Fuldt hus til Rotax Challenge på Barmosen

Kasper H. Jensen i frot af det store seinor-felt i søndagens prefinale på Barmosen – Foto: Kart-Racing.dk

114 Rotax-kørere var tilmeldt 3. afd. af Rotax Max Challenge (RMC) på Barmosen ved Vordingborg den 14.-15. maj. De mange kørere og deres mekanikere fyldt godt op på den sjællandske bane, som for første gang skulle afvikle et så stor RMC-løb. Klubben havde forberedt sig godt og havde blandt andet fået lavet flere forbedringer i og omkring pitområdet for at give kørere og mekanikere de bedst mulige forhold.

Vejret viste sig ikke fra sin allerbedste side og særligt lørdag eftermiddag, kom der en del regn. Søndag holdte det tørt det meste af dagen, men de tunge sorte skyer lå tæt omkring banen og aldrig er der blevet kikket så meget op i skyerne, i forsøget på at træffe den rigtige beslutning i forhold til setup, hvis det nu skulle begynder at dryppe!

Mini-klassen skulle køre fuldt løb både lørdag og søndag, mens de øvrige klasser kørte tidtagning og kvalifikationsheats lørdag og finaler søndag. Løbet tæller til RMC, DM og Rotax Sjællandsmesterskabet.

Mini

I Mini-klassen var det Hjalte Hellenberg (#78) der dominerede weekends løb, med Mathilde Langenberg (#80) blandede sig også i kampen på 1. pladsen, da hun vandt lørdagens finale foran Hjalte Hellenberg. De øvrige heats både lørdag og søndag blev vundet af Hjalte Hellenberg.

Hjalte Hellenberg (#78) og Mathilde Langenberg (#80) i tæt kamp i søndagens prefinale – Foto: Kart-Racing.dk

Der var 11 deltagere i Mini-klassen, som dermed var weekendens mindste felt. Lørdagen og søndagens finaler blev med følgende placeringer:

Junior

Junior-klassen havde 29 deltagere og her var det Mikkel Johnsen (#34) der kørte hurtigste tid i lørdagens tidtagning. Det var meget tæt i toppen, hvor de 4 hurtigste alle lå inden for 0,098 sek. Generelt lå tiderne meget tæt og hele 26 kørere lå inden for 0,8 sek. i lørdagens tidtagning!

Alexander Weiss (#16) tæt presset af Mikkel Johnsen (#34) i søndagens prefinale – Foto: Kart-Racing.dk

I søndagens finaler var det Alexander Weiss (#16) der satte sig på løbet, selv om han i tidtagning kun kørte en 9. bedste tid, så havde han farten om søndagen, hvor han kørte en sejr hjem i både prefinalen og finalen. Det var dog ikke uden kamp, for Alexander Weiss blev presset hårdt gennem hele finalen af Emil Andersen (#87) som dermed tog sig af 2. pladsen.

Senior

Med 41 deltagere i senior-klassen var det weekendens største felt og som vi har set det flere gange før, så er konkurrencen utrolig tæt i denne klasse. 29 kørere lå inden for 0,8 sek. i lørdagens tidtagning, hvor det var Kasper H. Jensen der satte tiden med 37,930!

Kun 34 kørere kunne gå videre til søndagens finaler og derfor skulle der køres et “opsamlingsheat” hvor de 6 første gik videre til finalerne. Her blev der virkelig kæmpet for “overlevelse” og det blev et meget tæt og underholdende heat, som i øvrigt blev vundet af den lokale Amanda Petersen (#777).

Kasper H. Jensen (#1) kører over målstregen som sikker vinder af søndagens finale i senior-klassen – Foto: Kart-Racing.dk

Som vi har set det tidligere, var det igen det stor team RS Competition det dominerede i toppen af feltet, men ingen af RS Competition’s kørere kunne slå Kasper H. Jensen, da vi kom til søndagens finaler, hvor Kasper vandt både prefinalen og finalen. Bag ved Kasper H. Jensen blev der kæmpet hårdt om de øvrige pladser på podiet og det betød utrolig godt og spændende race i det store senior felt.

Ladies Cup

I den indbyrdes kamp blandt de deltagende piger i Junior- og Senior-klassen blev dagens resultat:

DD2 (+Marste/XL)

DD2 feltet bestod af 31 deltagere fordelt på både DD2 og DD2 Marster/XL. Her var det Andreas H. Jensen det satte tiden i lørdagens tidtagning. Det var også Andreas H. Jensen der satte sig på løbet ved at vinde begge søndagens finaler. Det blev dog ikke uden kamp, da Mike Hansen i en stor del af finalen havde satte sig på 1. pladsen, men på en af de sidste omgange, slog Andreas H. Jensen til igen og generobrede 1. pladsen

DD2’erne under uplining til søndagens finaleheat – Foto: Kart-Racing.dk

DD2 finalen blev dog ikke en kedelig oplevelse, idet regne lå i og lurede i nogle tunge sorte skyer, som trak ind over banen i dagens sidste finale. Alle var overbevist om, at det ville regne i løbet af finalen, men spørgsmålet var blot hvornår! Alle valgte at køre ud på sliks, men som løbet skred frem var det tydeligt at se, at der blev kørt på forskelligt setup og dæktyk og da så regnen kom, ganske få omgange inden det ternede flag, blev det byttet godt og grundigt rundt på placeringerne hele vejen ned gennem feltet. Flere kørere, som ellers var faldet flere pladser tilbage, kom stærkt igen på de sidste omgange, hvor banen blev en ren skøjtebane!