Rotax DM opsummering

Rotax kørernes Danmarks Mesterskab 2009 blev en meget spændende affære, hvor topplaceringerne i mange tilfælde først blev afgjort til allersidst. Her får du en opsummering af sæsonens resultater fra Rotax Danmark.

Morten Dons blev en velfortjent vinder af 2009 mesterskabet for Rotax Senior. Fotos af Christian Dons og Struer Kart Racing. Artikel af Rotax Danmark.
Der har sidst på sæsonen været meget stor spænding omkring udfaldet af de fire Rotax DM’er 2009. Rotax Senior og Rotax DD2 kørte deres sidste afdeling i Vojens den 5-6 september og Rotax Mini og Rotax Junior satte titlerne på plads ved løbet i Thy den 26-27- september.

2009 sæsonen har været lang, da Rotax DM afdelingerne allerede startede i april måned.  Mini var den af Rotax klasserne der kørte de fleste afdelinger – 10 i alt. Junior og Senior blev afviklet på 6 afdelinger og DD2 kørerne afviklede det på 5 afdelinger.62 deltagere i Rotax Max Senior DM 2009For Senior klassens vedkommende var det en meget spændende sæson. Før sidste afdeling var det Morten Dons der var favorit. Han havde været meget stærk gennem hele sæsonen og var med i front ved fire afdelinger, hvoraf det gav sikker sejr i to afdelinger.Sidste afdeling var Mortens dårligste, men pointhøsten havde dog været så stor, at mesterskabet var sikkert og fortjent  i hus efter sidste afdeling. Morten Dons var nr. 7 i Senior DM 2008, så 2009 sæsonen har været kronen på værket. I sidste afdeling var det Jan Andreasen, der var stærkest og derved indtjente han 298 point og det rakte til en samlet 37. plads i mesterskabet. Jan havde kun deltaget i denne ene afdeling.Efter stabil og hurtig kørsel gik mesterskabets andenplads til Kasper H. Jensen.  Kasper var også nr. 2 i 2008 mesterskabet, så der var hverken frem- eller tilbagegang for Kasper. Alligevel igen en velfortjent andenplads. Vinder af en tidtagning og en pre- finale samt konstant kørsel med i fronten bragte ham point nok til en fortjent sølvmedalje.Andreas H. Jensen på trejdepladsen blev slået med sølle tre point. En enkelt gang 100 point blev det til – tidtagningen på Als i maj.  I den samlede pointscore er der en del gode heatresultater, men alligevel manglede der til sidst 3 point til Kasper.Sæsonens største trusler til medaljetagerne i front var Mike S. Hansen, Nicolaj Kristensen og Mads R. Thomsen.Mike S. Hansen var tættest på med en samlet fjerdeplads, kun et lille bitte point efter Andreas H. Jensen.  Mikes bedste løb var en meget flot sejr på Als i maj.  Mike har gennem året leveret konstant og hurtig kørsel, hvilket også resulterede i et godt årsresultat.

Nicolaj Kristensen, der fik en bronzemedalje 2008 mesterskabet – blev i 2009 en flot nr. fem, 6 point efter Mike S. Hansen. De bedste point kom fra Nicolajs flotte sejr på Als i august.Mads R. Thomsen var hele sæsonen igennem dark horse i mesterskabet, men den helt store pointhøst manglede, men alligevel en flot sjetteplads til Mads.Mikkel Mansa var også på resultattavlen med en enkelt finalesejr, der blev kørt hjem ved løbet på Roskilde Racing Center. For Mikkel, der var mester i 2008, var den resterende pointhøst dog knap så god. Det rakte derfor til en samlet ottendeplads i 2009 mesterskabet.

De to piger i mesterskabet klarede det enormt flot. I det meget stærke selskab klarede Winnie N. Rasmussen en flot 16. plads og Amanda U. Petersen en flot 19. plads.  62 kørere tog point i 2009 mesterskabet.41 kørere i Rotax DD2 MesterskabetRotax DD2 klassen afsluttede deres DM 2009 ved samme løb som Seniorklassen. Spændingen i mesterskabet var bevaret lige til sidste afdeling. Denne klasse er vokset meget gennem 2009 og 41 kørere tog point til dette mesterskab. Sæsonens store pointslugere var Nick Palk, Jan Faurschou og Brian Steen.Fratræk og afdelinger hvor der var fravær, var med til at vende pointene. Jan Andreasen lagde hårdt ud med en førsteplads og maksimum point  i første afdeling samt en andenplads og mange gode point i anden afdeling. Herefter var det Dennis Ladefogeds tur – 2 sikre sejre efter hinanden fulgt af en undervægt i finalen på Roskilde Racing Center. I sidste afdeling blev det igen til sejr i finalen samt gode point.

Sikker og fortjent mesterskabssejr til Dennis Ladefoged i Rotax DD2.Nick Palk fik en sikker og fortjent andenplads ved sikker og konstant kørsel gennem hele sæsonen.  Brian Steen var lige så sikker og fortjent på tredjepladsen. Stabil og god pointhøst sikrede ham bronzemedaljen foran Jan Faurschou. Jan – ny mand i klassen var dog kun fire point efter Brian Steen. På femtepladsen var det igen ny mand i klassen – Marc Lykke.

