Super godt arrangement i Racehall

Stjernerne viste deres værd til SuperStars of Karting i Racehall lige før nytår, da de to CRG fabrikskørere Jean-Philippe Guignet og Jonathan Thonon blev nr. 1 og 3 i 75 kg klassen. Det var dog meget tæt på at Fynske Jannik Nielsen løb med sejren foran stjernerne.

Her er en del af de udenlandske topkørere samlet i Racehall – fra Venstre: Gary Catt, Jean-Phillipe Guignet, Jonathan Thonon, Oliver Rowland, Christoffer Maes og Thomas Hillsdon.

For tredje år i træk havde Henrik Simonsen arrangeret et et stjernetræf af format i Racehall i Århus. En stor del af den Danske gokartelite var samlet til racet, samtidig var det lykkedes at få en del udenlandske topkørere med til løbet, og det var helt klart med til at skabe ekstra spænding.

Selvom man ikke kan sammenligne et race i udlejningskarter med et race i rigtige racekarter, så var det tydeligt at mange af topkørerne også befandt sig langt fremme i rækkerne. Både til tidtagning og heats blev gokarterne fordelt tilfældigt, så de forskelle der er på karterne blev udjævnet så meget som muligt.Jannik Nielsen fra Søndersø Karting Klub vandt alle sine heat indtil den sidste og afgørende finale, hvor han måtte ‘nøjes’ med rigtig flot andenplads, imellem de to CRG fabrikskørere og foran knap 80 andre gode kørere.
I 100 kg klassen var der også masser af prominente gæster – heriblandt Henrik Lundgaard og Michael Outzen fra DTC (Jan Magnussen havde meldt sin ankomst, men blev forhindret). Der blev gået til stålet i hele feltet, men der var nu også tid til hygge – her er det (fra venstre) Torben Hansen, Peter Dyhr og Henrik ‘Røde’ Thomsen.

I 100 kg klassen var det Robert Christensen, som var hurtigst fra start til slut, og på 2. pladsen i den samlede stilling kom den tidligere topkører og nu anerkendt motortuner Ole Haugaard. På 3. pladsen i 100 kg klassen viste Michael Hansen, at hans sejr i klassen sidste år ikke var et tilfælde.

I 55 kg klassen var det også flere af topkørerne fra udendørs banerne, der var i spidsen – mest suveræn var Jannick Flygenring, der da også vandt det samlede løb. Både Christian Sørensen og Max Klinkby Silver vandt dog et heat, og ud over Nicolas Beer og Nicklas Wenzel var Andreas S. Hansen og Christian Bossow også med i topstriden fra start til slut. Andreas og Bossow sluttede som nr. 6 og 7.

Her er top 5 i de 3 klasser, der deltog i racet om søndagen

55 kg
1 Jannick Flygenring
2 Christian Sørensen
3 Max Klinkeby Silver
4. Nicolas Beer
5. Nicklas Wenzel

75 kg
1. Jean-Philippe Guignet
2. Jannik Nielsen
3. Jonathan Thonon
4. Robert Schlunssen
5. Gary Catt

100 kg
1. Robert Christensen
2. Ole Haugaard
3. Michael Hansen
4. Michael Outzen
5. Mike Mathiesen

Du kan se alle resultater her på mylaps.com

Du kan også se videoreportage fra TV2 Sporten her – sporten.tv2.dk

Team Vinder 2008

Arne Toft Racing 2
Jean-Philippe Guignet
Jonathan Thonon
Allan Simonsen
Michael Outzen

Bedste tid 53,804 Max Klinkeby Silver

Mandag blev der kørt Rotax Grand Prix efter speedway modellen, samt Rotax Lemans mandag aften. Her deltog flere af de internationale stjerner også, ligesom nogle af topkørerne fra søndagens løb deltog.Mandagens Rotax løb var debut for den nye Danske gokart – Jasmin Kart – og det blev en stor succes, da Søren Andersen (th.) og Kasper H. Jensen (tv.) blev hhv. nr. 1 og 3 i Grand Prix løbet. Det var til stor glæde for teamchef og udvikler af Jasmin karten Allan Guldborg (i midten bag ved karten).

Der blev kørt en masse spændende heats i løbet af dagen – det så ud til, at speedway konceptet fungerede godt. Lemans var også vellykket.

Resultatet af søndagens løb blev som følger

Rotax Max Junior
1. Jannick Flygenring, Tony-kart
2. Nicolaj Jacobsen, Mach 1
3. Martin Høgh, EKS
4. Niklas Dall Knudsen, Mach 1

Rotax Max Senior
1. Søren Andersen, Jasmin Kart
2. Jean-Philippe Guignet, CRG
3. Kasper H. Jensen, Jasmin Kart
4. Nicolai Kristensen, Mach 1

Le mans

1. Tony-kart Racing (Gary Catt Oliver Rowland) 106 laps
2. CRG-Racing (Jean-Philippe Guignet Kasper Dalby) 105
3. RS-Competition (Nicolai Kristensen Niklas Dall Knudsen Jannie H. Johansen Robert Schlünssen) 105 laps

Bedste omgangstid

1. Jean-Philippe Guignet, CRG 42,317
2. Oliver Rowland, Tony-kart 42,354

Scroll til toppen