Winter Cup 2012 nærmer sig

På billedet ses Kevin Rossel, der til sidste års Winter Cup havde masser af fart, men desværre også masser af uheld. I år kører han som fabrikskører for Birel Motorsport, og skal bl.a. være teamkammerater med Max Klinkby-Silver og Peter Bøllingtoft. Foto: KSP

Vinterpausen er så småt ved at rinde ud, og i den kommende weekend slåes der hul på 2012 sæsonen. 291 tændte kørere er klar til at køre om den 17. version af Winter Cup på South Garda. Der køres i klasserne KF3, KF2 og KZ2 og Danmark er repræsenteret med i alt ni danskere. Fire i KF3 og fem i KF2.

Winter Cup har igen i år sat utrolig høje standarder, og man skulle altså være hurtig ude med tilmelding. Over 360 kørere har ønsket tilmelding og dette er altså et rekordhøjt tal for Winter Cup, der kun har kunne lukke 291 kørere igennem. 109 i henholdsvis KF3 og KF2 og 73 i KZ2. Lad os se lidt nærmere på kørerne:

KF3 – 109 tilmeldte

I KF3 har vi altså 109 tilmeldte i alt. Heraf er der fire danskere, og en af dem af Nicklas Nielsen. Nielsen skal fortsat køre Tony Kart og er tilmeldt for Strawberry Racingteamet. Den unge dansker har haft endnu et succesrigt karting-år og det skal blive rigtig spændende at følge hans bedrifter i sæsonen 2012. Udover Nicklas Nielsen er Peter Bøllingtoft klar til start. Han debuterer i år i KF3 klassen, og han skal køre for Birel Motorsport. Slavko Ivanovic fortsætter det gode samarbejde med DR. Desuden er også Daniel Lundgaard klar til start, og er tilmeldt sammen med det svenske Ward Racing. Et team rigtig mange danskere efterhånden har kørt hos med stor succes.

På den internationale scene er der også nogle kørere der kunne være værd at holde øje med. Her kan navne som Luca Corberi, Alex Palou, Robin Hansson, Alessio Lorandi, Dorian Boccolacci og George Russel nævnes. Det er allesammen rigtig hurtige drenge der nok skal blive spændende at følge.

KF3_EM_2011

KF2 – 109 tilmeldte

I KF2 klassen ser vi virkelig et stjernespækket KF2-felt. Ud af de 109 kørere har vi fem danske drenge med. En af dem er Jacob Nørtoft der ser ud til at vende tilbage til gokarten for en stund. Han skal køre for sit trofaste britiske team Ricky Flynn. Udover Nørtoft er Kevin Rossel også klar. Han skal i år køre som fabrikskører for Birel Motorsportsteamet efter en ganske succesfuld sæson i 2011. Rossel skal være teamkammerat med Max Klinkby-Silver der virkelig gjorde det godt til sidste års Winter Cup. Begge skal køre for Birel Motorsport som tidligere nævnt. Som det for nyligt blev skrevet her på Gokartweb.dk er Christian Sørensen i år skiftet til LH Racing (Lewis Hamilton). Desuden får vi også Andreas S. Hansen at se. Han fortsætter hos Maranello hvor det endnu engang skal blive spændende at følge den hurtige dansker der kørte EM-bronze hjem sidste år.

Udover fem utrolig skarpe danske kørere, venter der en masse skarpe internationale kørere. Her kan navne som Damiano Fioravanti, Karol Basz, Charles Leclerc, Jordon Lennox, Felice Tiene, Luke Varley, Tom Joyner, Gianmarco Ercoli, Stefano Cucco, Max Verstappen, Alberto Di Folco, Dennis Olsen mfl. Allesammen utrolig skarpe kørere der absolut ikke giver ved dørerne.

I KZ2 er der ingen danskere tilmeldt, men også her er der et rigtig stærkt felt af internationale kørere, så også her bliver spændingen stor.

Konklusionen må uden tvivl være, at dette års Winter Cup bliver uhyre spændende endnu engang, og det bliver intet mindre end fantastisk at skyde sæsonen igang med sådan et stærkt felt af kørere!

Tidtagningen køres fredag, med efterfølgende kvalifikationheats som fortsætter om lørdagen hvorefter der om søndagen vil være second chance og finaler.

Resultater bliver løbende lagt op på South Gardas hjemmeside, og kan ses her.

Scroll til toppen