Tæt kamp om mesterskabet til det sidste

Frederik Vesti og Emil Dose måtte kæmpe om titlen til det sidste. Vesti trak det længste strå og kunne søndag brøste sig af titlen som DASU mester i KF Junior.

I weekenden blev de sidste to afdelinger af DASU mesterskabet i KFJ kørt i Thy. Her blev der kørt om hvert eneste point, og det var  en tæt kamp mellem de to førende Frederik Vesti og Emil Dose lige indtil sidste time.

KF Junior-Feltet var fint repræsenteret med 17 kørere. Inden løbet i Thy stod det klart at duellen skulle udkæmpes mellem Vesti og Dose, for kun 1 point skilte de to. Om lørdagen var det Emil Dose der overordnet var bedste mand og hentede flest point, dette gav ham også et forspring til Vesti forud for søndagens race. I lørdagens finale var det nemlig Emil Dose der suverænt kunne køre en sejr hjem foran en uhyggelig hurtig Mikkel Höyer og Noah Watt på tredjepladsen. Vesti sluttede på en 4. pladsen, tæt forfulgt af Mads E. Hansen der altid klarer sig rigtig godt på den nordjyske bane.

Om søndagen var det Frederik Vesti der trak det længste strå. Han havde en flot tidtagning hvor han var andenhurtigst, mens han også i sine heats klarede sig flot med en 1. og 3. plads. I finalen fik han en god start, og efter feltet bag ham lavede lidt tumult sikrede han sig et godt hul og kunne holde føringen køligt i mål. Dermed sikrede han sig også mesterskabet med 26 point foran Emil Dose på andenpladsen og Noah Watt på tredjepladsen i det samlede DASU mesterskab.

Top 3 finale lørdag

1. Emil Dose
2. Mikkel Höyer
3. Noah Watt

Top 3 finale søndag

1. Frederik Vesti
2. Mikke Höyer
3. Noah Watt

Mikkel Höyer var en af dem som virkelig var i topform i Thy. Den unge Praga-kører leverede det ene selvsikre resultat efter det andet, og det må siges at han er vokset rigtig meget i år. Med en andenplads i begge finaler rykker han også op på en samlet 5. plads i DASU mesterskabet, der også betegnes som DM for KF Junior. Noah Watt var ramt af lidt uheld et par gange, men alligevel fik han kæmpet sig frem til to 3. pladser i finalerne til trods for nogle svære startplaceringer. Han var ydermere også polesitter i søndagens våde kvalifikation – hvilket altsammen sikrede Watt nogle gode point til mesterskabet, både DASU mesterskabet men også DSK og Talent Cuppen hvor han er placeret som toer i begge sidstnævnte.

MikkelHoyer_KFJ_Thy.jpg
Mikkel Höyer #21 har virkelig fundet sit spændingspunkt. Foto: Janni Storm

Desværre blev der regnet forkert på finaledagen, og derfor er 2. og 3. pladserne i DASU mesterskabet blevet præmieret forkert. Noah Watt blev præmieret som toer, mens Emil Dose blev præmieret som treer – hvilket selvfølgelig er omvendt. Dose tog det i stiv arm og agerede meget professionelt med et smil på læben til trods for, at han selvfølgelig skulle være blevet hyldet som sølvvinder.

Frederik Vesti kan nu høste et DASU mesterskab, dette sker forud for de to sidste afdelinger i Søndersø. Her skal mesterskaberne i Dansk Super Kart og Talent Cuppen afgøres – begge med Vesti i front.

DASU mesterskab KF Junior 2014

1. Frederik Vesti – 249 point

2. Emil Dose – 223 point

3. Noah Watt – 201 point

4. Michael Christiansen – 163 point

5. Mikkel Höyer – 138 point

6. Cato Poulsen – 102 point

7. Lasse Karlshøj -100 point

8. Julius Lassen – 94 point

9. Marcus B. Lange – 82 point

10. Jonas Nielsen – 74 point

Hele mesterskabsstilingen findes på MyLaps.com her.

Mesterskabsstillingen for Dansk Super Kart KFJ findes her.

Mesterskabsstillingen for Talent Cup KFJ findes her.

Scroll til toppen