Flest Juniorkørere til Jysk / Fynsk Mesterskab

Lørdagens Jysk/Fynske Mesterskab i Søndersø bød på mellem 14 og 28 deltagere i Mini og Junior klasserne. Nyoprykkede Rasmus Martinussen og Nicklas Nielsen vandt suverænt deres klasser.

I alle de 4 juniorklasser tog dagens vinder sejren i alle 3 heat. I Cadett junior og National A Junior var det de to nyoprykkede kørere, Rasmus Martinussen (t.v.) og Nicklas Nielsen, der var suveræne vindere. De to kommer vi nok til at se mere til ved årets præmieoverrækkelser.

Ca. 18 kørere i gennemsnit pr. klasse

I lørdagens 4 juniorklasser var der 73 deltagere i alt – eller ca. 18 i gennemsnit pr. klasse. Sammenlignet med søndagens 3 klasser (KF3, KZ2 og Nat. A), som kun havde 29 deltagere – og altså under 10 i snit – var der en fornuftig opbakning til Mesterskabet i Mini og Junior klasserne.

Cadett Mini – 15 deltagere

Kamilla Villum satte tiden foran Peter R. Bøllingtoft, Søren Reimann, Casper R. Andersen og Mads Højbert. De 5 skilte sig markant ud fra resten af feltet på tiderne, men en af sidste års hurtige Mini kørere – Kevin Suenson – havde problemer, og fik ikke sat nogen tid.

Peter R. Bøllingtoft tog sejren i alle 3 heats, mens Kamilla Villum tog sig af 2. pladsen i de to første heats, men desværre udgik efter 4 omgange af det sidste heat, og derfor gik glip af en fortjent podieplads, da hun måtte nøjes med en samlet 6. plads.

Cadett Junior – 28 deltagere

I Cadett Junior fortsatte den nyoprykkede Rasmus Martinussen stilen fra sidste års Cadett Mini klasse, hvor han vandt stort set alt han deltog i. Han satte tiden og vandt alle 3 heats. Der var noget mere kamp om de efterfølgende pladser, hvor 8 kørere ud over Rasmus Martinussen nåede i top 5 i mindst 1 heat.

Top 5 i Cadett Junior blev

1. Rasmus Martinussen
2. Mathias Sjøberg
3. Frederik K. Jørgensen
4. Mikkel D. Hansen
5. Ole Petersen

De øvrige 5 kørere, der prøvede at være i top i løbet af lørdagen var Andreas Orloff (6), Alexander Lindberg (8), Daniel Lundgaard (9), Jan Jønck (11) og Slavko Ivanovic (12)

National A Junior – 16 deltagere

I National A Junior var det også en suveræn nyoprykker, der både satte tiden og vandt alle heats – Nicklas Nielsen fra GGK – men også her var der god kamp om de øvrige pladser. Der var 6/10 mellem nr. 1 og nr. 16 i tidtagningen.

Top 5 i National A Junior blev

1. Nicklas Nielsen
2. Martin Milving
3. Lasse Poulsen
4. Morten B. Larsen
5. Jonas Lynge

Mikkel B. Johsen (7), Jacob Hansen (9) og Marcus Petersen (11) var også med i top i et heat hver.

Rotax Max Mini – 14 deltagere

I Rotax Max Mini var det Mikkel Pedersen, Nicolai Nielsen, Frederik Schandorff, Frederik Lynge og MathiasWallenius, der besatte de første 5 pladser i tidtagningen. I løbet af heatene blev der byttet lidt rundt på pladserne, men med de samme 5 kørere forrest. Frederik Schandorff vandt alle 3 heats, mens de øvrige placeringer blev fordelt mere ligeligt.

Top 5 i Rotax Max Mini blev

1. Frederik Schandorff
2. Mikkel Pedersen
3. Frederik Lynge
4. Mathias Wallenius
5. Nicolai Nielsen

Der var også plads til lidt hygge blandt racerforældrene. Her er det Dan Suenson (t.v.), der både er far til Kevin Suenson og til Aquila Racing Cars, sammen med DTC kører Henrik Lundgaard. Daniel Lundgaard helt til højre i billedet kørte sidste år Cadett Mini sammen med Kevin Suenson, men er i år rykket op i Cadett Junior, og blev nr. 9 i dagens løb.

29 deltagere i 3 klasser til søndagens løb
Der har i de senere år været forholdsvis få deltagere til Jysk/Fynsk Mesterskab i de internationale klasser – og det var også tilfældet til første afdeling i Søndersø – faktisk var der flere KZ2 kørere til det seneste klubløb i Vojens.

Jan Christensen, der havde haft en del problemer med sin bremse til Dansk Super Kart i Thy, havde tilsyneladende fået styr på mekanikken, og vandt løbet foran Mathias Lehrmann. KF3 løbet blev vundet af Max Klinkby-Silver.

Man må sige, at efter indførsel af KF motorerne er National A klassen temmelig uddøende – 6 deltagere til Jysk/Fynsk Mesterskab i National A er det mindste deltagerantal, jeg kan huske at have set. Jeg har meget svært ved at se klassens fremtidige berretigelse, da kørerne tilsyneladende synes at KF2, KZ2, Rotax eller ROK er mere tiltrækkende.