Spænding til Rotax Nordic i Ikast

Der var pæne deltagerantal til Rotax Nordic Championship i Ikast, som på trods af navnet stadig kun har danske deltagere. Der blev også kørt godt race, og det lunefulde sommervejr fik sat sit præg på finalerne.

Rotax DD2 – 20 deltagere

Mads R. Thomsen var ellers startet weekenden med at sætte tiden, efterfulgt af en stærkt kørende Martin Nielsen og Jan Andreasen. Mads gjorde også rent bord i de indledende heats, så han startede på pole position til prefinalen, mens Jan Andreasen besatte andenpladsen, efterfulgt af Thomas  Smith, Christian Sørensen og Martin Nielsen i det samlede resultat efter de indledende heats.

I prefinalen var blev kørerne overrasket af regnen, så de måtte kæmpe med slicks på den våde bane. Mads, Jan og Thomas holdt de tre første pladser, mens Marc Dueholm fik kørt sig foran Christian Sørensen og Martin Nielsen var nede som nr. 10.

Til finalen var banen våd fra starten af heatet, og Mads startede ud med at lægge sig i front igen. Det holdt dog ikke så længe, da Marc Dueholm havde fået sat karten helt rigtigt op til den våde bane, og på anden omgang af løbet tog føringen. Thomas Smith var røget af banen i første sving, og kommet ned bagest i feltet. Efter 4 omgange fik Christian Sørensen også overhalet Mads, og satte nu jagten ind på Marc, der havde fået et forspring.

I mellemtiden havde Nicolaj Christensen fået kørt sig forbi Jan Andreasen, og kæmpede derefter i flere omgange for at komme forbi Mads R. Thomsen. Efter flere forsøg lykkedes det Nicolaj at komme forbi, og holde Mads bag sig. Med ca. 4 omgange tilbage af løbet var Christian Sørensen hurtigste mand på banen, og han gjorde da også ihærdige forsøg på at komme forbi en meget defensivt kørende Marc Dueholm.

Det lykkedes Marc at holde Christian bag sig, så top 5 i den generelle stilling i DD2 klassen blev:

1. Marc Dueholm, DR Kart
2. Christian Sørensen, DINO
3. Nicolaj Christensen, DINO
4. Mads R. Thomsen, Birel Art
5. Jan Andreasen, Birel Art

Nicolaj Christensen blev dermed vinder af XL klassen, mens Jan Andreasen blev vinder af Master klassen i DD2.

Rotax Senior og Super Senior – 15 deltagere

Ud af de 15 kørere i Senior klassen var der 3 Super Senior kørere: Lasse Andreasen, Mads Holm Hansen og Dennis Ladefoged. I tidtagning og indledende heats kørte alle 15 sammen, og selvom de tre Super Senior kørere var forrest i tidtagningen (i nævnte rækkefølge), så viste både tidtagning og indledende heats at det er og bliver nonsens at køre klasserne selvstændigt så længe der er så få deltagere i Super Senior.

I tidtagningen var Mads Vester og Marcus Simonsen hhv. nogle hundrededele og 1/10 sek. efter Dennis Ladefoged, som var sidste mand af de 3 Super Senior kørere. I den samlede stilling efter de indledende heats var Lasse Andreasen forrest efter 3 sejre og en 14. plads. Herefter kom Marcus Simonsen, Brian S. Larsen, Mads Vester, og så Mads H. Hansen og Dennis Ladefoged som nr. 5 og 6.

Herefter kørte de separate løb i prefinale og finale. I Super Senior prefinalen vandt Dennis Ladefoged, men i finalen var stillingen den samme som efter tidtagningen:

1. Lasse Andreasen, Kosmic
2. Mads H. Hansen, Tony Kart
3. Dennis Ladefoged, Birel Art

I Senior klassens finale var der imidlertid mere dramatik.

Starten gik med Mads Vester og Marcus Simonsen i forreste række, efterfulgt af Brian S. Larsen og Emil A. Sørensen. Marcus Simonsen havde sat nyt tændrør i til den våde finale, og det spillede ikke, så han dumpede tilbage i feltet med en spruttende motor, mens Brian S. Larsen havde valgt det helt rigtige dæktryk til starten af finaleracet, så han tog starten og fik kørt sig til et stort forspring i løbet af de første omgange.

Marcus Simonsen fik dog mere og mere fart i karten, og efter 9 omgange havde han indhentet og overhalet Brian S. Larsen. Herefter så Marcus sig ikke tilbage, og kørte sikket over målstregen, så top 5 i Senior klassen blev:

1. Marcus Simonsen, Birel Art
2. Brian S. Larsen, RK Kart
3. Søren Pedersen, Exprit
4. Mads Vester, Birel Art
5. Sebastian Poulsen

Rotax Junior – 22 deltagere

Emma Weinreich havde rigtig god fart i karten, og det beviste hun med hurtigste tid i tidtagningen, vinder af alle de indlende heat og sejr i prefinalen, men så gik den desværre ikke længere for Weinreich der udgik i finalen. En hurtig kørende Mikkel Tygesen tog en rigtig flot sejr foran Mads Riis der fulgte ham tæt til stregen. Bronzen gik til Kaj Shubert i hans MS Kart. Mens hjemmebanekøreren Martin Haritz kørte en 4. plads hjem foran Kevin Brandsborg på 5. pladsen.

Her er top 5 i Rotax Junior:

1. Mikkel Tygesen, Birel Art
2. Mads Riis, Tony Kart 
3. Kaj Shubert, MS Kart
4. Martin Harritz, CRG
5. Kevin Brandsborg, Tony Kart

Rotax Mini – 21 deltagere

I Rotax Mini klassen overraskede hjemmebanekøreren Magnus Dannesboe med at tage titlen foran den ellers stærkt kørende Julie Friis, som har kørt en suveræn første halvdel af sæsonen

Magnus Dannesboe og hans team AP Performance ramte rigtigt i finalen på hjemmebanen, og tog sejren i Rotax Mini klassen. Magnus tog sejren foran en ellers suveræn Julie Friis, som stort set har været urørlig i den første halvdel af sæsonen, men hjemmebanekøreren fik skovlen under hende. Bronzen gik til Nicolaj B.S Hansen, som kom i mål 15 sekunder efter vinderen. 4. pladsen gik til Lasse Ploeg foran Mingus Falk på 5. pladsen.

Her er top 5 i Rotax Mini:

1. Magnus Dannesboe, CRG
2. Julie Friis, Tony Kart
3. Nicolaj B.S. Hansen,  
4. Lasse Ploeg, Kosmic 
5. Mingus Falk, Dino

Rotax Micro – 17 deltagere

Marcus B. Topp tog titlen som Nordiskmester 2016 i den yngste klassse på Rotax stammen

Marcus B. Topp blev nykåret Nordiskmester i Rotax Micro klassen, og det gjorde han foran den ellers super hurtige hjemmebanekører og førende i DM Marius Kristiansen der sluttede på 2. pladsen. Malte V. Hansen kørte en ritig flot finale og tog rigtig flot oh sikkert bronzen foran Daniel Jessen og Magnus Pedersen på 4 og 5. pladsen.

Her er top 5 i Rotax Micro:

1. Marcus B. Topp, Tony Kart 
2. Marius Kristiansen, Tony Kart
3. Malte V. Hansen, Kosmic 
4. Daniel Jessen, Birel Art
5. Magnus Pedersen, CRG


Du kan finde alle resultater fra den 11. udgave af Rotax Nordic Championship på speedhive.mylaps.com.

Scroll til toppen