Flot dansk indsats i Belgien

Jacob Nørtoft vandt 1. afdeling af det Belgiske Mesterskab i Cadet klassen og Michelle Gatting blev nr. 7. Med 53 ICA Junior deltagere i 1. afd. af det Belgiske Mesterskab, var der helt klart lagt op til EM test på banen i Mariembourg. Her var Nicolaj Møller Madsen meget tæt på en podieplads.

Her er Jacob Nørtoft ved præmieoverrækkelsen i Belgien.

Cadet
Jacob Nørtoft er snart ved at være veteran i Belgisk Mesterskab, som han nu deltager i for 4. år i træk. Han er endnu ikke gammel nok til ICA Junior, og kører derfor endnu engang i Cadet klassen ligesom Michelle Gatting, der også deltog sidste år. Desværre var der kun 11 deltagere i Cadet klassen – sidste år var der som regel ca. 30 deltagere. Michelle startede bedst, med en 2. plads i tidtagningen, hvor Jacob blev nr. 3. Jacob blev 3’er i de to kval. heats, mens Michelle blev 4’er og 5’er. Michelle udgik af første finale og blev nr. 9, mens Jacob vandt. I sidste finale blev Jacob 2’er og Michelle 3’er. Det gav en samlet 1. plads til Jacob og en samlet 7. plads til Michelle.

ICA Junior
Her var Nicolaj Møller Madsen den eneste dansker, der kunne gøre sig gældende. Sidste år vandt Nicolaj Ungdoms Cup i Formel Junior, og kørte samtidig nogle gode løb i Cadett klassen i Belgien. Han startede med en 9. plads i tidtagningen, og tog herefter en 3. plads og to 2. pladser. I sidste finale skulle han starte nr. 2, men desværre var der en konkurrent, der kørte ind i ham, så han røg ned på en 20. plads. I kampen om at komme frem i feltet igen røg han helt af banen. Nicolaj skal kun køre det ene løb – som optakt til en eventuel deltagelse i EM finalen på samme bane senere på året – så han kan desværre ikke bruge mesterskabspointene fra den første finale til noget.

Her er Nicolaj Møller Madsen på podiet i 2005 – det havde han også fortjent i Mariembourg, hvor han blev kørt af fra en 2. plads i finalen.

Bo Sørensen skulle også have deltaget, men blandt andet på grund af Marco Sørensens brud med Ingemann Racing, havde teamet besluttet at springe løbet over. Marco Sørensen skifter tilbage til Birel og sit gamle team Gandolfi Racing, hvor han skal køre blandt andet Italian Open Masters, WSK, EM, VM, Viking Trophy og DM.

ICA
Her var 5 danskere i aktion. Bedst gik det for Thomas Dam, som sluttede på en samlet 11. plads, efter at være blevet nr. 9 og nr. 13 i de to finaler.