Deltagerrekord til Tysk Mesterskab i Wackersdorf

171 kørere deltog til anden runde af det tyske mesterskab i Wackersdorf. 8 danske kørere var til start.

171 kørere fra 25 nationer var til start til sæsonens 3. og 4. afdeling af Tysk Mesterskab / DKM – Deutsche Kart Meisterschäft. Dette er rekorden for serien, der i år virkelig topper på flere områder. Løbet blev kørt i weekenden d. 28. – 29. Juni på Wackersdorf der er 1.222m lang. 8 danskere var til start i hhv. KF, KF Junior og KZ2.
Tysk Mesterskab køres over 5 weekender, hvoraf de 2 første weekender netop er kørt på Ampfing og Wackersdorf. Resterende i kalenderen er Oschersleben d. 15. – 17. August, Kerpen d. 12. – 14. September og Genk d. 3. – 5. Oktober.KF (DKM) 44 deltagere
Danskere: Andreas Jochimsen, Nicolai Kjærgaard, Alexander Müller, Kristian Thorsen og Peter Bøllingtoft.

KF Junior (DKJM) 55 deltagere
Danskere: Casper Røes og Jonas Nielsen

KZ2 (DSKM) 72 deltagere
Danskere: Lasse Poulsen

Søndagens races blev kørt i rigeligt vand…. Foto: Kart-dm.de

Der blev kørt intet mindre end 19 heats om lørdagen! Vejret holdt tørt indtil lørdag aften, og hele søndag stod den altså på nogle ret seriøse byger.

KF Junior (DKJM)
Hurtigste mand i kvalifikationen var Leonardo Lorandi med tiden 49.988. Danske Casper Røes (TK Racing) kørte en rigtig flot kvalfikation med en hurtigste tid på: 50.252 hvilket placerede ham som samlet 7. hurtigst i det 55 mands store felt. Den anden danske KFJ-kører, Jonas Nielsen (Ricky Flynn Motorsport) var 22’er på tiden med sin tid: 50.427.

Kvalifikationheats – 3 indledende heats for hverEfter de i alt 6 KFJ-heats, var det Mick Junior der havde opnået det bedste udgangspunkt. Tyskeren var i kvalifikationen blevet 6’er, mens han i sine heats var blevet hhv. 1, 1 og 3. Dermed skulle han starte Race 1 fra poleposition, mens Leonardo Lorandi startede 2’er og Benjamin Lessennes skulle starte treer. Casper Røe havde specielt to rigtig gode heats hvor han sluttede hhv. 7 og 5, mens i dagens sidste heat blev et regnvejrheat. Dette betød også at der skulle en hurtig omstilling fra ca 30 graders varme og solskin, til massiv regn. Omstillingen klarede Casper til UG, og han lå placeret på 7. plads lige indtil sidste omgang hvor han blev kørt af banen og måtte nøjes med en 21. plads. Samlet set gav det en startplacering som nr. 18 til Race 1. Jonas Nielsen skulle starte som nr. 26 til Race 1, efter sine placeringer som 15, 12 og 18 i heatsene.

Race 1 blev vundet af Benjamin Lessennes, som vandt foran Mick Junior og Lirim Zendeli. Casper Røes fik kørt en flot top 10 placering hjem, mens Jonas Nielsen sluttede på en 21. plads.
I Race 2, som også blev kørt i massiv regnvejr endte Casper Røes på 16. pladsen og Jonas Nielsen sluttede på 25.pladsen.

Top 3 – race 1
1. Benjamin Lessennes
2. Mick Junior
3. Lirim Zendeli

Top 3 – race 2
2. Leonardo Lorandi

Alle resultater fra KFJ i Wackersdorf kan findes her.

Det er Ahmed Enaam fra Ricky Flynn der fører DKJM-mesterskabet (59p) foran Michael Kupier (54p).

KF (DKM)
Martijn Van Leeuwen var den helt store stjerne i KF klassen. Callum Ilott var hurtigste mand i kvalifikationen foran Hannes Janker og Martijn Van Leeuwen fra Keijzer Racing. Danske Andreas Jochimsen var 4. hurtigst på tiden, mens Nicolai Kjærgaard var 6. hurtigst, Alexander Müller 12’er, Kristian Thorsen 15’er og Bøllingtoft 41’er.

Dagens første heat vandt Van Leeuwen foran Alessio Lorandi og danske Nicolai Kjærgaard der sluttede på en flot 3. plads i det heat. Kristian Thorsen endte 10’er, mens Bøllingtoft endte 18’er og Müller 23’er, efter ellers at have kørt sig flot op i feltet. Andet heat blev vundet af Ilott foran Janker og Lorandi, mens Jochimsen her sluttede på en fin 9. plads og Bøllingtoft 22’er. Tredje heat vandt Van Leeuwen endnu engang, mens Alexander Müller sluttede 6’er, Thorsen 8’er, Kjærgaard 9’er og Jochimsen 12’er.
Efter heatsene havde Van Leeuwen altså det bedste udgangspunkt for Race 1 hvor han skulle starte på pole. Nicolai Kjærgaard skulle starte 7’er, Kristian Thorsen 9’er , Andreas Jochimsen 12’er mens Alexander Müller skulle starte 19’er. Bølllingtoft nåede desværre ikke til finalerne, og sluttede på en 8. plads i Second Chance heatet.

Kort tid inden starten gik valgte Van Leeuwen at skifte startrække for at få det bedst mulige udgangspunkt for racet i forhold til den mængde vand der kom. Der blev virkelig kæmpet om placeringerne både i front, men også på de bagerste rækker. Afslutningsvist var det dog Van Leeuwen der kom bedst ud af det og kunne tage en sejr foran Andre Matistic og Lucas Speck. Nicolai Kjærgaard sluttede på 9. pladsen, Thorsen på 12. pladsen, Alexander Müller på 14. pladsen og Andreas Jochimsen på 17. pladsen. Race 2 blev ligeledes vundet af Van Leuween foran Matistic og Speck. Thorsen sluttede her på 13. pladsen, Kjærgaard på 19. pladsen, Müller på 22. pladsen og Jochimsen 24’er.

Alle resultater fra KF kan findes her.

Van Leeuwen fører mesterskabet (70p) foran Egor Stupenkov (57p) og Jehan Daruvala (52p).

KZ2 (DKSM)
Lasse Poulsen var 44’er i kvalifikationen, hvor det var Jorrit Pex der var hurtigste mand. I de fire kvalifikationheats sluttede danskeren på hvv. 28, 26, 16 og 14. Hvilket gav en samlet placering som nr. 54 – hvilket desværre ikke var nok for at komme i finalerne. Derfor skulle der køres Second Chance hvor Lasse sluttede på 7. pladsen!
Bedste mand var Simo Puhakka der skulle starte Race 1 fra pole, mens denne holdt altså ikke. Vinderen af første race blev Davide Foré, mens andet race blev vundet af landsmanden Alexander Schmitz. Det er fortsat Rick Dreezen der fører mesterskabet (75p) foran Alexander Schmitz (50p) og Guust Specken (46p).