 klassen var det Dinos hollænder Finn Kooijman, der var længst fremme med en 10. plads i tidtagningen, hvor Andreas Fasberg var nede som nr. 24, Jonas Hansen nr. 32 og Casper Pilgaard nr. 44. Det skal dog fremhæves, at der var 51 stærke deltagere i KZ2 klassen, så hvis konkurrencen var hård i KF og KF Junior, så var den rigig hård i KZ2.

fasberg-fokus640.jpg

Det tyske KSM Racing team havde store forventninger til Andreas Fasberg, efter hans flotte sejr ved første afd. af EM i Sarno. Derfor var det helt sikkert hårdt for Andreas at starte med en mindre god tidtagning. Andreas klarede dog forventningspresset godt, tog opgaven meget seriøst, og fik bevist sine kvaliteter i løbet af weekenden.

Vejret og mange nærkampe i feltet spillede en stor rolle for løbets udvikling – der var regn fredag, tørvejr lørdag og regn halvdelen af søndagen

Alle kørere skulle igennem tidtagning og to kvalifikationsheat om lørdagen. Disse heat blev for alles vedkommende kørt i tørvejr. Eftersom stort set hele fredagens træning var gennemført på mere eller mindre våd bane, var det rigtig hårde odds for kørerne med mindst erfaring fra banen.

Emil Dose var dog ekstremt uheldig i sine kvalheat, hvor han med en 16. plads og en udgået / udelukket måtte starte den første af de tællende finale fra allerbageste række.

Mads klarede sig bedre, da han kunne starte første finale som nr. 7. TK Racings tyske pige, Patricija var utrolig stærkt kørende i de to heats, hvoraf hun vandt det ene og blev nr. 2 i det andet – så hun kunne starte første Junior finale fra Pole position. TK Racings Isak var nr. 19 og Dinos Kaj Schubert nr. 21 efter KF Junior kval. heatene.

mads-e-hansen-smil-dkm1-640.jpg

Mads E. Hansen havde god grund til at smile over sin flotte indsats gennem hele weekenden i Wackersdorf.

I KF klassen var rækkefølgen blandt de danske deltagere byttet noget rundt. På gridden til første finale var rækkefølgen: Nicolaj Kjærgaard P5, Christian Sørensen P7, Julius Lassen P8, Kristian Thorsen P9, Amalie Sofie Wichmand P13 og Andreas Jochimsen på P19.

juliuslassen-nicolaikjaergaard-dkm1-640.jpg

Julius Lassen (#55) viste gode takter hele weekenden – her er han foran teamkollega Nicolai Kjærgaard (#22) i et af lørdagens heat. Omgangstiderne var meget tætte i KF feltet, så det var meget afgørende hvordan kørerne klarede sig både taktisk og i de mange nærkampe om placeringerne.

I KZ2 klassen var det fortsat Dinos Finn Kooijman, der var længst fremme, da han startede som nr. 12 – lige foran Andreas Fasberg på P13, mens Jonas Hansen var avanceret til P27 – og dermed lige netop undgik at skulle i opsamlingsheat. Casper Pilgaard havde haft nogle svære kvalifikationsheats, og var nede som nr. 48. Dermed måtte han i opsamlingsheat før finalen, og gik desværre ikke videre til finalerne.

3 pokaler til dansker teams i første finale

Der gives pokaler til de 5 første i hver klasse i begge de to tællende finaler. I KF Junior var TK Racings Nicolai Kjærgaard på podiet for en 3. plads. Dinos Finn Kooijman fik en 4. plads i KZ2 og Storm Developments Mads E. Hansen i KF Junior en 5. plads i KF Junior.

christiansoerensen-dkm1-640.jpg

Christian Sørensen fra Storm Development var rigtig skarp i starten af første finale, og var på et tidspunkt forrest i feltet. I den sidste halvdel manglede han dog lidt fart, men med en ihærdig kamp lykkedes det ham at holde en hale af konkurrenter bag sig, og køre i mål som nr. 6 i første finale.

Julius Lassen kom ind som nr. 8, men ellers var alle de øvrige danskere uden for top 10 i første finale.

KF Finalen blev kørt på hel våd bane. Herefter kørte KZ2, hvor alle også kørte på regndæk, men hvor omgangstiderne blev 8 sek. hurtigere fra start til slut. Derefter blev både den første KF finale og alle klassernes anden finale kørt med slicks.

Nicolai Kjærgaard eneste pokaltager fra de danske teams i anden finale

I søndagens anden finale tog Nicolaj Kjærgaard endnu en 3. plads til ham selv og TK Racing, mens Andreas fasberg på 6. pladsen og Kristian Thorsen på 7. pladsen var de eneste danskere, der kom i top 10 i anden finale.

kristianthorsen-dkm1-640x300.jpg

Kristian Thorsens (#23) satte hurtigste omgangstid i anden KF finale, mens Mads E. Hansen gjorde det samme i anden KF Junior finale.

finnkooijman-dkm1-640.jpg

Hollandske Finn Kooijman var bedste mand i Dino teamet. Efter hans 4. plads i første finale så han længe ud til også at skulle slutte i top 5 i den sidste finale. Efter en kamp om 3-6 pladsen med blandt andet Davide Foré og Fabian Federer var han uheldig at hans ratkåbe gik løs, så han måtte udgå.

andreasjochimsen-dkm1-640.jpg

Andreas Jochimsen (#19) var i mange heats med om kampen om top 10 placeringer, men manglede lige det sidste held, taktisk snilde og fart.

amaliewichmand-dkm1-640.jpg

Amalie Sofie Wichmand (15) var nogenlunde konstant midt i feltet, og klarede sig uden det store team-backup.

jonashansen-dkm1-640.jpg

Jonas Hansen (#230) kom med to friske pokaler fra Dansk Super Kart i København, men han fik aldrig rigtig sin Modena motor og kørslen til at fungere, som vi ved han kan.

kajschubert-dkm1-640.jpg

Kaj Schubert var på en rigtig hård opgave i hans første KF Junior løb. Han lykkedes med at gennemføre alle heat og sluttede de to finaler som nr. 18 og 19 – med værdifulde erfaringer i bagagen.

Du kan se alle resultater samt live streaming mm. fra alle 5 afdelinger på kart-dm.de

Scroll til toppen