Uheldig weekend for Mortensen til Euro Challenge

Martin Mortensen (billedet) fra tyske Kartschmie.de havde en ret så uheldspræget løbsweekend til 2. afdeling af Rotax Max Euro Challenge i Castelletto. Foto: RGMMC / Rotax Max Euro Challenge

Rotax Junior – 46 deltagere

Som altid var konkurrence utroligt hård i Junior klassen og specielt de britiske kørere er ret så dominerende i år. Tyske Andreas Estner fra RS Competition kæmpede rigtigt hårdt hele weekenden.

Med en kvalifikationstid som 38’er var det et lidt svært udgangspunkt for resten af weekenden. Andreas kom igennem sine to første kvalifikationensheats som 20’er og 18’er, mens at han i sit sidste heat havde fået lidt mere fart i karten og sluttede som 12’er. Dette var desværre ikke nok til at gå direkte i finalen, og Andreas måtte derfor en tur i Second Chance heatet, med en start placering som 10’er. Dette blev et rigtigt tæt heat, men desværre formåede Andreas ikke at advancere yderligere og sluttede dermed som nr. 10.

Top 3 i Junior finalen blev:

1. Dean MacDonald (GBR) – Aim Motorsport
2. Alex Charpentier (GBR) – Strawberry Racing
3. Fin Kenneally (GBR) – Aim Motorsport

Rotax Senior – 44 deltagere

Martin Mortensen var igen eneste kører til at forsvare de danske farver. En lidt skuffende tidtagning med 29. hurtigste tid gav et svært udgangspunkt for weekenden. Tiden var dog kun 39/100 fra pole, så det var ikke meget der manglede.

I de to første kvalifikations heat blev Martin ramt af uheld, da han var uforskyldt implaceret i sammenstød kort efter starten. Det blev derfor kun til placeringer som 18’er og 16’er. I det sidste kvalifikations heat slap Martin bedre igennem og kørte sig frem til en fin 9. plads. Desværre stod Martin á point med to andre, hvor Martin havde den dårligste tidtagning, hvilket betød at han skulle en tur i opsamlingsheat, med start som nr. 1. Her klarede han sig sikkert igennem på 2. pladsen og skulle dermed starte 29’er til Pre-Finalen.

I Pre-Fianlen havde Martin super speed og fløj op igennem feltet, og fik til sidst kørt sig helt frem som 14’er. Et rigtigt godt resultat, taget weekendens tidligere forløb i betragtning. Finalen blev dog lidt en afspejlning af hele weekenden, da Martin igen blev involveret i lidt sammenstød og røg tilbage i feltet. Med flot kørsel fik han braft sig selv tilbage på en fornuftig 16. plads.

Top 3 i Senior finalen blev:

1. Richard Verschoor (NLD) – Team TKP
2. Rinus van Kalmthout (NLD) – Daems Racing
3. Jordan Lennox Lamb (GBR) – BirelART/KMS

Rotax DD2 – 31 deltagere

Tyske Marcel Schirmer for RS Competition havde en super stabil weekend. Fra en 7. plads i kvalifikationen gik det næsten kun fremad. Marcel kom igennem sine kvalifikations heats som 3’er, 5’er og 3’er, hvilket gav en startplacering som 6’er til Pre-Finalen. I Pre-Finalen kørte det dog ikke helt så godt for Marcel, som faldt tilbage som nr. 9. I Finalen var formen tilgengæld fundet frem igen og Marcel fik kørt sig frem til endnu en flot 4. plads, som i forrige afdeling på Salbris Karting.

Top 3 i DD2 finalen blev:

1. Paolo DeConto (ITA) – CRG S.P.A.
2. Ferenc Kancsar (HUN) – BirelART/KMS
3. Rasmus Markkanen (FIN) – VRT

Se alle resultater og billeder fra løbet på den officielle hjemmeside: www.rotaxmaxeurochallenge.com

Scroll til toppen