Nye Sjællandsmestre kåret i weekenden

Finalen i Sjællandsmesterskabet 2004 blev afviklet i Korsør den 11-12. september. De nykårede mestre er: Jacob Nørtoft (billedet) i Formel Junior, Jelan E. Nielsen i Pop 2, Mikkel Høyer i Pop 1, Danny Andersen i Nat. A, Henrik Olsen i Old Boys og Stefan Millschou i Futura.

Her er det søndagens tre vindere. Fra venstre: Stefan Millschou, Henrik Olsen og  Danny Andersen. Foto fra korsoer-kart-klub.dk.

En løbsk førerløs kart, der kørte ind i en anden kart med fører, en gokartsaltomotale, adskillige advarsler og sorte flag var med til at gøre dagen dramatisk. Som de eneste i landet anvender Korsør Karting Klub “strafbane” til kørere, der får advarsel. Det gav også nogle lidt forvirrende episoder, da kørerne ikke er så vant til denne praksis. Heldigvis var der også masser af flot race i det gode vejr.

Se alle resultater påkorsoer-kart-klub.dk .

Formel Junior
I finaleheatet havde fire kørere lagt sig i front: Jacob Nørtoft, Patrick Hansen, Jacob Kristensen og Kevin Magnussen. Ca. halvvejs i heatet ville Kevin overhale Jacob Kristensen. Dommerne skønnede at overhalingen fandt sted i gul flagzone, og gav derfor Kevin det sorte flag. Jacob Kristensen troede, det var ham der fik flaget, og kørte ud mens Kevin kørte en omgang mere inden han opdagede, at han havde fået det sorte flag.

Jacob Nørtoft (44) og Patrick Hansen (84) forrest i Formel Junior finaleheatet.

Det gav følgende top 3 i Formel Junior:

Nr. 1: Jacob Nørtoft, KKK, CRG
Nr. 2: Patrick Hansen, KKK, CRG
Nr. 3: Dennis Lind, LUG, CRG

Pop 2
Inden finalen lå Mikkel Mansa forrest i mesterskabsstillingen. Martin Gøtsche og Frederik Dannevang lå lige efter. På finaledagen var det dog Jelan E. Nielsen, der var bedst kørende, og vandt finalen i sikker stil. Mikkel Mansa startede som 2’er i det afgørende finaleheat. Jacob Borsholt smuttede dog foran Mikkel og lagde sig lige bag Jelan. De 3 skilte sig hurtigt ud fra resten af feltet, hvor der blev kæmpet hårdt om de resterende pladser.

Jelan E. Nielsen fra LUG vandt Pop 2 klassen i sikker stil.

Top 3 i Pop 2 blev som følger:

Nr. 1: Jelan E. Nielsen, LUG, ALL Kart
Nr. 2: Jakob Borsholt, HGK, Tony Kart
Nr. 3: Mikkel Mansa, RGKK, Tony Kart

Pop 1
Inden dagens finale, var det Sebastian Salinas, der lå forrest, efterfulgt af Steffen T. Mortensen og Jonas Sunke. Sebastian Salinas var meget uheldig og udgik i to af dagens heats. Til finaleheatet var Jonas Sunke på førstepladsen, Steffen T. Mortensen på andenpladsen, Mikkel Høyer på tredjepladsen og Christoffer Johansen på fjerdepladsen.

Jonas lagde godt ud, men blev fra starten presset hårdt af Mikkel Høyer, som allerede efter 4 omgange fik overhalet Jonas. Steffen og Christoffer fik problemer og røg længere ned i feltet mens Steven A. Jensen kæmpede sig tættere og tættere på de to førende karts. Jonas og Mikkel byttede pladser nogle gange, og det gjorde det muligt for Steven at komme helt op bag de to. Da Steven begyndte at presse Jonas trak Mikkel væk og lod de to andre om at kæmpe. Med to omgange tilbage kørte Jonas lidt for defensivt for enden af langsiden. Det gav plads til Steven, som overhalede lige efter langidesvinget. Jonas fik dog overhalet igen efter næste sving, men på sidste omgang kørte Jonas igen defensivt, med samme resultat som sidst – Steven smuttede forbi lige efter langsidesvinget, og denne gang kunne Jonas ikke komme forbi igen. Lidt ærgerligt for Jonas efter at have ligget forrest så længe, men god og fair kørsel af begge kørere.

Pop 1 gridden til sidste finaleheat, Jonas Sunke (48) og Steffen T. Mortensen (12).

Top 3 i Pop 1 blev som følger:

Nr. 1: Mikkel Høyer, HGK, Tony Kart
Nr. 2: Steven A. Jensen, KKK, Tony Kart
Nr. 3: Jonas Sunke, KKK, CRG

National A, Old Boys og Futura
Vi havde desværre ikke en udsendt medarbejder til søndagens løb, så du må nøjes med en kort listning af top 3 i de 3 klasser.

National A:
Nr. 1: Danny Andersen, LUG, CRG
Nr. 2: Benjamin Kristiansen, KKK, CRG
Nr. 3: Michael Markussen, LUG, ALL Kart

Old Boys:
Nr. 1: Henrik Olsen, KKK; CRG
Nr. 2: Michael Hansen, HM, Tony Kart
Nr. 3: Brian Würtz, HM, Tony Kart

Futura:
Nr. 1: Stefan Millschou, RGKK, Tony Kart
Nr. 2: Peter Lundstrøm, LUG, Gold Kart
Nr. 3: Niels Clausen, HM, Kosmic

Scroll til toppen