Resultater og billeder fra JFM

Så blev der tid til opsummering af resultaterne fra Jysk / Fynsk mesterskab i Vojens. Et løb, der blev afviklet rigtig godt, med meget få problemer. Se top 5 fra alle 8 klasser, samt ca. 150 billeder fra løbet.

Her er den forreste del af Formel Junior feltet i et af de indledende heats.

Klik her for at gå til billedgalleriet fra Vojens.

Herunder er top 5 fra de 8 klasser, sammen med nogle få kommentarer til de enkelte klasser – jeg fik desværre ikke set så mange heats selv, så det er lidt begrænset med kommentarerne.

Formel Junior
1. Jesper Egebart GGK
2. Michael Christensen SKK
3. Nicolaj Møller Madsen SKK
4. Allan S. Jensen GGK
5. Thomas Krebs AAGKK

Der var, som sædvanlig, meget tæt race i Formel Junior klassen, som også var største klasse med 34 deltagere. Næsten halvdelen af feltet kunne, rent tempomæssigt, blande sig i topstriden og i alle heats var førergruppen på mindst 5 karts, som byttede pladser mange gange.

Formel Yamaha
1. Søren Zylauv VKK
2. Tommy Jespersen MKK
3. Frank Erling MKK
4. Søren Schou TMSK

Peder Pedersen var ellers suveræn i Formel Yamaha – han vandt tidtagningen med 1½ sekund til nr. 2. Der blev dog lagt protest mod motoren, som blev kendt ulovlig. Peder har senere erkendt, at han havde drejet af stemplet på motoren.

National A
1. Marc Hansen SKK
2. Rasmus Rasmussen GKK
3. Henrik Bruun MKK
4. Jeppe Nielsen MKK
5. Michael Kristensen GGK

Jeg fik ikke set så meget National A, men lagde dog blandt andet mærke til at Michael Kristensen havde rigtig god fart på, og var ret uheldig at en kører snurrede lige foran ham, efter han havde ligget nr. 2 i lang tid. Mads Flintholm havde også rigtig meget fart i karten – han blev 5’er på tiden og 2’er i første heat. Her havde han dog 100 g undervægt og måtte derfor starte meget langt nede. Herfra kørte han sig meget flot op til en 4. plads i 2. heat, hvorefter han udgik med motordefekt i 3. heat.

Futura
1. Leif Jensen VKK
2. Dennis Ladefoged MKK
3. Tina Bang Jørgensen SKK
4. Clemens Riis VKK
5. Jan Andreasen MKK

I Futura lagde jeg især mærke til at Tina Jørgensen meget suverænt satte alle drengene på plads. Hun vandt tidtagning – dog kun 1/10 sek. foran Lasse R. Petersen og 3/10 foran Dennis Knudsen. I første, andet og fjerde heat vandt hun suverænt, og kun et ødelagt gaskabel i tredje heat forhindrede hende i at få den samlede førsteplads. Der blev i øvrigt kørt rigtig meget godt race i Futura klassen, selvom der også er meget stor forskel på både tider og kørestil forrest og bagest i feltet – men der er race til alle.

Tinas motor havde iøvrigt kørt træning og løb i Norge, samt 2 dages træning og løb i Vojens uden at have været åbnet overhovedet – så det kan altså godt lade sig gøre at køre rigtig stærkt uden at skrue sig ihjel. Måske skulle de dog lige have skiftet gaskablet lidt før 🙂


POP 1
1. Christian Larsen AAGK
2. Kasper Dalby AAGK
3. Mike Steffen Hansen SKK
4. Per S. Jørgensen VKK
5. Mathias Lehrmann SKK

Nr. 3, 4 og 5 i Pop 1 var debutanter i klassen, og kørte således det første store løb i Vojens. Med 28 deltagere var der også godt race til Pop-kørerne, som trodsede motorproblemerne og gik til den med krum hals. Mig bekendt er der ikke lagt nogen protester. Der var flest Vortex motorer, nogle få Parilla motorer og nogle få andre. Nu håber vi bare at der også kan køres Ungdoms Cup i næste weekend uden problemer.

ICC
1. Cliff Boysen VKK
2. Anders Bjørn Nielsen HGK
3. Kurt Jepsen VKK
4. Jesper Levisen SKK
5. Henrik Vegeberg AAGK

Det eneste ICC, jeg fik set var præmieoverrækkelsen, hvor en meget afslappet og piberygende Cliff Boysen tog imod en tilsyneladende velfortjent førstepræmie. Der var 10 deltagere, som efter sigende fik noget af det bedste race, der længe er set i ICC.

ICAJ
1. Søren Mosebo LUG
2. Maiken Rasmussen MKK
3. Bo Sørensen GGK
4. Michael Christensen SKK
5. Nikolaj Rasmussen GKK

Der er meget få ICA Junior kørere, og det bar løbet også præg af. Marco Sørensen, Andreas Jensen og Dennis Hartmann manglede i forhold til Super Kart i Thy. Søren Mosebo havde heldigvis taget turen over sundet for at teste Vojens banen under løbsforhold forud for sidste afdeling af Super Kart, som skal køres i Vojens.

Søren fik kamp til stregen af Maiken – han vandt de første 3 heat, mens Maiken vandt sidste heat. I alle heat var der flot – omend til tider lidt hår – kamp mellem de to. De tre sidste deltagere havde også et udmærket race, hvor der blev byttet en del pladser undervejs. Michael Christensen havde taget springet fra Formel Junior om lørdagen til ICA Junior om søndagen – et temmelig stort spring, men Michaels erfaring fra Cadet klassen i Belgien var tydeligt – udefra set kan det være svært at forstå begrundelsen for overhovedet at deltage i Formel Junior, når der både er alder og evner til mere.

Formula A
1. Sonny Persson Sverige
2. Thomas Dam GGK
3. Rasmus Ramussen GKK
4. Marc Hansen SKK
5. Martin Jessing TMSK

Der var 11 deltagere i Formula A. Heraf var de 7 gengangere fra lørdagens National A klasse. Sonny Persson vandt 3 ud af 4 heat, det sidste blev afgivet til Thomas Dam, som gjorde det utrolig flot – startende med en førsteplads i tidtagningen. Julian Mengers blev 2’er på tiden, men måtte nøjes med en 10. og en 11. plads i de første heats. Herefter gik det bedre med to fjerdepladser – men altså ikke nok til medaljerækken. Martin Jessing havde også god fart, men blev kørt lidt henover i sidste heat – det kostede en forstuvet hånd og en sidsteplads i heatet, så han måtte afgive fjerdepladsen til Marc Hansen.

Scroll til toppen