Emil Andersen vandt en hård Junior dyst

Der var fuldt felt med 34 kørere til første afdeling af Rotax Max Junior Challenge, Junior DM og Junior Ladies Cup. Emil Andersen vandt foran Mikkel B. Johnsen og Frederik Schandorff.

Her er vinderen af første afdeling Emil Andersen (til højre) sammen med Frederik Schandorff, der blev nr. 3. De lå lige efter hinanden, da finalen blev flaget af efter et uheld 7 omgange inde i finalen, som betød at finalen skulle køres om.

En intens fight hele weekenden igennem for de 34 kørere

Rotax Junior kørerne fik en rigtig lang og hård weekend, der for manges vedkommende startede med fri træning om fredagen, hvor hele ryttergården nærmest var ved at blæse væk.

Herefter fulgte en lørdag med 3 morgentræninger, 2 tidtagninger og 3 kvalifikationsheats inden placeringerne til søndagens prefinale og finale kunne afgøres.

5. Casper B. Petersen

Her er Jonas Lynge (56) fra DMT Racing, der kunne starte søndagens prefinale fra Pole position. Han er efterfulgt af Nicolai Kandborg (77) og Bjørn Danielsen (9).’

Tæt kamp om pladserne – også i prefinalen

Jonas fik en udmærket start på prefinalen, men blev alligevel allerede på 2. omgang overhalet af Frederik Schandorff. 5-6 omgange inde i løbet havde Emil Andersen dog fået overhalet både Frederik og Jonas, og kunne lægge sig i front foran Frederik, mens Casper B. Petersen var kommet op på 3. pladsen og Jonas var røget ned på 4. pladsen.

Jonas fortsatte sin tur bagud, ned til en 8. plads, mens førergruppen havde stabiliseret sig med Emil Andersen foran Frederik Schandorff, Casper B. Petersen, Mikkel B. Johnsen og Rasmus Martinussen – som kunne køre over målstregen i den rækkefølge.

Finalen blev afbrudt efter 7 omgange – og derefter vundet af Emil Andersen

Juniorkørernes finale fik ekstra dramatik, da Maja Panduro røg en tur op over volden for enden af banen, og måtte med ambulancen en tur på hospitalet. Heldigvis slap hun med nogle knubs. Da løbet blev flaget af var Emil Andersen i front, efterfulgt af Frederik Schandorff.

Finalen blev efterfølgende kørt om, og Emil lagde sig stabilt i front igen, mens der bag ham var en hård kamp om pladserne mellem især Casper B. Petersen, Frederik Schandorff, Rasmus Martinussen, Alexander Weiss og Jan Jønck.

9-10 omgange inde i løbet havde Rasmus Martinussen fået stabiliseret sin position som nr. 2, med Frederik Schandorff som nr. 3, Mikkel B. Johsen nr. 4 og Jan Jønck som nr. 5.

Den rækkefølge holdt indtil 6-7 omgange før målflaget, hvor Rasmus røg af banen. Et par omgange senere fik Mikkel overhalet Frederik, så slutresultatet af første afdeling i Rotax Max Junior Challenge og DM blev:

1. Emil Andersen
2. Mikkel B. Johnsen
4. Jan Jønck
5. Jonas Lynge

Du kan se alle resultater på Mylaps.com

Der er 200 billeder fra løbet på facebook.com/gokartweb.dk – husk at ‘synes godt om’ og ‘tagge’ dig selv og dine venner på billederne 🙂

Jeg fik ikke så mange billeder fra Junior klassen denne gang – men har set at ‘HP Onkel Christensen’ har lagt en masse billeder fra løbet på sin Facebook profil.