Jacob Nørtoft på podiet i Spanien

Jacob Nørtoft og Nicolas Beer stillede op for Ricky Flynn Motorsport til Copa Campeones i hhv. KF2 og KF3 i spanske El Vendrell ca. 50 km fra Barcelona. Begge kørere var med helt fremme, og Jacob Nørtoft sluttede på 3. pladsen i KF2.

Jacob Nørtoft fik en flot 3. plads efter at have startet finalen bagest af de 27 deltagere. Foto: Fotoformula.com.

Nicolas Beer gjorde det rigtig godt i KF3 og var nr. 2 efter kvalifikationsheatene og nr. 2 i prefinalen, hvorefter han desværre måtte nøjes med en 18. plads i finalen.

Janni Storm har sendt nedenstående referat fra Jacobs løb i Spanien

Selvom motorsports-sæsonen 2009 er nået til sin slutning, så var Jacob en af de få danskere, som i weekenden drog til det spanske El Vendrell ca. 50 km fra Barcelona. Det gjaldt “Copa de Campeones” som er et prestigefyldt løb, der køres i December hvert år.

Vinteren var også nået til Spanien, og de første dage var kolde og våde. Danskeren fandt hurtigt farten i karten, og var med fremme i alle træningerne sidst på ugen. Derefter begyndte det at se rigtig godt ud for den unge dansker. En sikker sejr i kvalifikations heatet, og dermed pole position i pre-finalen.

Dog skulle heldet desværre vise sig at vende, og prefinalen var en trist affærre. En tur i hegnet og en bukket gokart gav ikke den bedste startplacering i finalen – nemlig sidst! Der var nu en del placeringer der skulle køres hjem for danskeren.

En god start i søndagens finale var lige hvad Jacob manglede. Hvis en podieplads skulle blive aktuelt, var der en hel del overhalinger at se til. Og efter kun to omgange havde danskeren allerede avanceret til en 18.plads, og inden man så sig om, var der endnu et avancement på ti placeringer. Da målflaget blev givet lå den talentfulde dansker på en sikker tredjeplads, med Adria Domenech lige foran sig, og Gerard Barrabeig som vinder.
Her er de 3 kørere på podiet – Jacob Nørtoft yderst til højre i billedet. Foto: Fotoformula.com.

Ikke nok med en kanon præstation og et fantastisk avancement i finalen, ja så havde danskeren også sat hurtigste omgangstid i finalen. Man kan roligt sige at danskeren sluttede sin sæson af med fart på, og nu gælder det en mindre vinterpause, inden Jacob igen går igang med at race igen.

Du kan se alle resultater på kartingvendrell.com

Scroll til toppen