26 deltagere i KZ2, 21 i DASU/DINO Talent Cup, 21 i Cadett Junior og 3 i KF2 National var mødt frem til 1. og 2. afdeling på Thy Karting Center, hvor der blev kørt meget godt race fra fredag til søndag.

På billedet går starten til et Cadett Junior heat med Christian Lundgård (5), Marcus B. Lange (14) og Asbjørn F. Rasmussen (91) i front. Christian Lundgaard var hurtigst i Cadett Junior fra start til slut. Foto: Karting i Billeder.

Lyden af de små 60 ccm 2-takts racermotorer og de større 125  ccm KF- og gearmotorer er skøn musik på en forårsdag med næsten vindstille, blå himmel og solskin på det flotte baneanlæg ved Thy Karting Center.

Sådan startede Dansk Super Kart weekenden til fredagens træning, og mens lyden af racermotorerne fortsatte både lørdag og søndag, så bød lørdagen på en del regn, mens søndag blev klart, tørt – men koldt og blæsende.

Cadett Junior – 21 deltagere

Der blev kørt rigtig flot race af de unge kørere i Cadett Junior klassen, og på trods af det skiftende vejr om lørdagen var det de samme kørere, som dominerede i front af feltet det meste af weekenden.

Man kan godt se at en stor del af de unge kørere (10-14 år) er startet med at køre race allerede fra 8-års alderen eller endnu tidligere. Selvom der også var adskillige uerfarne kørere med, blev der kørt rigtig flot race.

Lørdagens finale blev kørt i regnvejr med Michael Christiansen som vinder. Casper Eriksen fik en 3 sek. tidsstraf for en advarsel, men beholdt sin 2. plads, mens Christian Lundgaard kørte hurtigste omgangstid, men måtte nøjes med 3. pladsen.

I søndagens finale lykkedes det Christian Lundgaard (der igen var hurtigste mand), at komme ind som nr. 2 – men han blev efterfølgende diskvalificeret, og måtte se medaljeoverrækkelserne som tilskuer. Michael Christiansen tog igen sejren, efterfulgt af Casper Eriksen og Philip Vollstet.

dsk1_cjunior_ceriksen-madshansen620

På billedet ovenfor er Casper Eriksen (20) og Mads E. Hansen (46) i tæt duel. Foto: Karting i Billeder.

Dino / Dasu Talent Cup – 21 deltagere

På trods af lidt færre deltagere end i 2011, blev der igen kørt rigtig godt race i DASU / DINO Talent Cup klassen. Også i denne klasse var der en blanding af erfarne og uerfarne kørere.

I lørdagens tidtagning var de første 3 kørere kun adskilt af få hundrededele, hvorefter der så var et spring på 5/10 sek. til nr. 4. Frederik Scandorff var dog urørlig i samtlige heats og finaler, og har dermed lagt sig suverænt i spidsen for det samlede mesterskab.

Fschandorff _front 620

Frederik Schandorff (99) vandt samtlige heats, og kørte hurtigste tid i begge finaler. Foto: Karting i Billeder.

Daniel Lundgaard var ligeså stabil på 2. pladsen, og selvom han fik en 3 sek. tidsstraf i søndagens finale, var han langt nok foran til at bevare 2. pladsen. Casper Pilgaard tog en sikker 3. plads om lørdagen, men måtte afgive denne til Mathilde Langenberg, der også kørte godt hele weekenden.

På de følgende pladser var der en del kamp om pladserne, hvor de sidste 4-5. pladser blev fordelt mellem Mikkel Jensen, Camilla Willum og Asger Amor.

Talentcupstart620

Her går starten til et heat i DASU / DINO Talent Cup, med Daniel Lundgaard (8), Asger Amor (57), Mathilde Langenberg (yderst med rød hjelm) og Andreas Orloff (7) i front. Foto: Karting i Billeder.

KZ2 – 26 deltagere

De senere år har KZ2 klassen udviklet sig til at være det nationale flagskib i DASU regi. Henrik Lilja, der i mange år var dominerende i klassen har valgt at skifte til 250 ccm Super Kart (hvor han også gør det rigtig godt), Jan Christensen og Michael Sørensen er skiftet til DD2, mens kørere som Frederik H. Hansen og Dennis Petersen ikke kører længere.

Til gengæld har sidste års vinder Michael E. Christensen og tidligere års topkørere som Toke Christensen og Michael Bo Andersen både sidste år og i år fået konkurrence fra en række nye kørere, som gør at KZ2 klassen fortsat er et rigtig spændende bekendtskab.

Blandt de relativt nye kørere i klassen, som gjorde sig rigtig positivt bemærket til Super Kart løbet i Thy, vil jeg fremhæve:

Jonas Hansen, der kørte sidste afdeling af Super Kart i KZ2 i 2011, men ellers har kørt KF2. Han vandt begge finaler, og var en af de mest dominerende kørere hele weekenden.

Nikolaj Rasmussen, der har holdt pause fra karting i 4 år, og blev 3er i søndagens finale, hvor han også kørte hurtigste omgangstid.

Emil Andersen, der lige er rykket op fra Rotax Junior, og som en af de yngste kørere både fik en heatsejr og en 4. plads i søndagens finale.

Lasse Poulsen, der debuterede i KZ2 i 2011, hvor han blev samlet nr. 5. Han var især skarp i lørdagens regnvejr, hvor han kørte sig til pole positition til finalen, som han sluttede på 4. pladsen.

Marcus Boisen, der debuterede i KZ2 i 2011, hvor han blev nr. 10 samlet. Han var 5er på tiden om lørdagen, hvor han også så ud til at kunne have fået en top-5 placering i finalen, hvis han ikke var udgået i et kval. heat.

Alex Larsen, der også debuterede i KZ2 i 2011, hvor han sluttede som nr. 7. Han blev 5er i søndagens finale, og var med fremme hele weekenden.

Michael E. Christensen, Toke Christensen og Michael Bo Andersen viste også klassen, og var hele tiden med i kampen om top 5 placeringer. Michael Bo tog en 2. plads i lørdagens finale, hvor Michael E. blev 5er, mens Michael E. tog en 2. plads i søndagens finale, hvor Michael Bo måtte nøjes med en 8. plads.

Toke sluttede som 6er både lørdag og søndag – søndag kom han ellers ind som nr. 4, men fik en 3 sek. tidsstraf, der kostede ham 2 placeringer.

3 sek. tidsstraf i søndagens finale fik også Nikolaj Rasmussen, der kom ind som nr. 2, efter at have trukket fra Michael E. på 3. pladsen, og lukket et stort hul til Jonas Hansen i front. Efter tidsstraffen måtte han afgive 2. pladsen til Michael E. Christensen.

Kz 2start 2_620

Her går starten til et af de spændene kval. heats i KZ2. I front er Michael E. Christensen (80), Emil L. Andersen (87), Mads Bild (63) og yderst i billedet er Morten Nielsen.

Kz 2podie 620

Her er søndagens KZ2 podie: 1. Jonas Hansen, Maranello / Vortex. 2. Michael E. Christensen, Energy / Vortex. 3. Nikolaj Rasmussen, DINO / Maxter.

KF2 National kunne kun mønstre 3 deltagere – måske er det tid til nytænkning?

3 deltagere i KF2 National er rigtig sørgeligt at kigge på – og man undrer sig over, hvad de 17 kørere, der stillede op til Kart Cup Syd i Grindsted lavede i sidste weekend – ligesom man igen kan undre sig over at DASU ikke stiller krav om at de kørere, der støttes af DASU skal stille op til de største nationale løb.