Michellle Gatting på podiet i Japan

Michelle Gatting var eneste danske deltager til Asia-Pacific Championship, der blev kørt på Suzuka banen i Japan den 20-23. maj. Her fik hun en flot 3. plads.

Her er Michelle Gatting på podiet sammen med vinderen, japanske Kiyoto Fujinami og nr. 2, Ignazio D’Agosto fra Italien. Foto: cikfia.com.

Der var frit valg af dækfabrikat til løbet i Japan, og det skulle vise sig at få betydning for resultatet. De fleste kørere, heriblandt Michelle, valgte Dunlop dæk, da de var hurtigst i tørvejr som det var under lørdagens tidtagning.

Vejrudsigten spåede dog mulighed for regn, og to kørere valgte at satse på Bridgestone dæk, som var de hurtigste på våd bane. De to kørere var finalevinderen Kiyoto Jujinami og Bryan Homi Mehta, som begge er fra Japan. De to kørte sig ind som nr. 12 og 13 i tidtagningen, men da regnen satte ind – endda meget kraftigt – kom begge kørere med helt frem, da de blev nr. 1 og 3 i prefinalen, og Kioto Fujinami vandt altså finalen med et stort forspring – så stort at han vandt selvom han fik en 8 sekunders tidsstraf i finalen.

Michelle gjorde det rigtig godt hele weekenden
Michelle startede med en 8. plads i tidtagningen, og avancerede til en startplacering som nr. 4 til prefinalen. Her holdt hun sin plads, og i finalen lykkedes det hende at tage en plads mere, så hun kunne få en fortjent podieplads.

Næste opgave for Michelle er 3. og sidste afdeling af det belgiske mesterskab, som køres i Genk den 29-40. maj. Michelle vandt første afdeling af det belgiske mesterskab, men kunne ikke deltage i 2. afdeling, og ligger derfor kun på en samlet 11. plads. Løbet i Genk er derfor mest en god forberedelse til EM finalen, som skal køres i Genk til juli.

Scroll til toppen