Rotax Max Euro Challenge med 2 udlandsdanskere

Martin Mortensen (billedet) er efterhånden fast inventar i Rotax Max Euro Challenge, men i år er der dog sket flere ændringer i opstillingen. Han har bl.a. skiftet både team og nationalitet. Foto: RGMMC / Rotax Max Euro Challenge

Danskere med i Junior og Senior klassen

Rotax Max Euro Challenge arrangeres af RGMMC og køres over 4 afdelinger, der alle afvikles på nogle af de bedste baner i Europa:

30. marts – 5. april: Salbris, Frankrig
25. – 31. maj: Castelletto, Italien
20. – 26. juli: Wackersdorf, Tyskland
31. aug. – 6. september: Genk, Belgien

Alle løbene køres for klasserne Rotax Junior, Senior og DD2. Til 1. afdeling i Salbris er der 160 kørere til start fordelt på de tre klasser.

Rotax Junior – 60 deltagere

I Rotax Junior klassen er de danske farver repræsenteret af Oliver Rasmussen, som er født og opvokset i Frankrig og normalt deltager i den franske Rotax Max Challenge. Oliver har tidligere stiftet bekendtskab med den hårde konkurrence i Euro Challenge, da han sidste år deltog i 2. afdeling på Castelletto banen i Italien. 

I år bruges 1. afdeling af Euro Challengen som træning til det franske mesterskab, hvor der allerede næste weekend køres en afdeling på Salbris banen. Oliver kører for det franske team MRT Mich Racing Team i en BirelArt. Selvom at hans bopæl er i Frankrig er det kun anden gang han kører på Salbris banen og med hele 60 deltagere er det en hård omgang til dette års første afdeling af Rotax Euro Challenge.

En anden junior kører med lidt dansk tilknytning er Andreas Estner fra Tyskland. Han stiller nemlig til start for det danske team RS Competition, som til denne afdeling desværre ikke har nogen danske kørere med.

Kvalifikationen

Fredag eftermiddag blev de 60 junior kørere for alvor stillet op mod hinanden i den rigtigt vigtige tidskørsel, inden weekendens kvalifikationsheats. Som altid er det super tæt også denne gang var det kun få 1/1000 dele som afgjorde rækkefølgen. De første 7 kørere var således kun adskilt af 92/1000 sekund og de første 52 kørere var indenfor 1 sekund!

De britiske kørere satte sig hårdt på kvalifikationen, hvor de indtog de første 6 pladser! Med danske øjne gik det bedst for Andreas som kvalificerede sig som 30. hurtigst, mens Oliver måtte se sig selvtilbage som nr. 53. Meget kan dog ændre sig i de altafgørende kvalifikationensheat i morgen lørdag.

1. Jack McCharthy 
2. Tom Gamble
3. Mark Kimber
4. Zak Fulk
5. Fin Kenneally
30. Andreas Estner
53. Oliver Rasmussen

Rotax Senior – 60 deltagere

Ligesom i Junior klassen er Senior klassen også flot repræsenteret med 60 deltagere. Martin Mortensen kører i år på en tysk licens da han er flyttet til Hamborg for arbejde og desuden også deltager i den tyske Rotax Max Challenge. Udover at nationaliteten er ændret, så har Martin også skiftet team til det tyske Formula K Kartschmie.de

Martin har tidligere gjort det rigtigt godt i Rotax Max Euro Challenge hvor han i 2012 sluttede som samlet 4’er i Senior Klassen. Med det nye team og den nye kart håber Martin på at han igen kan blande sig helt fremme og kæmpe med om podiepladserne. Løbet i Salbris er dog det første for Martin i år, men han har allerede en rigtig god fornemmelse af sin nye kart.

Kvalifikationen

Baseret på resultaterne i træningerne var forventningerne rimelig høje til kvalifikationen for Martin. Han vidste farten var der og at med lidt held kunne han være med helt fremme. Det blev også lige ved og næsten for Martin, som desværre blev holdt tilbage af lidt trafik, hvor han måtte tage gassen af. Alligevel formåede at han køre 14. hurtigste tid af alle, kun 1/10 fra top 3.

“Det var ikke helt det jeg havde håbet på, men jeg er dog stadig tilfreds med resultatet. Jeg er med i den gode ende og med en fornuftig startplacering til mine kvalifikationsheat i morgen er det et godt udgangspunkt,” sagde Martin efter kvalifikationen. Som Martin mange gange tidligere har vist, så er han rigtig god til at kører sig frem i sine kvalifikationsheats, så han kan være med helt fremme til finalerne som køres søndag. Meget kan dog ske og der er rigtigt mange som Martin, som gerne vil og kan køre med helt i front!

1. Pierce Lehane
2. Sam Marsh
3. Berkay Besler
4. Max Timmermans
5. Louis-Ferdinand Simmenauer
14. Martin Mortensen

Rotax DD2 – 40 deltagere

Til denne afdeling er der desværre ingen danskere til start i DD2, hvor der ellers tidligere er lavet rigtigt gode danske resultater. Lidt dansk er der dog, da RS Competition stiller til start med tyske Marcel Schirmer. Marcel kørte en super flot kvalifikation og kørte sig ind på en fornem 3. plads, som giver et super godt udgangspunkt til morgendagens kvalifikationsheat.

1. Kevin Ludi
2. Amaud Kozlinski
3. Marcel Schirmer
4. Henrique Baptista
5. Ferenc Kancsar

Følg det hele LIVE!

Du kan følge hele løbet LIVE på www.rgmmcmedia.com hvor der vil være Live Stream, timing, resultater og interviews med kørerne hele weekenden. Desuden kan du også se opdateringer, billeder og videoer på Rotax Max Euro Challenge facebook side

Scroll til toppen