Kevin Munkholm bedste Dansker til EM i KF2

6 Danskere var til EM i Braga (Portugal) i weekenden den 1-3. august. Kevin Munkholm var bedste Dansker fra start til slut. KF1 kørte også sidste afdeling af EM, hvor Nikolaj Bøllingtoft var eneste Danske deltager.

Kevin Munkholm kører for Racing Motor, i Birel kart med TM motor.

Kevin startede med en 13. plads i tidtagningen, hvor der var ca. 1 sekund fra nr. 1 til nr. 71 på den 1.286 m lange i Braga. De øvrige Danskere fik følgende placeringer i tidtagningen:

Andreas Fasberg: 46
Mikkel Mac: 47
Dear Schilling: 56
Jonas Sunke: 67
Rasmus Bastkjær: 71

Efter de 4 kvalifikationsheats var Kevin Munkholm nr. 9, mens næstbedste Dansker var Mikkel Mac, der var nr. 49. Det var således kun Kevin, der gik videre til finalerne.

Resultaterne af prefinalen og finalen er ikke offentliggjort, så måske er der protest på vej. Det får dog ingen betydning for Kevin, da han udgik af finalen. Jeg mener, at han sluttede som nr. 10 i prefinalen. I finalen kom han ud som 12’er efter første omgang, og herefter bakkede han endnu nogle pladser de efterfølgende omgange, indtil han udgik.

Top 5 i EM for KF2 blev (med forbehold for ændringer efter protester)

1. Flavio Camponeschi, I, Tony / Vortex
2. Robert Foster-Jones, GB, FA / Vortex
3. Robin Frinjs, B, Birel / TM
4. Petri Suvanto, FIN, Tony / Vortex
5. Oliver Rowland, GB, Tony / Vortex

EM for KF1

Det lykkedes desværre ikke for Nikolaj Bøllingtoft at avancere fra den 11. plads, han havde inden løbet i Braga. Med placeringer som nr. 16 og 12 i de tællende finaler, sluttede Nikolaj EM serien som samlet nr. 15.