Kasper Dalby vandt præmieløbet foran Jacob

100 kørere havde taget turen til Præmieløbet i Søndersø. Pop1 var den største klasse med 29 deltagere. Her fik lillebror Kasper Dalby endelig skovlen under storebror, og vandt løbet. Futura var næststørste klasse med 26 tilmeldte.

De 100 deltagere fordelte sig på følgende klasser:

  • Formel Junior: 23 deltagere
  • Pop 1: 29 deltagere
  • Futura: 26 deltagere
  • Old Boys: 4 deltagere
  • National A: 18 deltagere

Formiddagen bød på vådt vejr – og banen var endda blevet ekstra glat på grund af oliespild fra traktoren, der skulle feje banen. Der måtte strøes grus på banen, og det gjorde forholdene lidt specielle under træning, tidtagning og de første heats.

Formel Junior
Som sædvanlig var der tæt kamp om pladserne i Formel Junior – det på trods af, at flere af årets Formel Junior profiler ikke deltog, f.eks. manglede Bo Sørensen, Kevin Magnussen, Jesper Egebart, Dennis Lind, Jacob Nørtoft, Mike Hansen, Dennis Hartmann, Patrick Hansen og Jacob Kristensen.

Mathtias Lehrmann tog sig suverænt af førstepladsen lige fra tidtagningen til sidste heat. En god afslutning på en god sæson for Mathias, der både har vundet Jysk / Fynsk og Ungdoms Cup i år. Den våde og glatte bane i tidtagningen var med til, at der blev byttet en del rund på pladserne fra tidtagningen og til den endelige placering. De to lokale DINO kørere Nicolai Møller Madsen og Michael Christensen blev nr. 23 og 17 i tidtagningen, men sluttede på en samlet 3. og 4. plads.

Den anden vej gik for bl.a. Steffen T. Nielsen fra GGK og lokale Mikkel B. Kroun. Steffen blev 2er på tiden, 4er i første heat, men kom i problemer i 2. og 3. heat, så han sluttede som en samlet nr. 7. Mikkel, som kører sin første sæson i Formel Junior lagde hårdt ud med en tredjeplads i tidtagningen. I første heat kunne hans kart ikke starte, og han kom derfor langt ned i feltet, og sluttede som nr. 9. En anden Mikkel – Sørensen – fra AAGKK blev 7er på tiden, men kørte to tredjepladser hjem i de første heats. Han udgik desværre efter sammenstød i sidste heat, og sluttede på en 9. plads.


Her går starten til sidste heat i Formel Junior

Top 5 i Formel Junior blev som følger

Nr. 1: Mathias Lehrmann, SKK, DINO
Nr. 2: Asbjørn Johansen, TMSK, Tony Kart
Nr. 3: Nicolaj Møller Madsen, SKK, DINO
Nr. 4: Michael Christensen, SKK, DINO
Nr. 5: Allan Skov Jensen, GGK, CRG

Pop 1
Også i Pop 1 blev der byttet en del rundt på pladserne. Værst gik det for Lasse Nielsen fra HM. Han blev 3er på tiden, men udgik og havde problemer i alle 3 heats, og måtte nøjes med en samlet sidsteplads. Michael Jeppesen fra TMSK var vendt tilbage efter en pause, og blev 5er på tiden. Han fik også problemer og sluttede på en 24. plads.

Mikkel Høyer var også meget uheldig. Han blev 7er på tiden, og tog derefter to andenpladser. I sidste heat kæmpede han hårdt med brødrene Dalby om de første pladser. På et tidspunkt førte han også sidste heat, der dog endte med at hans motor satte sig, og han måtte slutte som nr. 8. Lokale Jannik Nielsen blev 2er på tiden, men kunne ikke holde placeringen i de 3 heats. Han sluttede som nr. 6.


Her er Mikkel Høier på vej til at tage førerpositioin i sidste Pop 1 heat – han når forbi Jacob Dalby i ryttergårdssvinget.

Top 5 i Pop 1 blev som følger

Nr. 1: Kasper Dalby, AAGKK, Kosmic/Vortex
Nr. 2: Jacob Dalby, AAGKK, Kosmic/Vortex
Nr. 3: Jeppe Fuglsang, GGK, Kosmic/Parilla
Nr. 4: Tim B. Misfelt, GGK, Kosmic/Vortex
Nr. 5: kenneth Hansen, GGK, Kosmic/Vortex

Futura
Jeg må indrømme, at jeg tidligere har haft en ret begrænset interesse for Futura-klassen, som haft meget præg af en hobby-klasse, hvor alt for få kunne finde ud af køre gokart. Det er mit indtryk, at der er blevet lavet meget om på det i år. Det er selvfølgelig stadig en klasse, hvor der er mange uøvede, men i den forreste del af feltet bliver der kørt mindst ligeså flot race, som man ser i andre klasser. Det er også mit indtryk, at en del tidligere Old Boys kørere er skiftet til Futura i år.

