WSK Champions Cup: topresultater og sort uheld

Danskerne har grundlæggende bevist at de endnu engang har styrken og viljen til at blande sig i toppen af verdens hårdeste kartingserie WSK.

Anden og sidste afdeling af WSK Champions Cup har været præget af rigtige mange topresultater, men desværre også en del sorte uheld. Danskerne har grundlæggende bevist at de endnu engang har styrken og viljen til at blande sig i toppen af verdens hårdeste kartingserie WSK. Weekenden bar præg af meget skiftende vejrforhold der hele tiden satte kørernes evner på prøve.

KF
Nicolai Kjærgaard (TK Racing) leverede det bedste danske KF resultat i finalen. Den unge dansker kørte sig hele 11 pladser op i finalen, og sluttede på en 7. plads med 5 sekunder ned til 8’eren, Kosmic-fabrikskøreren Julie Darras. Meget imponerende og flot resultat af Kjærgaard der sammen med Casper Røes kører i det danske team TK Racing.
Kevin Rossel (Forza Racing) der ikke kørte den første afdeling af WSK Champions Cup, skulle altså først ned og “igang”, mens de andre kørere allerede har kørt en del på banen i både regn og tørt. Alligevel leverede Rossel top-resultater i både kvalifikation og i sine heats, og viste konstant speed og figthervilje. I finalens første sving sluttede det hele desværre for Forza Racing-køreren, da han endte som offer i “moseriet”. Dette sker desværre sammen med Nicklas Nielsen (Kosmic fabriksteam) der også var uheldig at befinde sig midt i kaoset i første sving. Det sender de to danske top-duellanter tilbage i feltet, Rossel udgår helt og Nicklas Nielsen kører videre. Nicklas får sig kørt en 14. plads hjem, efter at have kæmpet sig tilbage til feltet. Nicklas havde ellers haft en ganske fin weekend, med gode heats og sejre, men i finalen sluttede det desværre. Daniel Lundgaard (Lundgaard Racing) var dog den dansker der var hårdest ramt at uheld hele weekenden. Han døjede med at få tingene til at fungere optimalt, og i prefinalen blev han spundet rundt og bukkede en styrestang. Og da det kun er de 17 første fra prefinalen der går videre til finalen, endte det desværre allerede her for danskeren.

Karol Basz vinder finalen efter mange tætte fights med den meget hurtige Callum Illot. Lorandi blev vel nok den største “taber” i denne sammenhæng. Han sluttede finalen på 3. pladsen, hvilket også betød at det sammenlagt er Karol Basz der løber med WSK Champions Cup sejren lige for næsen af Babyrace-køreren.

Kjærgaard_Røes.JPG
Nicolai Kjærgaard og Casper Røes (arkiv 2013, Dansk Super Kart, Roskilde) der nu er teamkammerater hos det danske team TK Racing leverede topresultater til WSK. Foto: Janni Storm

KF JuniorCasper Røes (TK Racing) var virkelig i sit és og havde en rigtig god weekend på La Conca. Han kunne efter en rigtig god kvalifikation som 7. hurtigst, efterfølgende køre sin første heatsejr hjem i det hårde WSK felt. Meget imponerende, og et sjældent syn at en “debutant” leverer så flotte resultater. De gode takter fortsatte hele vejen, til trods for et par uheld under vejs. Casper leverede en fornem 6. plads i finalen, blandt de allerbedste.
Christian Lundgaard (Lundgaard Racing) havde en rigtig hård weekend med masser af modgang. I kvalifikationen som 26’er skulle der kæmpes for placeringerne i heatsene. Han kæmpede med påkørsler i to starter, og da han får kørt et rigtig godt resultat hjem bliver han efterfølgende udelukket da hans udstødning var revnet, grundet påkørslerne. Ergo, der skulle kæmpes for placeringerne i prefinalen, hvilket igen blev meget besværliggjort af crash i starten der sendte danskeren helt ned bagi. Han fik kørt sig op, men desværre ikke i top 17, og dermed ikke videre til finalen. En hård weekend for den unge dansker der ellers, når han fik lov til det, viste fart og speed som vi kender ham.

Samlet set er det Enaam Ahmed der vinder WSK Champions Cup i KF Jr.

KZ
Andreas Hansen som er eneste dansker i KZ klassen var også ramt at op og nedture. Den hurtige dansker var 6’er på tiden i kvalifikationen, og i hans første heat kørte han en 6. plads hjem. Herfra begyndte tingene desværre at gå galt, og det lykkedes ikke at køre videre til finalerne. Der har været flere større crash i KZ denne weekend. Et af dem kan ses her.Samlet set er det Ben Hanley der løber med sejren i WSK Champions Cup for KZ.

Nu er der så en lille pause, indtil det går løs til WSK Super Master Series, 1. afdeling d. 21. – 23. Marts på Sarno.

Alle resultater findes her.

Scroll til toppen