Marc rykkede i sit første år ind på en samlet femteplads i DD2 mesterskabet.
Jesper V. Christensen byttede sin 11. plads fra 2008 ud med en flot sjetteplads i 2009 mesterskabet. Peter Dyhr – nr. 2 i sæsonen 2008 havde en meget uheldig sæson og var skadet det meste af tiden – håber vi har Peter med igen til næste sæson.29 kørere deltog i Rotax Max Mini DM 2009
Rotax DM Mini klassen sluttede deres DM 2009 mesterskab ved det sidste løb på Thy karting Center. Da Mini klassen ikke har noget Challenge mesterskab at køre om, blev det til hele 10 DM afdelinger. At dette er en god måde at afvikle klassens topmesterskab på er hele 29 kører i mesterskabet et godt bevis på.Kampen kom til at stå mellem Mikkel O. Pedersen og Frederik Schandorff med Frederik D. Lynge og Nicolai Nielsen som dark horse.  Mikkel lagde bedst ud med sejr i de første to afdelinger, Frederik Schandorff nappede derefter de tre næste. Mikkel O. Pedersen gjorde derefter kort proces ved at vinde de resterende afdelinger.

Flot og fortjent mesterskab til Mikkel O. Pedersen, der i 2008 mesterskabet fik en trejdeplads.Lige så sikker og fortjent var Frederik Schandorffs resultat, da han byttede sin femteplads fra 2008 med en andenplads i 2009 mesterskabet.Frederik D. Lynge fik med sin pointhøst trejdepladsen 3 point foran Nicolaj Nielsen på fjerdepladsen. Nicolaj blev nr. seks i 2008 mesterskabet og Frederik blev nr. syv i 2008.

Harald Lükow smuttede ind på en flot femteplads, hvor han i 2008 mesterskabet var blevet nr. 13.Nicolaj Kandborg blev nr. 6 foran Mathias Wallenius og Lucas P. Mikkelsen.

Rotax Mini DM mesterskabet 2010 bliver meget spændende  idet en del nye kørere står klar til at springe ud, samt at mange nye kørere er på vej ind i klassen. Nye rutinerede kører fra andre klasser. Dette sammen med, at der samtidig vil forsvinde kører til Rotax Junior, vil gøre næste års mesterskab meget spændende.52 deltagere i Rotax Max Junior DM 2009
Rotax DM Junior 2009 blev en gyser. Vinderen fra 2008, Mads Thomsen var rykket i Senior, som også kørerne fra plads to til seks var det. Mulighederne var hermed meget åbne.

Seks afdelinger var der og mange kørere lagde billet ind på mesterskabet allerede ved det første løb på Midtjydsk Karting Bane i april måned.Niklas Dall Knudsen og Nicki E. Kristensen lagde allerede hårdt ud ved første afdeling, men mange andre bød også allerede da på pointene. Nicki Petersen, Jacob Simonsen, Martin Andersen, Christian Rahbek, Alexander Weiss, Chris B. Hansen og Martin Høgh var blandt navnene.

Allerede ved afdelingerne to, tre og fire viste Nicki E. Kristensen og Niklas D. Knudsen hvor mesterskabet eventuelt skulle havne. Nicki vandt to afdelinger i rap og Niklas vandt afdeling fire. Nicki vandt finalen ved næstsidste afdeling og for resten var det løse point til begge kørerne.

Nicki E. kristen vandt fortjent mesterskabet på trods af uheldig indsats ved sidste afdeling.

Niklas D. Knudsen blev slået med kun 2 point.
Tæt mesterskabskamp hele vejen igennem. Alexander Weiss var den kører der var tættest på og blev samlet nr. 3,  små 6 point efter Niklas. Alexander havde også heats med 100 points – hele tre af slagsen. Tidtagning og prefinale i Vojens samt finalen i Thy vandt Alexander. Christian Rahbek blev hele sæsonen igennem bedre og bedre, og en flot fjerdeplads blev slutresultatet.

Martin Andersen startede sit første år i Junior klassen  med super kørsel, for derefter at løbe ind i forskellige uheldige problemer. Martin sluttede året med en samlet femteplads – 5 points efter Christian Rahbek.

På sjette og syvendepladsen var det Martin Høgh og Chris B. Hansen. Rotax Junior klassens piger leverede hele året igennem flot kørsel. Sofie K. Møller på en flot 17. Plads – Celine Friis Arp på en flot 19. plads. Chris Thorsen nr. 24, Line B. Petersen nr. 27, Kia Kjærsgård nr. 28 og Maja Panduro, der var med ved sidste afdeling nr. 46. Der var 52 kører der tog points i mesterskabet.

Kortene er igen åbne til 2010 sæsonen – nye kører vil komme til og nuværende juniorkører vil rykke til Rotax Senior. Et er sikkert – spændende bliver det.Du kan se alle resultater på swiss.dk eller drmc.dk.

Scroll til toppen