Nielsen på podiet til første afdeling af WSK Final Cup

Nicklas Nielsen benyttede løbet til et gokart comeback, og snuppede en flot 2. plads i OK klassen.

Intet mindre end 20 danskere havde taget den lange tur til Italien, for at prøve kræfter blandt nogle af verdens bedste gokartkørere. Danskerne var fordelt i alle 5 klasser: Mini, OK Junior, OK og KZ2.

KZ2

I KZ2 klassen deltog danskerne: Lasse Poulsen, Oliver Rasmussen, Valdemar Risom og Oliver Rasmussen. Klassen var weekendens mindste med kun 21 deltagere.

Efter kvalifikationsheatene var det Oliver Rasmussen, som havde klaret sig bedst blandt danskerne: Med en 11., 6. og 16, plads, skulle han starte fra en 10. plads i prefinalen.

I prefinalen var det dog Valdemar Risom, der klarede sig bedst med 13. plads som slutplacering. Oliver mistede 6 placeringer og sluttede på 16. pladsen, mens Lasse Poulsen sluttede på 20. pladsen.

Oliver Rasmussen blandt top-10 i KZ2 finalen

Da det var et lille felt, var alle deltagere videre til finalen. Lasse Poulsen startede bagerst i feltet, men fik kørt sig et par placeringer op til en 18. plads. Valdemar Risom startede fra 13. pladsen, men mistede desværre en del placeringer og sluttede derfor på en ærgerlig 19. plads.

Oliver Rasmussen havde til gengæld fundet farten frem: Han kørte sig hele 9 pladser frem i feltet – fra en 16. plads til en flot 7. plads!

Det var dog italienske Alessio Lorandi, som vandt finalen, efterfulgt af Daniel Vasile på 2. pladsen og Franscesco Iacovacci på 3. pladsen.

OK

I OK var der 32 deltagere, heriblandt danskerne Carl-Anton Gerner og Nicklas Nielsen, som gjorde come-back i WSK efter en lang pause fra gokart.

Nielsen lagde ud med en 3. plads i tidtagningen. De indledende heats resulterede også i en 3 plads og dermed en startplacering som nr. 2 i prefinale A. Prefinalen vandt han 1.8 sekund foran italienske Lorenzo Travisanutto.

Carl-Anton skulle starte fra en 9. plads i prefinale B – her han endte på en 11. plads, efter at have modtaget en 3-sekunders tidsstraf.

Nielsen tager podieplacering i finalen

Både Carl-Anton Gerner og Nicklas Nielsen var videre til finalen. Nicklas skulle starte fra pole-positon efter at have vundet prefinalen. Carl-anton startede lidt længere nede i feltet på en 22. plads.

Da starten gik i OK-klassen blev Nielsen overhalet af Italienske Lorenzo Travisanutto, som hurtigt fik skabt et gap mellem dem. Det lykkedes Nicklas at hente lidt på den hurtige Italiener gennem heatet, men tiden var desværre knap og det lykkedes alligevel Travisanutto at tage sejren, 4,8 sekund foran Nielsen.

nicklasn2_wsk640

Alt i alt et flot WSK-comeback for Nicklas, som altså sikrede sig en 2. plads på podiet, ved siden af Lorenzo Travisanutto på 1. pladsen og David Vidales på 3. pladsen.

Der var også fart over feltet for Carl-Antons vedkommende: På heatets 20 omgange, lykkedes det ham at køre sig hele 9 placeringer frem i feltet og dermed slutte på en flot 13. plads!

OK Junior

OKJ: Sebastian Gravlund, Viktor Poulsen, William Wulf, Mikkel Hojgaard, Oliver Skjellerup, Bastian Buus, Frederik Kikkenborg, Noah Degnbol,

Bastian Buus får bedste placering blandt danskerne i OK Junior

Bastian Buus, Frederik Kikkenborg og Oliver Skjellerup, var de tre danskere, som var videre til finalen.

Med en 9. plads i finalen, var Bastian Buus den dansker der samlet set havde klaret sig bedst i OK Junior klassen. Frederik Kikkenborg sluttede på en 13. plads, mens Oliver Skjellerup udgik og derfor endte finalen på en ærgerlig 26. plads.

Mini

Hele 83 deltagere stillede op i weekendens største klasse, Mini, heriblandt danskerne: Julius Dinesen, Emil Tangaard, Elias Olsen, Jonathan Weywadt, Marcus Skjellerup og Oskar Kristensen.

Efter de indelende heats var det Emil Tangaard, som havde klaret sig bedst blandt danskerne med en 35. plads. Emil, Oskar Therbo, Julius Dinesen og Marcus Skjellerup var videre til prefinalerne.

Jonathan Weywadt lå ellers lige på grænsen til at kvalificere sig med en 69. plads efter de indledende heats, desværre var det kun de 68 første, som var videre til prefinalerne. Elias Olsen sluttede weekenden på en samlet 74. plads og Oskar Olsen sluttede på en 83. plads.

Desværre var den kun Julius Dinesen, som klarede sig igennem prefinalen, som en af de 17 bedste: Han endte nemlig på en 13. plads efter at have kørt sig hele 8 placeringer frem i feltet.

Dinesen udgår på første omgang i finalen

Julius Dinesen var den eneste dansker, der nåede til finalen i mini. Finalen blev kørt i øsende regnvejr og dermed også på en meget glat og regnvåd bane. Da starten gik, udgik Julius fra heatet og endte derfor med en sidsteplads blandt de 34 kørere.

Øverst på podiet var russerne Nikita Bedrin på 1. pladsen og Ruslan Fomin på 2. pladsen, efterfulgt af italienske Fransesco Polito på 3. pladsen.

Næste afdeling af WSK Final Cup løber af stablen næste weekend, d. 9-12 november og kan følges via WSK’s hjemmeside: http://www.wskarting.it/Final_Cup.asp

Scroll til toppen