Nørtoft udbygger føringen i Super One

På trods af en dårlig start med et ødelagt tandhjul i tidtagningen lykkedes det Jacob Nørtoft at vinde første finale og blive nr. 2 i anden finale til 3. afdeling af det Britiske Super One mesterskab.

Her er Jacob Nørtoft i en efterhånden ret vant situation – jublende efter en sejr i et internationalt gokartløb.

3. afdeling af det britiske Super One mesterskab blev kørt på Nutts Corner i Nordirland. Det er en bane, der har ry for at være rigtig hård ved dækkene, og det fik også betydning for løbets afslutning.

Jeg havde faktisk en dårlig start på løbet. Karten tabte tandhjulet, og jeg måtte udgå af tidtagningerne. Derfor startede jeg kun 10’er i 1. kvalheat og endte som nr. 6, fortæller Jacob Nørtoft, der vandt 2. kvalheat.

I 1.finale startede jeg 4’er. Starten var dårlig, og jeg røg tilbage på sidstepladsen. Men det lykkedes mig at kæmpe mig op, holde overblikket og køre over målstregen som vinder af 1.finale, forklarer Nørtoft.

I anden finale startede Nørtoft 1’er, men én af konkurrenterne havde en kæmpe fordel fortæller Jacob:

Han kørte af banen i 1.finale i én af de første runder og havde derfor meget bedre dæk end os andre i 2. finale. En kæmpe fordel på banen i Nutts Corner, hvor smadrede dæk generelt er et problem. Men det er ok. Jeg øgede forspringet til konkurrenterne tættest på mig i den samlede stilling og fik 48 point ud af 2. pladsen.

Jacob er netop nu på vej til Sarno i Syditalien, hvor 5. og sidste afdeling af WSK Euro Series skal køres. Her ligger Jacob på en samlet 2. plads, og kan stadig nå at komme øverst på podiet, hvis alt flasker sig i Sarno.

Du kan følge weekendens løb i Sarno live på wskarting.com.

Scroll til toppen