1. afdeling af WSK Masterseries

På billedet ses Nicklas Nielsen i Kosmic. Nielsen debuterede i weekenden i den hårde KF2 klasse med meget flotte resultater. Foto: Nielsen

Den første afdeling af WSK Masterseries blev i weekenden kørt på La Conca. Her blev der kørt i klasserne: 60 Mini, KF3, KF2, KZ2 og KZ1, og med dansk deltagelse i KF3 og KF2. I alt var fem danskere til start, og dette er altså en halvering af sidste års danske deltagelse.

KF3 – 75 kørere (2 danskere)

I KF3 klassen er løbsafviklingen i år blevet justeret lidt. Dette går ud på at der i år køres hele to prefinaler i stedet for én. Dette bliver kaldt en Prefinale A og en Prefinale B, hvor der går 34 kørere videre til hver. Over 16 omgange har man så muligheden for at samle op på eventuel uheld fra de kortere kvalifikationheats. De 17 bedste i hver prefinale går videre til finalen, hvor der på vanlig vis kæmpes om guldet.

Den nye afvikling så også ud til at komme de to danske KF3 kørere, Peter Bøllingtoft og Slavko Ivanovic, tilgode. Efter kvalifikationheatsenes udgang, kunne Bøllingtoft gå videre til Prefinale A som nummer 30, og Slavko Ivanovic skulle køre Prefinale B, hvor han startede som nummer 17. Herefter blev det konstateret at Bøllingtoft var ude, efter sit avancement til en 28. plads. Slavko Ivanovic var heldig og gik videre til finalen med en 15. plads.

I finalen var i alt 34 kørere klar, og her skulle Slavko Ivanovic starte fra en 30. plads, og i løbet af de 16 finaleomgange fik han kørt sig frem til en 21. plads.

TOP 3 i KF3:

1. Callum Illott – Chiesa Corse

2. Dorian Boccolacci – Intrepid Driverprogram

3. George Russel – Intrepid Driverprogram

Podium -KF3illot , Boccalacci ,russel
KF3-podiet med Dorian Boccolaccci, Callum Ilott, og George Russel. Foto: KSP

KF2 – 54 kørere (3 danskere)

I KF2 klassen forløb afviklingen på sædvanlig vis, med én prefinale og finale. Til start i klassen var de tre danske drenge, Kevin Rossel, Max Klinkby-Silver og den debuterende Nicklas Nielsen. Her var det specielt Nicklas Nielsen der gjorde sig bemærket. Allerede i fredagens tidtagning var danskeren suveræn og satte altså andenhurtigst tid, kun 0.019 fra den hurtigste Max Verstappen. Efter de fire indledende kval. heats var Nielsen stadig godt med, og var blevet nummer tre i dem alle. Dette sikrede ham en finaleplads, og en startplacering som nummer fire til prefinalen. Hverken Kevin Rossel eller Max Klinkby-Silver gik videre til finalen.

I prefinalen var Nicklas Nielsen fortsat suveræn, og han kæmpede med de hårde og garvede drenge som bl.a. Felice Tiene. Efter de 16 omgange kunne Nielsen slutte af på en flot 6. plads. I finalen skulle danskeren starte fra 6. startplacering og her kunne han efter 20 omgange slutte på en flot 9. plads. Alt i alt, en ganske flot debut i KF2 for den unge Kosmic-kører der virkelig var ude og lege med de hårde drenge i klassen. Vinderen af KF2 finalen blev CRG-køreren Felice Tiene, med Max Verstappen på andenplads. På tredjepladsen var Christian Sørensens teamkammerat Tom Joyner.

TOP 3 i KF2:

1. Felice Tiene – CRG

2. Max Verstappen – Intrepid Driverprogram

3. Tom Joyner – LH Racing

Podium -KF2-tiene ,verstappen ,tomjoyner
KF2-podiet med Max Verstappen, Felice Tiene og Tom Joyner. Foto: KSP

Oversigt over resultater i 60 Mini, KZ1 og KZ2.

Top 3 i 60 MINI:1. Leonardo Lorandi – Babyrace2. James Pull – Emilia Kart3. Andrei Vajda – Sined Motorsport
Top 3 i KZ1 Finale 1:1. Marco Ardigo’ -Tony Kart Racing Team2. Jorrit Pex – CRG Holland3. Arnaud Kozlinski – AVG RacingTop 3 i KZ1 Finale 2:1. Arnaud Kozlinski – AVG Racing2. Paolo De Conto – Birel Motorsport3. Mirko Torsellini – CRG
Top 3 i KZ2 Finale 1:1. Marco Zanchetta – Energy Corse2. Jan Midrla – Joka Kart Team3. Davies Dylan – AVG RacingTop 3 i KZ2 Finale 2:1. Jordon Lennox Lamb – CRG2. Marco Zanchetta – Energy Corse3. Douglas Lundberg – CKR


På billedet ses det altså tydeligt hvor meget gummi der blev kørt i banen på La Conca i weekenden. Dette er efterhånden et velkendt fænomen på lige netop La Conca. Foto: KSP

Anden afdeling af WSK Masterseries bliver kørt allerede d. 16. – 18. Marts. Denne gang på Sarno nær Napoli. Tredje og sidste afdeling køres i slutningen af Marts og dermed er Masterserien altså allerede overstået i Marts månede. Euroseries starter dernæst i April hvor der startes ud på Sarno.

Alle resultater kan ses her.

Scroll til toppen