Tyveri til ellers flot løb i Thy

Årets første store danske løb – Peugot Super Kart 2005 – er overstået. Der var masser af action i Thy. Michael Christensen var suveræn i ICA Junior, men blev indimellem presset godt af Johan Jokinen og Marco Sørensen. Johan fik frarøvet en podieplads om lørdagen på grund af en fejl fra løbsledelsen. Ellers var det et meget vellykket løb.

Her er ICA Junior podiet efter søndagens finale – Michael K. Christensen, Johan Jokinen, Marco L. Sørensen, Søren Mosebo og Kevin Magnussen.

I lørdagens finale lå Johan Jokinen på en 3. plads – skarpt forfulgt af debutanten Kevin Magnussen. En official mente at have set at Johans kædeskærm var gået løs, hvorfor han blev flaget ud for teknisk defekt med 2-3 omgange tilbage. Da han kom ud kunne man se, at der ikke var noget galt, men da var hele feltet kørt, og han sluttede finalen på en meget skuffende 17. plads.

Løbsledelsen har efterfølgende erkendt fejlen, og beklaget episoden. Det er nok kun en ringe trøst for Jokinen, men det er trods alt menneskeligt at fejle, og flot at erkende en fejl. Det skal dog bemærkes, at Marco Sørensen i samme heat fik lov at køre 6-8 omgange med en tydelig fejl på udstødningen.

ICA
De første 3 på podiet i ICA klassen var de samme både lørdag og søndag: Christian L. Markussen, Julian Mengers og Dennis Petersen. Om lørdagen var det Robert Schlünsen og Casper Lind Poulsen, der blev 4’er og 5’er, mens de pladser blev taget af Kenny B. Jensen og Patrick Zenka om søndagen.

Hvor skal vi hen du? Thomas Dam og Marc Hansen synes ikke om retningen på svinget for enden af langsiden i Thy. Sebastian Salinas blokerer så det ryger i baggrunden, men det var motoren der satte sig, og havde ikke noget med uheldet længere fremme at gøre. Sebastian havde en rigtig uheldig weekend, hvor bremsebelægningerne simpelthen faldt af 5 gange i løbet af weekenden.

ICA podiet i lørdagens løb – Christian L. Markussen, Julian Mengers, Dennis Petersen, Robert Schlünsen og Casper Lind Poulsen.

ICC
Henrik Lilja var en suveræn vinder af ICC klassen både lørdag og søndag. Toppen blev derudover især præget af Roger Nissen, Michael Bo Andersen, Jesper R. Sørensen og Anders Bjørn Nielsen.

Søndagens ICC podie, Henrik Lilja, Roger Nissen, Jesper R. Sørensen – nr. 4 og 5 mangler jeg desværre navnene på lige nu – de kommer snart på.

Cadetti
Der var åbent løb for Cadetti klassen (8-10 år) om lørdagen. Der var ikke mindre end 20 kørere, der havde taget den lange vej til Thy, og der blev vist meget flot kørsel af de unge kørere. Løbet blev præget af 5 meget stærke kørere fra Korsør Karting Klub, som tog sig af de 5 første pladser. Det var – Nicolas Beer, Andreas S. Hansen, William Rimkratt-Wilkowsk, Jannick Flygenring og Andreas Friis Larsen. Christian Bossow blev nr. 5 i tidtagningen, og kom ind på 6. pladsen lige efter Korsør kørerene. Det bliver spændende at følge de unge kørere fremover.

Her er de glade Cadetti kørere, hvor der både var pokaler til vinderne og t-shirts til alle.

Rotax Max
Søndag var der åbent løb for Rotax Max (Senior og Heavy). Her var der 19 tilmeldte kørere, som fik afprøvet evnerne i både regnvejr og solskin. Dennis Ladefoged blev en suveræn vinder af løbet, som blev efterfulgt af Claus Madsen, Allan Vestergaard, Dennis Knudsen, Clemens Riis og Jim Brinkbæk.

Rotax Max podiet – vinderne er nævnt ovenfor.

Der var kun to af de tunge drenge i Rotax Max Heavy. De så ud til, at det havde været et rigtig godt løb, så man kan jo håbe på flere deltagere næste gang. Der var ellers også 6 tilmeldte, men de 4 af dem havde måske ikke lyst til at køre i regnvejret om søndagen.