Endnu en sejr til Zilisch – Weywadt i top-10

Ustadigt vejr udfordrede kørerne

Med skiftende vejr-forhold fra silende regn til overskyet men tørt, gjaldt det om at finde den rette balance i forhold til dæk og opsætning. Alle træningerne foregik i regnvejr mens det lige netop nåede at tørre op inden tidtagningen. Heldigvis er vores danske kørere jo vandt til skiftende vejr og de klarede tidtagningen rigtig flot, Weywadt helt fremme på en 4. plads og Freya Normann med en 23. plads.

Academy 1 Weywadt regn

Jonathan Wewadt i fuldt regnvejrsudstyr. Foto: JW Koncept

Weywadt diskvalificeret fra sit første heat

Weywadt kører med i gruppe D, hvor han skal køre tre kvalificerende heats. Første kvalificerende heat køres med gruppe A, hvor kørere som Tom Braeken og Connor Zilisch er at finde – altså ikke et nemt felt. Samtidig er banen stadig ved at tørre op, så der skal igen findes en balance i mellem tør- og våd kørestil. Weywadt starter heatet fra andenpladsen og ender som udgangspunkt heatet på 6. pladsen. Efter heated beslutter FIA stewards dog at diskvalificere Weywadt fra heatet med begrundelsen “dårlig opførsel” (Red. Bad behaviour) og Weywadt ender altså officielt heatet på en sidsteplads.

Comeback i de resterende kvalificerende heats

Heldigvis var det ikke farten, som den unge dansker manglede. Og det var tydeligt at se i de efterfølgende heats. Her scorede  Weywadt nemlig flotte placeringer: 2’er i sit andet heat og 3’er i sit sidste kvalificerende heat.

Desværre trak sidstepladsen i det første heat langt tilbage i den sammenlagte stilling, hvilket resulterede i en startplacering som nr. 13 i finalen. Herfra var der altså lang vej til endu en podieplacering.

Freya Normann klarede sine heats med en 12., 9., og endnu en 12. plads, hvilket gav hende en startplacering som nr. 24 i finalen.

Weywadt med i top-10 – Connor Zilisch gør comeback!

Til finalen havde banen igen tørret helt op. Weywadt får kørt sig tre placeringer frem på heatets tyve omgange og når altså lige netop med i top-10!

I starten af weekenden regnede man ikke med at se Connor Zilisch på toppen af podiet, da han i tidtagningen placerede sig helt nede som nr. 17. Men den unge Amerikaner fandt farten hen over weekenden i de kvalificerende heats og endte med at tage sejren i finalen! Et flot comeback fra Zilisch, som også vandt den første afdeling af Academy Trophy og altså fører mesterskabet.

Hjemmebanekøreren Tom Braeken, som ellers havde sikret sig top-placeringer i alle kvalificerende heats og også vandt tidtagningen, udgik fra finaleheatet og endte allerbagerst i feltet.

Normann får kørt sig fire placeringer frem fra sin startplacering og ender finalen på en 20. plads.

Academy anden afdeling top-5

1. Connor Zilisch

2. Theo Micouris

3. Maceo Capietto

4. Albin Stureson

5. Rafael Modonese

Weywadt stadig 3’er i det samlede mesterskab

Weywadt ligger stadig 3’er i det samlede Academy mesterskab og har altså stadig mulighed for at indhente Maceo Capietto, som lige nu ligger på en samlet 2. plads i mesterskabet.

Se alle resultater fra weekend her.

Næste og sidste afdeling af Academy køres d. 2-4 oktober på Lonato i Italien.

Scroll til toppen