Fjerde afdeling af EM og Academy Trophy

Fjerde afdeling af EM og tredje afdeling af Academy Trophy blev i denne weekend afholdt på Alaharma-banen i det nordlige Finland. Igen deltog danskerne Frederik Kikkenborg og Sebastion Øgaard i OK-junior samt Oliver Skjellerup i Academy klassen.

OK Junior – 56 deltagere

Igen var OK Junior klassen, den største klasse med 56 deltagere. Klassens danske deltagere, Frederik Kikkenborg og Sebastian Øgaard, placerede sig som hhv. nr. 39 og 54 i den samlede tidtagning. Begge drenge endte derfor i gruppe D.

Begge drenge havde et rigtig flot første heat, Sebastian kørte sig hele 7 placeringer frem til 15. pladsen og Frederik kørte sig 6.. pladser frem til en 10. plads. Frederik sluttede sine resterende heats på hhv. 11., 14., og 9. pladsen. Sebastian endte på en 14. og 16. plads, i sidste heat kæmpede han sig 10. placeringer op igennem feltet fra en 22. til en 12. plads.

På trods af nogle fine placeringer nåede Sebastian desværre ikke videre til finalen. Han endte weekenden på en samlet 39. plads efter de kvalificerende heats. Med en 23. plads var Frederik til gengæld sikret en plads i finalen.

Frederik startede altså fra en 23. plads i finalen, desværre mistede han 2 placeringer og sluttede heatet på en 25. plads. Johnny Edgaar løb med sejren efterfulgt af Ilya Morozov på 2. pladsen og Harry Thomson på 3. pladsen.

Taoufik får fantastisk start og tager sejren i OK

OK klassen var weekendens største klasse med hele 67 deltagere.

Sami Tauofik startede fra 6. pladsen i finalen. OK-rookien fik en fænomenal start og indtog pole-position under en halv omgang inde i racet. Det lykkedes Taoufik at holde denne placering resten af finalen og  han kunne dermed stille sig øverst på podiet. Ud over sejren, fører han nu også det samlede mesterskab med sine 64 point over tidligere leder, Pedro Hiltbrand med 56 point.

På finalens 2. plads kom Pavel Bulantsev efterfulgt af Pedro Hiltbrand på 3. pladsen.

Academy trophy – 44 deltagere

Oliver Skjellerup stillede endnu engang op i Academy Trophy klassen, hvor det i sidste afdeling lykkedes ham at skaffe en podieplads.

I denne weekend sluttede Oliver på en 27. plads i den samlede tidtagning og blev placeret i gruppe C. I heatene endte Oliver på hhv. 8., 13. og 8. pladsen, hvilket resulterede i en startplacering som nr. 18 i finalen.

Desværre mistede han 2 placeringer i finalen og endte på en 20. plads. Det var brasilianske Francisko Melo D. Porto, der snuppede sejren foran sidste afdelings vinder, Xavier Handsaeme, som fører det samlede mesterskab. Hollandske Tijmen Van Der Helm fuldendte top-3’en efter at have kørt sig hele 9. placeringer frem i feltet.