Revidering af talentkoncept

DASU og TEAM DANMARK reviderer talentudviklingen. Man kan i det nye koncept gå to forskellige veje – enten sportvognsruten eller formelruten.

DASU og eliteorganisationen Team Danmark har de seneste otte år udført talentarbejde efter samme koncept indenfor karting og asfaltbane. Konceptet fulgte en lige linje fra karting til Formel 1, og dette skete via internationale formelklasser.
De senere år har den internationale bilsportsorganisation FIA udvidet antallet af officielle Europa- og Verdensmesterskaber. Senest har de indført et officielt langdistance VM i 2012, nærmere betegnet World Endurance Championship, WEC.

De tre hovedniveauer:

Niveau 1. Topelite
Niveau 2. “På vej”
Niveau 3. Ungdomselite

Det har medført at DASU og Team Danmark over vinteren har revideret konceptet gældende fra 2013. Således er der nu to spor man kan følge:

1. Formelruten (2A)
2. Sportvognsruten (2B)

Specialisering sker efter at de udvalgte talenter har gennemført et fælles grundforløb, som er niveau 3. Her optages der hvert andet andet år kartingkørere, som primært hentes fra klassen KF Junior.
Læs mere om dette her.

Som følge af ændringen har DASU og Team Danmark nu åbnet op for indplacering af talenter der har valgt sportsvognsruten. Her stræbes der efter det overordnede mål: Deltagelse i Le Mans og WEC. Dette har betydet at Kasper H. Jensen og Nicki Thiim nu er at finde på niveau 2B. Kevin Magnussen og Marco Sørensen har begge valgt formelruten, og dermed er de at finde på niveau 2A.

Indplacerede i karting/bane 2013 – Niveau 3:

Nicklas Nielsen
Nicolai Sylvest
Daniel Lundgaard
Lasse Sørensen
Frederik Schandorff
Andreas Jochimsen
Magnus Ruud Kjær

Alle indplacerede kan ses her.

DASU og Team Danmark præsenterede for nylig også deres nye amibitiøse talentprojekt “DASU Race Academy”. Det er her hvor kørere i Dansk Super Kart, i klasserne Cadett og KF Junior kan deltage i Race Camps med tilknyttede landstrænere. På den måde er det muligt at spotte pågældende talenter fra et tidligt stadie og samtidig følge med i deres udvikling. På den måde kan der gives en bedre støtte til udøverne på senere tidspunkt.

Første Dansk Super Kart køres på Københavns Gokartbane d. 13. – 14. April.

Scroll til toppen