En af klassens dominerende kørere i år, Allan Kronov fra HM blev 3er på tiden, men var noget uheldig i de to første heats, hvor han blev nr. 17 og 24. I sidste heat kørte han sig op til en flot 4. plads, men sluttede som en samlet nr. 16. Finn Kristensen i sin selvbyggede Fudi Kart satte tiden, men blev nr. 10 i første heat. Selvom han fik to andenpladser i de næste heats måtte han derfor “nøjes” med en samlet 3. plads.


Her går starten til sidste heat i Futura. Michael Hansen (9) blev 2er på tiden, og vandt alle tre heats.

Top 5 i Futura blev som følger

Nr. 1: Michael Hansen,  SKK, DINO/DINO
Nr. 2: Allan Olsen, HM/ALL/Rotax
Nr. 3: Finn Kristensen, GGK/Fudi/Komet
Nr. 4: Morten Andersen, KKK, DINO/DINO
Nr. 5: Bjarne Dahl, VKK, Swiss/Rotax

Old Boys
Det virker som om Old Boys Klassen er gået helt i sig selv i år. Lige fra starten har der været store problemer og diskussioner omkring dæk. Til JFM på Als gik det helt galt, hvor det meste af feltet boykottede løbet. I Søndersø var der 4 deltagere i Old Boys – heraf to begyndere. Carsten Nielsen fra GGK blev nr. 1 efter en god fight med Hans Jacobsen, også fra GGK. De to nye kørere var Keld Christiansen og Lars Møller fra SKK, som blev hhv. nr. 3 og 4. Gad vide om der bliver en Old Boys klasse næste år?

National A
18 kørere i National A var ikke noget imponerende antal, men der er nok også en del kørere, som har brugt hele budgettet på DM og de regionale mesterskaber – for slet ikke at tale om de Nat. A kørere, som har forsøgt sig i ICA klassen til f.eks. sidste afdeling af Super Kart.

Der var nu masser af flot race, og også noget bytten rundt på pladserne. Ronnie Guldmann fra LUG satte tiden, men blev sat af i første heat, hvorefter han fik to 8. pladser, og dermed en samlet 10. plads. Nick Sohl Pedersen fra SKK debuterede i Nat. A (har ellers kørt Pop 1 i år). Han blev 5er på tiden, men kunne ikke helt stå distancen i det skrappe selskab, og sluttede på en 9. plads.

Mads Flintholm fra GGK, der har været dominerende i Pop 1 både i 2004 og 2003 debuterede også i National A. Han startede skidt med en 13. plads på tiden, nr. 11 i første heat og nr. 15 i 2. heat. I tredje heat havde han fået stilleskruer på karburatoren, og var ved at vænne sig til konkurrencen. Fra en sjetteplads måtte han dog udgå fordi sidelejerne i motoren gik i stykker. Også Thomas Dam fra GGK debuterede i National A, men også uden succes – det blev til en samlet 17. plads.


Her går starten til 2. heat i National A med Ulrich Hestehauge (71) og Allan Hansen (48) som nr. 1 og 2. Ulrich blev nr. 4 i JFM 2004 og Allan Hansen blev nr. 2 til DM 2004.

Top 5 i National A blev som følger

Nr. 1: Henrik Bruun, MKK, Cobra/Sonik
Nr. 2: Ulrich Hestehauge, SKK, Birel/TM
Nr. 3: Henrik Andersen, SKK, Tony/Vortex
Nr. 4: Allan Hansen, GGK, Mari/TM
Nr. 5: Morten Rasmussen, SKK, Trulli/Vortex

Alt i alt et godt løb i Søndersø. Jeg har set på Søndersø Karting Klubs hjemmeside, at der allerede er lagt resultater ud. Rigtig godt gået i Søndersø!

OBS! Dennis Bjerringfelt fra Karting i Billeder var også på banen, så husk at tjekke photo-d.com og se om der er nogle gode billeder af dig!

Herfra vil jeg sige tak for interessen i den forgangne sæson. Tjek også siden i vinterpausen. I morgen kommer der referat fra Parma Industria, hvor Ole Hauggaard igen har lovet at give en rapport. Herefter vil jeg begynde at gøre klar til næste sæson, men der vil komme flere artikler i løbet af vinteren.

Hvis du husker at fortælle andre om siden, motiverer det også til at gøre mere ved den. Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet!

Venlig hilsen
Torben Rasmussen

Scroll til toppen