Lige ved og næsten for Walther – diskvalificeret for dårlig opførsel

I weekenden d. 16-18 juli 2021 blev anden afdeling af Champions of the Future kørt på den spanske bane, Zuera. Danskerne der kørte med sørgede for, at der var fart over feltet og spænding til sidste omgang.

David Walther var lynhurtig i OK Junior

Særligt én dansker skilte sig ud fra mængden; David Walther havde for alvor fundet farten og lå med i toppen hele weekenden. Efter tidtagningen lå Walther nr. 3 blandt i det 84 mand store felt.

Tobias Clausen kvalificerede sig som nr. 42, Julius Dinesen som nr. 44 og August Therbo som nr. 53.

I heatene imponerede David Walther igen; med sejr i alle heats undtagen et enkelt, hvor han blev 2’er bag teamkammeraten Dmitry Matveev. Det betød, at David havde sikret sig poleposition som startplacering i prefinalen!

“It’s gonna be hard for anybody to consider to beat David Walther in this one”

siger kommentatoren under prefinalens opvarmningsomgang med hentydning til den fænomenale kørsel fra Walther henover weekenden.

David Walther med sin mekaniker Nanne Thaden

Diskvalifikation for dårlig opførsel efter skænderi med Tobias Bille Clausen

Et uheld i midten af prefinalen sendte Walther bagerst i feltet hvorefter et sammenstød med Tobias Clausen gjorde, at Walther røg helt af banen. Ifølge de officielle dokumenter fra prefinalen, bliver Walther herefter diskvalificeret for efter prefinalen at komme i et skænderi med kører nr. 87, Tobias Bille Clausen, som resulterede i at en marshall måtte skille dem ad. Yderligere deltaljer om hændelsen vides ikke, men dette gjorde en dum ende på en ellers fantastisk weekend for David Walther.

Clausen sluttede selv på 32. pladsen i prefinalen.

Prefinalen bød ellers på utroligt spændende race i toppen, hvor der var tæt kamp om de forreste placeringer! Det er næsten værd, at se prefinalen i OK Junior:

Spektakulær OK Junior finale: Harley Keeble i vildt uheld

Selvom prefinalen lagde op til en finale, hvor der ville blive tæt kamp om førstepladsen var det dog russiske Kirill Kutsov, der stak af lige fra starten og tog sejren.

Til gengæld var der tæt kamp om næsten alle andre placeringer i feltet, hvilket også resulterede i et par uheld. Harley Keeble var indvolveret i et uheld helt i starten, som kostede ham noget af en flyvetur – heldigvis er han okay. En fotograf fra KSP reportages, fangede et vildt billede af Harley Keeble midt i uheldet:

I finalen fik Tobias kæmpet sig godt frem og endte på en 19. plads. Julius Dinesen kørte også med, men var ikke med helt i toppen og nåede desværre heller ikke med videre fra second chance heatet, som han endte på 15. pladsen. Der var heller ikke meget at give af for August Therbo, som efter de kvalificerende heats endte som nr. 71 og som nr. 3 i consolation heatet.

Det var som sagt Kirill Kutsov, der løb med sejren og finalen endte desuden med tre russere i top fem!

OK Junior finale top-5:

  1. Kirill Kutsov, Rusland
  2. James Egozi, USA
  3. Maksim Orlov, Rusland
  4. Maksimilian Popov, Rusland
  5. Tomass Stolcermanis

Gravlund kørte med i OK

I OK-klassen, var der ikke helt lige så mange kørere, men stadig et flot felt med 54 kørere. Danskeren Sebastian Gravlund kørte med, det blev dog ikke helt til top-placeringer: Et uheld i prefinalen kostede ham en del placeringer, til gengæld gjorde han et flot comeback i finalen, som han endte på 26. pladsen.

OK finale top-5:

  1. Andrea Kimi Antonelli
  2. Arvid Lindblad
  3. Nicolo Cuman
  4. Joseph Turney
  5. Ariel Elkin
Scroll til toppen