Peugeot Superkart i Vojens

Favoritterne vandt, men der var flere gode overraskelser under vejs. For eksempel Rasmus Rasmussen, der normalt kører National A. Han blev nr. 2 og 4 i weekendens ICA-løb. I ICA Junior var bl.a. Maiken Rasmussen med til at gøre løbet spændende.

Her er Rasmus Rasmussen foran Nikolaj Bøllingtoft, Sonny Persson, Dennis Petersen , Jacob Gejl og Casper Lind Poulsen i søndagens ICA finale.

Jeg er sikker på, at alle resultater fra Peugeot Superkart meget snart vil være at finde på peugeot-superkart.dk. Jeg vil derfor bruge lidt plads på at skrive om nogle af de positive overraskelser ved løbet.

ICA Junior
Maiken Rasmussen fra MKK har mest kørt Pop 1 i år. I lørdagens ICA J løb kørte hun kun det ene kval. heat og startede derfor som nr. 20 i pre-finalen. Efter meget flot kørsel sluttede hun som nr. 4 i finalen. Om søndagen fik hun en dårlig tidtagning, men fik kørt sig flot op. I pre-finalen var banen våd, og det passede Maiken rigtig godt. Hun startede midt i feltet, men sluttede på 2. pladsen, med tider der var omkring 1 sekund hurtigere end den vindende Søren Mosebo. I finaleheatet gik det dog galt lige fra starten, hvor hun mistede adskillige pladser. Det kneb med at få stillet karburatoren rigtigt, og for at sætte prikken over i’et fik hun flettet hjul med Johan Jokinen så hun fløj hen over Johan og kørte af banen i sidste sving før målstregen. Heldigvis skete der ikke noget med nogen af kørerne.

Thomas Dam fra GGK var også med til at give et spændende ICA Junior løb om søndagen, hvor han tog sig af 4. pladsen foran Andreas Fassberg, Marc Hansen, Markus Ericsson, Kevin Munkholm og Johan Jokinen.

Her er det søndagens vindere i ICA Junior: Nr. 1 Michael K. Christensen, nr. 2 Søren Mosebo, nr. 3 Marco Sørensen, nr. 4 Thomas Dam og nr. 5 Andreas Fassberg.

ICA
Inden de sidste to afdelinger var det Casper Lind Poulsen, Dennis Petersen, Sonny Persson, Jonas Willadsen og Vibe Smed, der lå på de første 5 pladser. Casper sluttede som nr. 6 om lørdagen og nr. 2 om søndagen. Dennis blev nr. 7 begge dage, Sonny nr. 4 og nr. 6, Jonas Willadsen deltog ikke i løbet og Vibe Smed blev nr. 16 og nr. 3.

Nikolaj Bøllingtoft
 havde kun deltaget i første afdeling, men vandt løbet både lørdag og søndag. Rasmus Rasmussen kører normalt National A, men efter en 3. plads ved DM og en 2. plads til det Jysk/Fynske mesterskab i Nat. A, havde han fået lyst til at udfordre ICA kørerne. Det gjorde han rigtig flot med en 2. plads i lørdagens løb og en 4. plads i søndagens løb. I finaleheatet om søndagen så det endda længe ud til at han ville vinde, så selvom det udefra set var en flot weekend, var Rasmus ikke helt tilfreds efter søndagens løb.

Den tidligere Formel Renault kører, Robert Schlünssen, optrådte som fabrikskører for tyske Mach 1 Kart. Robert satte tiden både lørdag og søndag. Lørdag startede han 4’er i finalen, men kom i problemer og måtte nøjes med en 16. plads i finaleheatet. Søndag var han en stabil 2’er indtil hans motor satte sig i pre-finalen. Det betød en startplacering som nr. 18 til finalen. Her kørte han sig utrolig flot op til en 3. plads, og en meget velfortjent pokal i dagens resultat. Robert er i øvrigt søn af Gitte Schlünssen fra Kart Racing i Vojens, så mon ikke Gitte var glad for at dele pokalerne ud om søndagen.

Her er det søndagens vindere i ICA: Nr. 1 Nikolaj Bøllingtoft, nr. 2 Casper Lind Poulsen, nr. 3 Robert Schlünssen, nr. 4 Rasmus Rasmussen og nr. 5 Mike Hasselby.

ICC
Henrik Lilja vandt tidtagningen både lørdag og søndag. Lørdag skulle han også starte 1’er i finalen, men måtte se sig slået af Kjetil Engebretsen fra Norge. Kristian Jepsen blev 3’er, Anders Majgaard 4’er og Placido Andrisani fra Tyskland 5’er. Netop Anders og Placido stod for det mest dramatiske i ICC om søndagen. Placido lå bag anders, og efter at han havde påkørt Anders adskillige gange, både bagfra og fra siden, blev det for meget for Anders, som kørte hårdt op bag i Placido. Anders røg selv af banen og placido måtte indkassere det sorte flag for hans skubberi før Anders’ afkørsel.

Her er det søndagens vindere i ICC: Nr. 1 Henrik Lilja, nr. 2 Kristian Jepsen, nr. 3 Anders Bjørn Nielsen, nr. 4 Kjetil Engebretsen og nr. 5 Jesper Sørensen.

Husk at holde øje med photo-d.com – Dennis Bjerringfeldt var på banen både lørdag og søndag, og har helt sikkert taget en masse gode billeder. Billederne i artiklen her er dog ikke fra Dennis – så ingen klager til ham over kvaliteten.

Meget ærgerligt for os, der kan tage DK4, men ikke DK4 Sport, er udsendelsen fra Peugeot Superkart nu kun tilgængelig for dem der har Canal Digital. En skam at gokart i TV ikke kan få lov at komme lidt bredere ud.