Tre danskere på podiet i Oschersleben

Det lykkedes både Nicklas Nielsen, Kevin Rossel og Jonas Nielsen at køre podiepladser hjem til den tredje afdeling af tysk mesterskab på Oschersleben.

Det danske flag blev hejst hele fire gange til den tredje afdeling af Tysk Mesterskab på Oschersleben. Nicklas Nielsen var på podiet to gange mens også Kevin Rossel og Jonas Nielsen betrådte de gyldne podietrin i løbet af weekenden.

I alt var 10 danske kørere til start i klasserne KF og KF Junior. I KF klassen var det Nicklas Nielsen, Kevin Rossel, Alexander Müller, Kristian Thorsen, Peter Bøllingtoft, Andreas Jochimsen og Nicolai Kjærgaard mens det i KF Junior var Casper Røes, Jonas Nielsen og Mikkel Höyer. Der resterer stadig to afdelinger af serien, og disse bliver kørt på Kerpen og Genk i September og Oktober.

KF

Kevin Rossel havde en rigtig god weekend i det tyske. Han startede ud med at være hurtigste mand i lørdagens kvalifikation, og sikrede sig dermed fornem poleposition til heatsene. Her klarede han sig også til UG, hvor det blev til en sejr og en andenplads. En andenplads der desværre senere blev fjernet, fordi der manglede en magnet på karten. Kevin tog situationen i stiv arm, og sikrede sig et godt resultat i race 1, hvor han kørte sig fra 18. pladsen og frem til 6. pladsen. Med en startplacering som 6’er i andet race lykkedes det ham at køre sig frem i toppen og slutte weekenden af på en 3. plads. Sæsonens første pokal som falder i god jord hos Kevin selv. “Taget i betragtning at jeg blev diskvalificeret igår (lørdag red.) så er jeg bare sindssyg glad for at jeg endelig kan høste lidt af sæsonens hårde arbejde.”

Men ikke kun Kevin høstede pokaler denne weekend. Nicklas Nielsen kørte også med til løbet og han kunne snuppe hele to pokaler. Nicklas var hurtigst i sin gruppe da kvalifikationen blev kørt lørdag, og samlet set var han 3’er på tiden. I heatsene blev det til to andenpladser og derfor et glimrende udgangspunkt for race 1 søndag. Her kørte han weekendens første pokal hjem med en flot 4. plads, mens han i race 2 kæmpede godt med om sejren men også sluttede på en 4. plads. To pokaler til samlingen for den unge dansker, der om få uger kører sidste afdeling af EM hvor han i øjeblikket fører stillingen.

Kristian Thorsen var rigtig godt med i lørdagen kvalifikation hvor han kvalficerede sig på 6. pladsen. I race 1 og 2 var han desværre uheldig og blev bl.a. kørt af i andet race, hvor han måtte udgå fra. I Race 1 blev det til en 17. plads.

I søndagens første race blev de resterende danske kørere placeret som følgende: Alexander Müller sluttede på 14. pladsen, Kristian Thorsen 17. pladsen, Nicolai Kjærgaard 21. pladsen, Andreas Jochimsen på 22. pladsen og Peter Bøllingtoft 28. pladsen. I Race 2 sluttede Andreas Jochimsen på 10. pladsen, Nicolai Kjærgaard på 12. pladsen mens Peter Bøllingtoft, Kristian Thorsen og Alexander Müller udgik.

KF Junior

Hos KF Juniorerne var Casper Røes, Jonas Nielsen og Mikkel Höyer til start af danske kørere. I lørdagens kvalifikation var Jonas Nielsen 6’er på tiden, mens Capser Røes var 10’er og Mikkel Höyer 40’er. Efter heatsene var det Casper Røes der havde klaret sig bedst med sin 8. og 7. plads I Race 1 sluttede Jonas Nielsen på 11. pladsen, Røes på 14. pladsen og Höyer på 24. pladsen. I andet race lykkedes det Jonas Nielsen at nå pokalerne, hvor han nemlig sluttede på en 5. plads. Røes sluttede på 18. pladsen og Höyer på 26. pladsen. Her er det dog værd at nævne, at Höyer formåede at køre sig fra 26. startplacering og frem på en 16. plads, men en tidsstraf på 10 sekunder sendte ham altså ned på 26. pladsen igen. Super ærgerligt for danskeren der virkelig har fået vist hvad han kan til sine seneste par løb.

Det er samlet set Martijn Van Leeuwen der fører i KF, mens Enaam Ahmed fører i KF Junior.

Alle resultater fra KF findes her.

Alle resultater fra KF Junior findes her.

Alle KZ2 resultater findes her.

Scroll til toppen