Sne og dramatik i Parma

Vejret i Parma var absolut ikke optimalt til gokartløb. Flere træninger måtte aflyses på grund af sne, og nogle teams valgte at trække sig fra løbet. Løbet sluttede dog med solskin, godt race og en del dramatik. NYT: Se videoklip fra løbet.

er er det Damiano Chiesa fra italien til en start i ICA. Foto: parmakarting.it.

Løbsreferat af Torben Rasmussen, Gokartweb.dk

Se videoklip fra løbet her (5 MB Windows Mediaplayer)

ICA Junior – 76 kørere

Tidtagning
Marco Sørensen var den dansker, der startede bedst. De havde fået en ny Parilla motor direkte “fra kassen”. Uden trimning af motoren rakte det alligevel til en 7. plads i tidtagningen. Ellers skulle man noget længere ned i rækkerne for at finde danskere. De øvrige blev placeret som følger i tidtagningen:

Michael K. Christensen: nr. 25
Johan Jokinen: nr. 35
Søren Mosebo: nr. 53
Steven Jensen: nr. 69

Heat / Finale
Marco Sørensen havde tekniske problemer i kvalifikationsheatene, og nåede ikke med til finalen. Det gjorde tre af de andre danskere, og de fik følgende placeringer:

Michael K. Christensen: Nr. 14
Johan Jokinen: Nr. 17
Søren Mosebo: Nr. 26

– Søren Mosebo havde et uheld i finalen, og måtte køres fra banen på en båre. Jeg har desværre ikke hørt noget endeligt til hvor slemt det var. Vi må håbe, det ikke var alvorligt.

Der blev gået til stålet i ICA Junior finalen – og det var alle steder i feltet. Da de første 4 omgange var kørt, lå der 5 Birel kørere på de første 5 pladser. Albert Costa (nr. 46) førte foran nr. 48 Roberto Mehri. Herefter kom Charles Pic (nr. 54) og Adrien Tambay (nr. 55). Først blev nr. 46 skubbet af fra sin førsteplads, og måtte udgå af løbet og i sidste sving før målstregen kørte nr. 54 og 55 sammen så nr. 55 røg ned på en femteplads – der har nok været lidt at snakke om i Birel teltet efter det heat.

De første 3 pladser i ICA Junior blev besat af:

Nr. 1: Charles Pic, F, Birel/Parilla
Nr. 2: Roberto Mehri, E, Birel/Iame (Parilla)
Nr. 3: Aleix Alcaraz, E, Intrepid/Parilla

ICA – 70 kørere

Tidtagning
Zanardi teamet, med Andreas Fassberg, havde trukket sig fra løbet, da de syntes det var for risikabelt. Andreas havde ellers vist rigtig gode takter under træningen, så det var lidt ærgerligt. Det gik ikke ret godt for danskerne i ICA. Resultatet af tidtagningen blev som følger:

Christian Markussen: Nr. 20
Patrick Zenka: Nr. 31
Kenny Jensen: Nr. 33
Vibe Smed: Nr. 44
Alexander Biune: Nr. 51
Sebastian Salinas: Nr. 67
Jonas Olesen: Nr. 69

Kenny Jensen var eneste dansker, der nåede frem til finalen. Her kørte han sig til en placering som nr. 22

For første gang i 3 år blev ICA klassen vundet af en Italiener. De tre første pladser gik til:

Nr. 1: Andrea Dalé, I, Vanspeed/TM
Nr. 2: Daniel Weber, A, Birel/TM
Nr. 3: Alessandro Bosca, I, Birel/TM

Blandt de 10 første var der 6 italienere, 2 østrigere, en englænder og en tysker.

Formula A – 50 kørere

Tidtagningen i Formula A gik heller ikke særlig godt for de to danske deltagere. Nikolaj Bøllingtoft blev nr. 29, ca. 1 sek. efter nr. 1. Marc Hansen blev nr. nr. 36.

I løbet af kvalifikationsheatene fik Nikolaj Bøllingtoft kørt sig rigtig godt op – blandt andet med en 3. plads i et af heatene. Marc Hansen kom ikke med i finalen, hvor Nikolaj skulle starte som nr. 12.

I starten mistede Nikolaj 4-5 pladser, men efter 4 omgange blev heatet stoppet med rødt flag på grund af et uheld for enden af langsiden.

Da starten gik igen, holdt han sin plads og lå igennem hele heatet og kæmpede for at komme længere frem. Da der var 2 omgange tilbage var han kommet op på en 8. plads, men i et af de meget hurtige sving fik han et lille skub bagfra, som sendte ham ud i barierren, hvorfor han endte som nr. 23.

Finaleheatet blev iøvrigt meget spændende. Sauro Cesetti (Birel) fra Italien skulle starte som nr. 1, med Jules Bianchi (Maranello), Stefanos Kamitsakis (Intrepid) og Davide Foré (Tony Kart) på de efterfølgende 3 pladser.

Jules Bianchi røg af banen efter 9 omgange. Herefter var det Sauro Cesetti, Davide Foré og Edoardo Mortara, der kæmpede om de første pladser. Der blev byttet pladser en del gange, men på en af de sidste omgange fik Foré skubbet til Cesetti, så han røg ned på en femteplads.

Det betød at de tre første pladser i Formula A gik til:

Edoardo Mortara, CH, Tony Kart/Vortex
Davide Foré, I, Tony Kart/Vortex
Marco Ardigó, I, Tony Kart/Vortex

Efter heatet var flaget af viste Cesetti sin utilfredshed ved at køre op forbi nr. 3 og 4, så han lige kunne nå at skubbe til Foré inden de kørt i pit. Her sprang han ud af karten for at skælde Foré ud.

For første gang var jeg selv tilskuer til et løb i Italien – derfor det lidt uddybede løbsreferat. Der er en fantastisk stemning til sådan et løb – selvom den efter sigende er endnu bedre når vejret viser sig fra sin bedste side.

Når vi kommer hjem fra Italien, kommer der lidt flere billeder fra løbet – så vi kan dele lidt ud af den gode stemning.

Scroll til toppen