Flotte danske resultater til Rotax Grand Finals i Portugal

360 kørere fra hele verden, fordelt på 6 klasser deltog i Rotax Grand Finals i Portimao, Portugal

Rotax Grand Finals er et på alle måde storslået arrangement. I klasserne Micro og Mini er der 36 deltagere. I de øvrige klasser – Junior, Senior, DD2 og DD2 Master er der 72 deltagere.

Alle kørerene stiller op i fuldstændig ens gokarter, som udleveres af Rotax ved starten af arrangementet. Forskellige producenter køber sig ind som leverandør til de enkelte klasser, og alle kørerne har vundet retten til deltagelse via deres nationale Rotax Max Challenge konkurrencer.

Det er dermed et løb, hvor alle deltagere har fuldstændig ens tekniske forudsætninger for at vinde. Alt er op til kørernes evner, mekanikernes formåen – og selvfølgelig ikke mindst samarbejdet mellem kørere, mekanikere og andre hjælpere. Alle de små detaljer tæller, og igen i år var konkurrencen i alle klasser knivskarp.

Det danske landshold i 2017

De danske kørere, som i år havde vundet retten til deltagelse i Rotax Grand Finals var:

Micro: Mikkel Gaarde Pedersen

Mini: Rasmus Vendelbo

Junior: Mads Riis

Senior: Lasse Andreasen

DD2: Mads R. Thomsen, Christian Sørensen og Marc Dueholm. Martin H. Mortensen har jo kørt i den tyske serie i år, hvor han også havde kvalificeret sig – men selvom farverne ikke var helt rigtige, tæller han nu med som dansker alligevel.

DD2 Master: Michael Bærensen og Jan Andreasen

De flotte resultater

Efter en lang uge med samling af gokarter, træninger, kvalifikation og indledende heat var sandhedens time kommet, da der skulle køres prefinaler om fredagen og finaler om lørdagen.

Især i DD2 klassen så det rigtig godt ud for danskerne – her var alle 4 danskere med i top 20: Mads Thomsen nr. 2, Martin H. Mortensen nr. 3, Christian Sørensen nr. 6 og Marc Dueholm nr. 19.

De 72 kørere blev delt i to grupper, som så skulle køre nervepirrende prefinaler, hvor halvdelen fra hver prefinale gik videre til finalen.

Christian Sørensen vandt den ene prefinale foran Mads R. Thomsen, mens Marc Dueholm kom ind som nr. 20 og Martin H. Mortensen nr. 28.

I DD2 finalen sluttede det, som nævnt i starten med en flot 2. plads til Mads R. Thomsen og en også flot 3. plads til Christian Sørensen. Både Marc Dueholm og Martin H. Mortensen udgik desværre, som nr. 28 og 30.

Danskernes resultater i de øvrige klasser:

  • I Micro klassen blev Mikkel Gaarde Pedersen nr. 27.
  • I Mini klassen blev Rasmus Vendelbo nr. 12.
  • I Junior klassen blev Mads Riis nr. 23
  • I Senior (125 Max) blev kom Lasse Andreasen ikke i finalen.
  • I DD2 Master klassen sluttede Michael Bærensen som nr. 18, mens Jan Andreasen ikke kom videre til finalen.
Dd 2-prefinalestart 720

Dejligt at se danskere helt i front til start på prefinalen. Foto: Allan Thomsen.

Scroll til toppen