Stærkt KZ2 felt til Dansk Super Kart 2014

26 KZ2 kørere stillede op til første afdeling af Dansk Super Kart 2014, som blev kørt i København den 26-27. april. Der var flere “nye – men gamle kendinge” i klassen, og der blev givet gas fra start til slut.

Her går starten til lørdagens KZ2 finale med Jonas Hansen (3), Jacob B. Sørensen (111), Mads Bild (63) og Thomas Dam (53) på de første to rækker. De 4 kørere var weekenden igennem blandt de mest dominerende kørere i klassen.

Mange om buddet i de forreste rækker

Omgangstiderne blandt de forreste i feltet var generelt meget tæt – ofte med 6 – 10 kørere inden for 1/10 sek. Jonas Hansen startede lørdagen suverænt, ved at vinde tidtagningen og de to indledende heat, men i finalen glippede starten, og det blev Thomas Dam, der løb med sejren, skarpt forfulgt af Mads Bild, mens Jonas måtte nøjes med 3. pladsen.

Sidste års dobbeltvinder fra Dansk Super Kart i København, Toke Christensen havde en dårlig start på weekenden, men fik sig alligevel kørt godt op, og sluttede lørdagen på 4. pladsen.

Kasper Hansen og Nikolaj Larsen havde også været stærkt kørende hele dagen, og sluttede på 5. og 6. pladsen. Herefter fulgte Jakob B. Sørensen, som startede finalen fra en 2. plads, men røg af forenden af langsiden på første omgang, og måtte kæmpe sig op fra bagest i feltet.

Michael Sørensen, norske Joakim Vestli og Stefan S. Lauritsen tog de sidste pladser i top-10, mens en af sidste års frontrunnere – Lasse Poulsen var forvist til 11. pladsen.

Thomasdam -madsbild -640x 300-1

Thomas Dam (53) og Mads Bild (63) var på podiet om lørdagen og gennemførte ikke om søndagen.

Nye ansigter forrest i søndagens løb

I søndagens tidtagning var Jakob B. Sørensen igen med helt fremme – denne gang endda allerforest. Jonas Hansen kom ind 7/1000 sek. efter Jakob Sørensen, mens Jakob Kristensen tog tredjepladsen med 6/100 op til Jonas.

Mads Bild var nr. 4, mens lørdagens vinder, Thomas Dam, var nede på 8. pladsen, og Toke Christensen havde problemer og sluttede tidtagningen som nr. 22.

Nye i klassen – men gamle kendinge

Jacob Kristensen fik debut i KZ2 klassen ved weekendens løb i København. Han har holdt nogle års pause (siden 2007 eller 2008 så vidt jeg husker), men er en af de kørere, der fulgtes med et stærkt “kuld” af kørere gennem Cadetti, Formel Junior, Pop2 og ICA Junior – heriblandt Michelle Gatting, Nicolaj Møller Madsen og Jacob Nørtoft.

Jacob har altid været hurtig på Københavns gokartbane, og i weekenden viste han, at han også magtede det i en gokart med gear. Jacob har også genoptaget sit tidligere mangeårige samarbejde med J.S. Racing, da han stillede op i en CRG kart.

Jacobkristensen 640-1

Jacob Kristensen brugte lørdagen til at finde sig til rette i feltet, og få tiderne ned på top-5 niveau. Om søndagen viste han så for alvor tænder, da han satte sig på 3. pladsen i tidtagningen – og den placering tog han også i søndagens finale.

Michaelringstroem 640-1

Michael Ringstrøm har også holdt nogle års pause fra gokart, men er nu vendt tilbage til KZ2 klassen i en Exprit kart fra Kea Racing med Vortex motor. Det var ikke lige Michaels weekend, da han udgik fra både 2. kval. heat og lørdagens finale, hvorefter han ikke deltog om søndagen.

Meget spændende og dramatiske heats om søndagen

Jacob B. Sørensen, der havde været meget uheldig om lørdagen, fortsatte den gode stil fra søndagens tidtagning med at vinde første kval. heat, efterfulgt af Mads Bild, Thomas Dam, Joakim Vestli og Casper Brynnum. Jonas Hansen udgik af første heat, med én omgang tilbage, mens det “kun” lykkedes Toke at køre sig frem til en 15. plads.

2. kval. heat blev vundet af Jonas Hansen foran Jakob B. Sørensen, Michael Sørensen, Mads Bild og Jacob Kristensen. På de efterfølgende pladser kom Patrick B. Hansen, Lasse Poulsen (der kun blev nr. 17 i første heat), Thomas Dam, Casper Brynnum og Joakim Vestli.

I søndagens finale kørte Thomas Dam og Jonas Hansen sammen på 2. omgang. Jonas måtte udgå, og Thomas Dam fik det sorte flag, og så var de begge ude af spillet om søndagens podiepladser.

Mads Bild benyttede lejligheden til at lægge sig i spidsen af feltet, men var skarpt forfulgt af Jakob B. Sørensen. Ca. halvvejs i løbet så det ud som om Jakob Sørensen kørte Mads af banen, men det viste sig at være et ødelagt stempel, der havde taget kraften ud af Mads’ motor, så han måtte udgå.

Nu var Jakob B. Sørensen så i front, men Patrick B. Hansen fik overhalet ham, og kunne køre søndagens finalesejr i hus knap et sekund foran Jacob B. Sørensen. På tredjepladsen kom KZ debutanten Jacob Kristensen, og efter ham Casper Brynnum, Lasse Poulsen, Toke Christensen, Michael Sørensen, Andreas Birkbak, Nicolai Pedersen og Dennis Pedersen.

Måske en overvejelse værd?

Kun 11 ud af de 24 startende i lørdagens finale gennemførte løbet – resten udgik eller blev flaget ud. Dette endda på trods af, at kun 3 af de 8 XL / OB deltagere, der stillede op ved sidste års løb var med i løbet.

På grund af banens størrelse skal KZ kørerne vælge mellem at bruge den gearing, de normalt kører med og så nøjes med at bruge 5 af de 6 gear på karten, eller også skal de have en meget lav gearing på, for at bruge alle 6 gear.

Personligt synes jeg ikke KZ klassen burde køre Dansk Super Kart løb på de små baner som København, Rødby og Søndersø – uanset hvor hyggeligt jeg så iøvrigt synes det er at komme på disse baner.

Jeg synes også det er lidt underligt at man på den ene side gør det mindre attraktivt for OB / XL kørerne at deltage i løbet, men så alligevel har en selvstændig førerklasse med kun ganske få kørere i. Hvorfor ikke enten helt sige at Super Kart det er kun for KZ, så alle der vil køre med kører på samme vilkår i samme klasse – eller holde fast i at OB/XL får lov at køre en selvstændig finale, så de slutter hver dag med deres eget race, og ikke er med til at skabe yderligere dramatik i den almindelige finale.

Janfaurskov -peterdyhr 640-1

Jan Faurschour (20) og Peter Dyhr (24) var, sammen med Henrik Højman de eneste 3 deltagere i KZ OB/XL.

Du kan se (næsten) alle resultater fra weekenden på amigoo.se.

Se den samlede stilling i Dansk Super Kart for KZ klassen her

FIA NEZ Cup 2014

Løbet i København talte samtidig til FIA NEZ Cup 2014, som køres over 3 afdelinger:

6. afd. Kongsberg, Norge – 13-14. september

Endelig er der det officielle FIA NEZ Mesterskab, som afholdes den 8-10. august på Rudskogen i Norge.