Søren Madsen Danmarksmester i National A

Med 89 deltagere til DM-stævnet i Grindsted, var der kamp om pladserne i både National A, Old Boys, og i Formel Junior, som kørte åbent løb. Søren Madsen var dog en sikker vinder i National A.

Der var 46 kørere til start i National A
Til tidtagningen var der 7/10 sek. fra nr. 1 til nr. 46, så der var lagt op til et meget tæt race. Det blev det også. I National A var Søren Madsen dog meget stabil på førstepladsen. Til gengæld var der meget hård kamp om resten af pladserne. Efter 3 heatsejre behøvede Søren Madsen ikke en sejr i sidste heat. Det blev da også Allan Hansen, der kom bedst fra start, og fik heatsejren i sidste heat.

Nogle kørere og mekanikere mener, at Søren Madsen kørte ureglementeret, og bevidst forhindrede Julian Mengers i at komme frem og blande sig i kampen om 2. og 3. pladsen. Om det var tilfældet ved jeg ikke, men der blev ihvertfald ikke uddelt straf, og Julian Mengers måtte stille sig tilfreds med en fjerdeplads.

Den forsvarende Danmarksmester, Henrik Lilja, kom slet ikke med i finalen.

Top 5 i National A blev som følger:

Nr. 1: Søren Madsen, GGK, Trulli
Nr. 2: Allan Hansen, GGK, PCR
Nr. 3: Rasmus Rasmussen, GGK, Swiss Hutless
Nr. 4: Julian Mengers, MKK, Cobra Kart
Nr. 5: Finn Kristensen, GGK, Fudi Kart


Allan Hansen var glad for sin sølvmedalje i National A – han har kun kørt ganske få løb i år.

Rasmus Rasmussen kunne måske have klaret sig endnu bedre, hvis han havde undgået det sorte flag han fik for ikke at køre fra banen, da han blev flaget ud for teknisk defekt.
Finn Kristensen havde også sine problemer – i 3. heat tabte han et hjul i opliningen. Han nåede at finde hjulet, skubbe karten i pit, og komme med ud på banen inden starten gik. Han mistede dog en del pladser i starten, men kæmpede sig flot tilbage i medaljerækken.

Alt i alt synes jeg alle de 5 havde gjort sig fuldt fortjent til deres placeringer.


Rasmus Rasmussen havde sine egne præmiepiger med til overrækkelsen af dækpræmier fra DASU – helt forståeligt, at han kæmpede hårdt for sin podieplads.

Masser af spænding i Old boys
Der var 20 Old Boys til start. Per Gremstrup fra MKK så længe ud til at skulle vinde guld, men da han kørte Michael Hansen af banen i 2. finaleheat fik han det sorte flag, og blev derfor sat noget tilbage. Per Gremstrup fik kørt sig op i medaljerækken igen, det gjorde Michael Hansen desværre ikke. Hans Ladefoged, der var bisidder for Per Gremstrup var temmelig utilfreds med det sorte flag – det endte med at koste en bøde på 500 kr. for usportslig optræden overfor løbsledelsen. 

Morten Rasmussen fra SKK lå på en 3. plads i 2. finaleheat, da han oversatsede for enden af langsiden, og endte i sandet. Alt i alt et meget dramatisk 2. finaleheat.

Poul Larsen fra TMSK kørte til gengæld meget stabilt i alle 4 finaleheat. I 3. heat fik han endda et meget stort forspring ned til Henrik Vedel Olsen fra KKK, som dog næsten nåede at indhente ham igen.

Kurt Lorenz fra GGK var ikke med helt fremme i de første heat, men kørte sig stille og roligt længere frem. Finn Hornstrup – den eneste i top 5 på over 60 år – kørte sig meget stabilt til en fuld fortjent femteplads.

Top 5 i Old boys blev som følger:

Nr. 1: Poul Larsen, TMSK, Monza
Nr. 2: Henrik Vedel Olsen, KKK, CRG
Nr. 3: Per Gremstrup, MKK, Swiss Hutless
Nr. 4: Kurt Lorenz, GGK, Trulli
Nr. 5: Finn Hornstrup, GGK, Swiss Hutless

Åbent løb i Formel Junior
Der blev kørt åbent løb i Formel Junior om søndagen, hvor National A og Old Boys kørte deres finaler. Der var 25 Formel Junior til start, og som altid var der tæt kamp om pladserne i hele feltet.

Top 5 i Formel Junior blev som følger:

Nr. 1: Kevin Magnussen, LUG, Birel
Nr. 2: Dennis Lind, HGK, CRG
Nr. 3: Nikolaj Møller Madsen, SKK, Dino
Nr. 4: Jesper Egebart, GGK, Kosmic
Nr. 5: Nichlas Türrel, GGK, CRG

Mange andre gjorde det godt
Ud over de 5, der endte i top 5, var det især Bo Sørensen fra GGK, Dennis Hartmann fra SKK, Michael Kristensen fra SKK, Jonas T. Jensen fra GGK, Lasse Neuchs fra RGKK og Jacob Kristensen fra KKK, der blandede sig i striden om de første pladser.

Bo Sørensen startede som nr. 4, men røg af banen i 1. sving efter starten på første heat, og kunne derfor bruge de næste to heats på at køre sig frem i feltet. Jesper Egebart blev to gange i samme heat presset af banen af Dennis Lind, som da også indkasserede en advarsel – dog uden, det fik indflydelse på resultatet.

Se alle resultater fra løbet på grindstedgokartklub.dk

Se – og bestil – billeder fra løbet på photo-d.com

Scroll til toppen